REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

FĂGĂDĂU a răbufnit la adresa DASCĂLILOR: „Nu mai bine vă dați DEMISIA?“

FĂGĂDĂU a răbufnit la adresa DASCĂLILOR: „Nu mai bine vă dați DEMISIA?“

Replica API 21 august 2020 | 00:00 2304

Începerea noului an școlar este încă în ceață în întreaga țară, chiar dacă mai este mai puțin de o lună până când școlile ar trebui să-și redeschidă porțile pentru elevii dornici să revină în bănci. Așa este și la Constanța unde problemele par să se țină lanț iar primarul orașului, Decebal Făgădău a decis să nu mai ascundă neregulile sub preș și să le spună verde-n față. Totodată, acesta a cerut demisia unor directori de unități de învățământ.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a susținut joi, 20 august, o conferință de presă în cadrul căreia a discutat mai multe probleme ale urbei. Întrebat fiind despre cum vede redeschiderea școlilor și ce părere are despre starea actuală a unităților de învățământ, Decebal Făgădău a criticat aspru Guvernul PNL, reprezentanții acestuia fiind principalii vinovați.

„În momentul de față, nimeni nu știe nimic concret. Haideți să vă spun eu un singur lucru concret... nu trebuie să așteptăm nimic de la Guvern. Băieții ăștia de câteva luni de zile nu au făcut nimic pentru școlile din România, ba mai mult, în prag de pregătirea deschiderii școlilor ei se preocupă să schimbe directorii pe criterii politice. Atât de mult le pasă de copii! Acum, în prag de deschidere a școlilor, Federația din Învățământ a trimis un comunicat de presă în care roagă Parlamentul să stopeze Guvernul în a nu aplica un drept aplicabil prin lege și anume ca profesorii, de care nu se îngrijește nimeni, să le dea mască, dezinfectanți și așa mai departe și au spus că Guvernul trebuia să majoreze salariul cu 300 de lei. Dar Guvernul PNL nu le crește salariul, nu le dă măști, nu le asigură nimic. Este haos în momentul de față și noi nu facem decât să amplificăm acest haos” a declarat edilul orașului, Decebal Făgădău.

Care este situația în școlile din Constanța

Nici situația de la nivelul județului Constanța nu este prea roz iar primarul a cerut demisia mai multor directori. „Astăzi, situația în Constanța este următoarea: toți directorii unităților școlare fac chestionare și întreabă părinții ce-și doresc și cum își doresc să înceapă școala… fizic, online sau hibrid. După ce directorii unităților școlare din Constanța, pe care îi cunosc și îi respect vor avea răspunsul vom avea o întâlnire iar tot de ce au nevoie și îmi perite legea să asigur, voi asigura. Sunt directori care fac politică și știu lucrul acesta, sunt directori care așteaptă ca primarul să le facă treabă și îi știu și pe aceștia. De exemplu, am o solicitare, care spune așa: „Am cerut laptopuri, internet, licențe, camere, mănuși, dezinfectanți, orice” și zic „bravo, felicitări... dar să ne scuzați, atunci nu mai bine vă dați demisia și vin eu în loc de director de școală?”. Niciodată nu am vorbit cu lipsă de respect la adresa dascălilor constănțeni dar când dascălii fac politică, eu îi voi considera oameni politici” a mai declarat Decebal Făgădău.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omul asta cred ca este dobitoc. Sigur este! Il contazicea pe Boc iar acum il citeaza de parca ar fi ideile lui. Frate, trebuia sa re ocupi din timp. Rusine!!!
1
0
Vin la scoala deja tampiti pentru ca au parinti spargatori de seminte,sunt invatati sa pretuiasca toale de firma, sa posteze non stop. Sunt invatati sa linga pseudo valori toate laminatele de plastic, toti sobolanii de tigani. Pretuiesc interlopii si manelele. Cum poti sa lucrezi ca profesor cu taraturi de copii ce il au ca model pe salam sau nutu camataru. Nu scoala produce prosti, nu de la profesori invata manele haine de firma satra benz bmw tigari droguri seminte etc. Ce dracu...
6
0
f corect a punctat Ana... va dau exemplu concret, directoarea de la scolala 16, o nulitate absoluta, nici secretara nu ar fi in stare sa faca fata pe post, dna nu stie sa deschida un pc, daramite sa faca acte ... anul trecut, tot bugetul scolii de investitii, s a intors la primarie, neconsumat...prostie, incompetenta, indiferenta? cum poate fi director de scoala o asemenea calamitate? cand, cum se face evaluarea directorilor ?
5
1
Am si eu o curiozitate: a incercat cineva sa vada cati profesori au nevoie de ajutor pentru a sustine ore online? Cu siguranta sunt destui care nu utilizeaza frecvent calculatorul sau nu il au. Din luna martie pana in prezent a incercat cineva sa faca o statistica? Cate cursuri au fost facute in acest sens? Timp a fost slava domnului destul. Toti ocupatii din inspectorat au incercat sa se deplaseze in judet sa vada situatia la fata locului?
9
0
Bravo. Scapati invatamantul de profesori cersetori.
4
7
Vasile ai perfecta dreptate!In ultimii ani, profesorii vor doar salarii mari dar implicare la clase pauza,in schimb daca mergi la meditatii la ei se schimba situatia!Cred ca ar fi cazul ca fiecare sa-si faca treaba la locul sau de munca!!!!
7
6
Dar sa-ti dai si tu demisia impreuna cu dascalii, popii si doctorii!!! Cele mai jegoase categorii de popandai!
5
8
adevarul este ca scoala produce prosti, ii vezi pe strada, in parc, pe banci, usor de zarit dupa covorul de seminte si peturile pe care le arunca non-salant. E lupta mare sa porti haine de firma si sa fii vulgar, iar scoala asta te invata.
11
4
Dati tu intii demisia!
10
1
Fagadau,daca pierzi alegerile,cine te angajeaza si ce stii sa faci?
19
2
o nulitate de om ajuns primar prin natura imprjurarilor, ce poate sa spuna ?
20
3
Cam are dreptate cu dascali, fac orice numai scoala nu fac in ultimii ani. Vor bani, privilegii dar eficienta lor e foarte scazuta.
15
21

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614