REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Făgădău a prezentat noile autobuze: „Constănțenii se vor simți ca în limuzină.“ VIDEO

Făgădău a prezentat noile autobuze: „Constănțenii se vor simți ca în limuzină.“ VIDEO

Replica API 1 decembrie 2018 | 00:51 1006

În cadrul evenimentului organizat pe străzile Constanței - parada de Ziua Națională a României, Primăria municipiului Constanța a prezentat și autobuzele nou achiziționate. Înainte de prezentarea propriu-zisă, adică înainte ca primarul Decebal Făgădău să vină să le vadă, un șofer s-a apucat să curețe geamul unui autobuz, situație imediat taxată de un constănțean: "Ce l-a apucat acum? Sper să facă așa și pe traseu".

După încheierea paradei, noile autobuze, care au ajuns la Constanța în cursul zilei de vineri, 30 noiembrie a.c., după cum v-a prezentat „Replica de Constanța”, au fost trase în fața Casei de Cultură, iar constănțenii curioși să vadă cu ce vor călători în curând au putut să le „probeze”, să ia parte la o primă plimbare pe străzile Constanței.

„La ceas aniversar, când întreaga ţară îşi îmbracă haina de sărbătoare, am bucuria de a vă prezenta noile autobuze ale municipiului Constanţa – Isuzu Citiport Euro 6.

După 17 ani, oraşul nostru intră în topul oraşelor europene care deţin o bază ultramodernă de transport în comun, compusă din 104 autobuze performante, cu următoarele dotări de ultimă generație: acces facil prin sistemul cu podea coborâtă; rampe pentru persoanele cu dizabilități; sisteme de climatizare și dispersie odorizant; opt camere de luat vederi, șase la interior și două la exterior; sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor; sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate/, panou interior, 2 monitoare de 21.5; sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A; capabilitate Fleet Management. Acesta este doar începutul modernizării bazei noastre de transport în comun. În parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Administrația Fondului de Mediu am aplicat şi pentru achiziţia a 68 de autobuze electrice, care vor îmbina performanţa cu protecţia integrală a mediului înconjurător. Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

Intenția autorităților este ca primele 20 de autobuze să intre în circulație în maximum două - trei săptămâni, cel mai târziu până la începutul lui 2019, după ce vor fi realizate toate demersurile privind documentația, ITP, CASCO, etc.

„Constănțenii se vor simți în noile autobuze precum în limuzină!”, a ținut să sublinieze Decebal Făgădău, care a adăugat că instituția în fruntea căreia se află acordă o atenție deosebită transportului public, astfel încât acesta să devină prima opțiune a constănțenilor. „Veți vedea că tot ce vom face în Constanța va fi prioritar pt autobuze și pt transportul public. Veți vedea pe b-dul Lăpușneanu, pe b-dul Tomis o linie dedicată autobuzelor”, a afirmat edilul local.

Iar dotările noilor autobuze sunt, într-adevăr, de remarcat: sistem de numărare a pasagerilor la fiecare ușă, astfel încă RATC și viitoarea firmă pe acțiuni CT BUS să știe când trebuie suplimentat numărul vehiculelor de pe traseu; camere de supraveghere în autobuze; prize pentru ca cei care călătoresc să-și poată încărca telefoanele sau tabletele; acces la internet wi-fi; podele realizate dintr-un material asemănător celui folosit în clinicile medicale; sistem GPS prin care reprezentanții RATC vor știi la orice oră unde se află autobuzele, dar și un sistem prin care călătorii vor putea vedea, în timp real, pe un ecran montat în autobuz, unde se află, pe ce traseu și cât mai este până la stația următoare.

Iar pentru a încerca să asigure păstrarea în bune condiții a noilor autobuze, primarul Decebal Făgădău a anunțat că pe acestea se vor afla și polițiști locali, care le vor „explica” călătorilor de ce trebuie să păstreze vehiculele în bună stare.

Cele 20 de autobuze vor fi împărțite pe toate liniile, iar până la vară, în flota regiei de transport în comun vor intra toate cele 104 autobuze. În plus, după cum a afirmat Bogdan Niță, directorul RATC, pe lângă cele peste o sută de autobuze, se fac deja demersuri pentru achiziționarea a 68 de autobuze electrice.

La această oră, în flota RATC sunt 183 de autobuze, din care sunt folosite 165, în condițiile în care necesarul zilnic din trafic este de 131 de autobuze.

De asemenea, directorul RATC, Bogdan Niță, a anunțat că în stațiile RATC din oraș au fost instalate zece panouri informative.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
amice Cezar i-ti repet: PNL nu are nici-o sansa 0% la viitoarele alegeri la primaria Constanta eu in trecut am participat la Campanii PSD este si normal sa sustin PSD-ul care va castiga Primaria Constanta anul Urmator in 2020 iar eu Ca primar nu in nici un caz nu-l prefer din Nou pe Domnul Decebal Fagadau ca Primar il Prefer pe Altcineva din Psd si Este Membru PSD Domnul Ion iliescu ar perfect pentru a Candida la Alegeriile pentru Viitorul Primar al Constantei cand va avea alegerile 2020
0
0
Sunt numai vrajeli spune de Domnul Primar Decebal Fagadau la cat de urate sunt ca oznuri japonezele astea de doi bani mai bine le ducea inapoi producatorului Anadol ca nu sunt multumit de acestea si incepe sa ma enerveze de ce tot astept in statie la mine in salvare ca sa vina cacaturile astea de onzuri japoneze din cauza acestora autobuzul 48 are intarzieri eu sper sa scoata din traseu 48 cacaturile astea de oznuri japoneze gata du-le dracului
0
0
are fata de sofer Bizonul de FAGADAU!!
0
0
Uite l si pe bou ala care sterge geamul la autocar sa luceasca!Este exemplul perfect al romanului sluga cap plecat!Atunci s a gasit sa stearga la festivitate futu v ar lumea in gura de sclavi prosti!Meritati sa fiti condusi de panarame,meritati tot!Ii lasati pe incultii astia sa va calce?lasati pe toti si toate zdrentele de fosti securisti sa faca pe elitistii la noi pe pamanturi!Nu i problema ca ne vand tot!Lasa sa fiti condusi de Mazare defapt de aia din spatele lui ca el era un pion impins pe tabla sau poate nebun...rege si ar fi dorit dar era altu'cat a fost si ala...ca s a dus dincolo
4
0
Acest primar el are ceva? Ca mereu se uita in gol. Sau nu intelege nimic
6
0
prietene de ce nu vorbsti si de ce bani ne au intrat in contul din Madagascar ? de pe urma acestei afaceri... te astept fratica in Madagascar dupa alegeri , vezi sa folosesti metoda mea . Mazare va pupa din Madagascar
3
1
Primarul de 1 leu!
6
0
Daca autobuzul e limuzina, de ce NU MERGI ZILNIC IN INGHESUIALA CRETIN IPOCRIT?
6
0
Rodul cimitirului isi arata colti. Daca nu vreti refugiati va dam autobuze de lux fabricate tot de refugiati. Traiasca tonta care a semnat contractele la insistentele frau merkel. Sa-i arda focul usor pe o parte si pe cealalta de autobus. Amin. Nota. Firea deja a simtit vapaia boborului.
1
5
Poate se gandeste cineva sa infiinteze o linie care sa lege cartierele Inel 1 si Inel 2 de gara
5
1
In sfarsit au inceput munca si in constanta ca de vreo 10 ani treaba se baza pe panarama din mamaia .
3
13
Unii fac, altii latra.
6
24
@dna de la 19.03 muie cu cacat moldovene asistat atarnator
6
8
Poate acum din cele pe care le vor retrage de pe trasee vor suplimenta si autobuzele de pe traseul 3 deoarece ne-am saturat sa stam in statii cate 25 chiar 30 de minute in cursul saptamanii ca in weekend chiar mai mult.
12
2
ce prosteala ..rusine dle primar ca amestecati ziua nationala cu asa ceva ....rusineee
19
1
Daca are opt camere inseamna ca e palat turcesc ne mai trebuie niste cadine din primarie si urmarim noul serial distribuit cu drepturi de autor de militia locala. Serialul se va numi bagadau mirificul. Va dati seama. Toti pensionari vor sta acasa in fata telembizoarelor. Aoleu unde esti stefane. Te-a facut de ris mazarica acum te face sifonica.
19
0
Felicitari Bogdane ... te-ai tinut de cuvant . Sa le bagi si pe 101 .... multa bafta !
1
19
Sper sa casa Psd la urmatoarele alegeri , mai schimbam si noi, hai PNL. !
8
13
Autobuzele arata bine . Si orasul este iluminat frumos de sarbatori. Felicitari!
1
34
@ mache de la 11:50, sa-ti dam la muie boule.
8
8
Daca nu lua autobuze, ziceati ca de ce nu a luat...acum ca a luat, ziceti ca de ce nu sunt intr-un mare fel sau de ce nu sunt altfel. Era mai bine cu mazare care facea doar festivaluri cu tzatze si buci?
4
21
Care bea apa de l!a robinet
18
1
Cata josnicie, am ajuns sa ne laudam cu o cumparatura , pe banii contribuabililor..... Pai asta-i realizare... sa te mandresti ca ai cumparat ceva....
34
2
Alt transport aeroport cu tigaile lor de masini conduc haotic cu viteze supra mari in oras au relati la politie alt transport au permisie sa depaseasca 100
5
1
Sa va iau busurile-n pola de tzarani obositi! Fagadau, de plm nu umbli cu Logan? Daca tot bei apa de la robinet! Esti un tzaran obosit care ai avut noroc ! Ai avut! Nu mai ai! Stroe te ejecteaza! Si pe Babu inul de vice!
25
2
Autobuze de kaka si mai si put a dihoare de moldo. Huo ti ai dreaq de hoti si koorve
21
10
daca cotetele astea sunt limuzine ,mercedesurile luate de Boc la Cluj mai ieftine decit turcismele lui faga ce sunt ?
45
1
Pline de pensionari sa stea acasa
25
6
Daca reduceti si nr de pensionari ar fi perfect
22
7
bune autobuze,pacat ca put a machedoni
24
17
Politistii locali sa stea in strada, nu sa se plimbe cu masinile. Au gasit ei repede ce sa faca, ca sa Nu faca
19
3
Bravo PSD singurul partid care tine la popor
5
67
Pai bai kakadau, mai bine cu banii aia pe care i-ai dat pe alea 3 wc-urii mai luai 2 autobuze. Dar ce sa faci cand tu nu poti sa-ti depasesti conditia de argat! Argat ai fost, argat o sa ramai! In legatura cu Corina Martin, nu-i mai dati la MWIE ca are o carie in gura si un ciot de masea cu care te zgarie pe poola! Oricum, sa va dau la MWIE la toti psd-istii si alora care o sa dea unlike la comentariu meu. Ia sa vezi cati isi iau mwie!
44
10
Mata joaca in filmele nemtesti?
21
4
Doar aici ai ocazia sa ai cep la plosca si LIVE la ...Ai ramas fara portofel.
18
2
Cacadau mai bine iti prezentai demisia!
31
4
Cu aceasta ocazie vad si constantenii cum arata primarul nostru. Multi credeau ca e doar un mit, dar iata-l aici, real, in poze.
31
5
Atat poti, atat faci...e grele cu ganditu! Bravo, aia la Cluj iau electrice de la Mercedes noi luam bazar de la Turci....si diesel...restu banilor? off-shore?
36
3
Si uite asa odata cu disparitia oricarei concurente din ianuarie , si cu astfel de ...lux vom avea si bilet scumpit. Normalll nuuuuu?? Doar ne-am tras autobuze luxxxxxx.
26
1
Dute dracu
23
1
limuzine turcesti...
31
5
Mizerie mai mare de primar ca asta nu a avut Constanta pana acum. Asta nu ca nu face nimic pentru orasul lui dar este si prost pe deasupra.
54
2
Sa l legam de limo,daca tot e asa de limuzina?poate o vrea de zi cu zi. Se potriveste cu totalitatea cladirilor smart din jur cat despre aspectul lor ce sa mai avem un gust sa te caci in el!Punem cladiri de sticla langa arhitectura clasica care are jos la parter un kebap dar cred ca e de la helipadurile de pe toate cladirile de pe tomis,sau de la VOCEA CORINEI MARTIN cantand la stiulete n ati auzit ca vroia autorizatie de kebap in cladirea aia?Corina Martin merge si ea cu asta?dupa ce i da trolebuzistu iar o ia cantatu si liveul! Ba ce ne am plictisit de voi!
38
2
S mai bune ca otokarurile Firutei. Bine tot niste jeguri sunt, dar ma bucur ca le-a tras-o bucurestenilor.
28
2
politia locala stie tiganeste sa le explice cum se pastreaza autobuzele? zilele trecute s-a urcat un tigan ziceai ca-i omul cavernelor, in autobuz, putea de traznea s-a facut imediat gol in jurul lui ... si voi vorbiti de nivelul european .. oras imputit si carpit ... peste 50-100 de ani la viitorul centenar poate
41
4
si turcesti si diesel sa ti le bagi in cur tu si toata shlehta ta care le-ati ales Fagalabau prost
42
4
Zapana gunoi de primar ce esti
29
2
Teren vandut la afaceristi alti cu un balcon nu le dai autorizati de constructii . Este disel sa tile bagi in cur poleaza
32
2
Intotdeauna am votat PSD. Sa recunoastem, chiar daca fura, cel putin au marit salarii, pensii etc. Dar un lucru e cert, cu Fagadau nu voi mai vota deloc, este un primar foarte slab. A spus ca face atatea lucruri in campanie, ca in final abia daca a facut cateva lucruri. Este foarte slab ca primar.
28
23
gelule sa ti-o dau la gingii. Cu pula. De ziua ta. Muie fagadau cu cacat, muie dragnea, muie pesede !!!
39
9
Sa mori tu! Pai daca e asa sa va vedem si pe voi ca folositi transportul public,
31
3
Sa traiasca primarul...sa va fut pe toti din casa....prapadiilior....cu pula indoita....
5
54
maimuta asta tot mai este primar???
50
2
SA PLECI CU 43 LA MUNCA ! NU CU BEMVEUL ! CA BEI APA DE LA ROBINET ASTA STIM SI MAI STIM CA TOT ODATA AVEM CEA MAI SCUMPA APA DIN TARA !
67
3
Niste jeguri ordinare. De ziua statului national aduceti rable turcesti. Siktir. Sa-ti bagi in dos camera sa vezi daca iese ceva romanesc din citi bas.
59
5
mars afara javramente si tu si babu si dobre
48
3
Se simt ca-n pixda matii! Daca sunt ca limuzinele de ce nu va plimbati si voi zilnic cu ele ? Va-n gura de ipocriti!
65
4
Sa-i dai muie lu ma-ta, cu drag PSD
22
36
uitati-va la el de mecla de prosti si arogant are ...al dracu oligofren borat...sa fii prost si arogant in acelasi timp e ca si cum ti -ai da autogol din foarfeca .....MUIE PSD MUIE OLIGOFRENILOR
54
9
Unde e procentul de 70 la 100 din transportul in comun electric pe care Uniunea Europeana il cere si cu care va mandriti pe siteul RATC?
48
5
"Ca in limuzina". Si ai mers in multe limuzine in picioare, inghesuit si rebegit de frig iarna si nadusind vara? Adu 2 mici, baiete, si lasa-te de comparatii. Esti inept.
47
3
FAGADAU TU CREZI CA NE PACALESTI CU AUTOBUZE SI DRUMURI CARPITE SI ALTE VRAJELI PREZENTATE DE CALITATE PROASTA SA CREZI DOAR TU IN MINTEA TA CU TOATA MINARIA TA MINCINOSULE URMAS A LUI MAZARE JOS PSD JOS PSD JOS PSD DACA NU TE VOTAU IN NUMAR MARE ROMII DIN CONSTANTA CONDUSI DE CIPRIAN NU MAI ERAI ASTAZI PRIMAR SI NICI PE JEGUL DE LUCIAN CARE ESTE CONSILIER IN PRIMARIE NEVOTAT DE ROMI DIN CONSTANTA SI NU A REZOLVAT SUFERINTELE ROMILOR ESTE CONSILIER DIN VREMEA LUI MAZARE BAGAT DE MADALIN VOICU UN ALT JEG CARE A FURAT MULT PE SPATELE ROMILOR
59
7
cum naiba sa afirmi ca orasul va fi cu preponderenta spre transportul public orientat?
40
4
Si tiganii tot moca circula?de taxare la sofer,ca in tarile civilizate ati auzit?vi le fac tiganii praf in doua luni,pe astea noi, ca pe ei nu-i controleaza nimeni,nici macar controlorii,de ce discrimiarea asta?de ce ei au voie sa mearga gratis?de ce nu muti plosnitele langa jandarmeria mobila,in Palas,ca au distrus tomis 3,soveja,tulcica?de ce ei au dreptul la case gratis si transport gratis?cine plateste pentru ei?rusine,Fagadau
77
2
carcotasii cati vrei pt pensionari sa au l ca pensionarii de astazi au mers in niste autobuze jalnice cand plecau la servici plecau pe scari la ce aglomeratie era nu punem numaii frigul care-l inghiteau riscul pe scara dar s
12
26
Le-ai luat pt a profita pensionarii si asistatii sociali de ele,ca doar le dai abonamente moka.noi,restul nu avem beneficii.nu putem sa urcam in autobuz,ca e plin de pensionarii tai..cand e vb sa urce in autobuz,cersesc loc,dar cand asteapta ore intregi la moaste,numai au nimic
70
10
Turcesti sa tile bagi in cur daca sunt disel
52
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218