REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Făgădău anunţă facilități fiscale pentru constănțenii și companiile care au datorii la bugetul local!

Făgădău anunţă facilități fiscale pentru constănțenii și companiile care au datorii la bugetul local!

Replica API 19 septembrie 2019 | 00:36 381

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, anunţă că supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre privind instituirea unor facilități fiscale la nivelul orașului nostru.

Constănțenii care au datorii la 31 decembrie 2018 la bugetul local al municipiului Constanța, persoane fizice și juridice, vor avea astfel posibilitatea să achite obligațiile fiscale principale restante fără a mai achita și accesoriile aferente acestora, transmite edilul Constanţei.

"Calendarul dezbaterii este următorul: până pe 30 septembrie aștept propunerile și sugestiile dumneavoastră, pe 31 octombrie voi supune aprobării Consiliului Local acest proiect de hotărâre, iar începând cu 1 noiembrie și până pe 15 decembrie inclusiv, completând o simplă cerere și efectuând plata datoriei de bază veți putea beneficia de scutiri", a declarat Decebal Făgădău.

Proiectul poate fi consultat:

- pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa www.primaria-constanta.ro la rubrica „Transparență decizională" şi la sediul acesteia situat pe Bd. Tomis nr. 51;

http://www.primaria-constanta.ro/transparenta/transparenta-decizionala-legea-52-2003

- pe site-ul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local www.spit-ct.ro la rubrica „Transparență decizională" sau la sediile acestuia, situate pe Bd. Tomis nr.112, str. Sulmona nr. 22, str. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Badea Cârţan, nr. 3 și Bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C.

https://www.spit-ct.ro/transparenta-decizionala

La nivelul municipiului Constanța, există un număr de 30.175 contribuabili (7.956 persoane juridice și 22.219 persoane fizice) care înregistrează debite restante la data de 31 decembrie 2018.

Cuantumul datoriilor se ridică la aproximativ 202 milioane lei (202.654.881 lei), din care accesoriile care ar putea fi anulate sunt în cuantum de aproximativ 61 milioane lei (61.536.388 lei).

Procedura este foarte simplă și presupune achitarea integrală, până la data de 15 decembrie inclusiv, a anului curent, a obligațiilor principale restante la data de 31 decembrie 2018, precum și a obligațiilor principale și penalitățile datorate pentru anul 2019.

De asemenea, tot până la data de 15 decembrie 2019 inclusiv, persoanele fizice și juridice interesate trebuie să depună la SPIT o cerere de anulare a accesoriilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Facilitati fiscale pentru triburile de makidoni
2
0
Facilitati fiscale pt constanteni.Taierea salariilor asistentilor sociali ai persoanelor cu handicap nu nu este o facilitate,doar si doar o certitudine.Greeeu tare asa tooooti asistenti de azi care ii veti lasa far de locuri de munca vor evita sa voteze PSD.Spun asta ca certitudine am intomit deja listele.Posibil sa creasca bugetul constantei cu acea economie?.Pacat oameni aceia chiar faceau treaba pt acele salari minuscule.Acu ii bine ca nu mai sint.Fara fara pic de respect inchei.
5
0
pt Bibicu si Pt Postaci Daca voi credeti ca primarul bordura s-a gandit la cei nevoiasi cand a initiat aceasta "facilitate fiscala" va amagiti. pe langa faptul ca este un an electoral, banuiesc ca ajuta niste prieteni "nevoiasi" care au uitat sau au omis sa-si platesca taxele locale.
4
1
Daca aveam 2000 de euro salariu nu mai aveam nevoie de rate ptr iphone, nu? Normal ar merge si fara iphone dar ce te faci cand toti patronii imbuibati iti cer whatsappul si fbul cand vrei sa te angajezi si si se uita chiorash la tine daca le spui ca nu ai si ca folosesti telefon cu butoane. Plus ca prima intrebare la angajare e ai permis? Si adoua e esti dispusa sa iti folosesti masina personala pentru firma? Cat despre mancat la catering nu restaurant de fite incearca tu sa faci mancare dupa 9 ore de munca si doi copii pe cap!
5
1
Nu o mai aruncati pe motivul cu salariile mici si patroni jegosi. Romanul isi face rate la banca sa-si ia smart phone dar uita de datorii. Mananca la resturant de fite doar sa fie vazut. Sta cu chirie dar isi face leasing la masina. De ce? Pentru ca stie ca odata la patru ani vine actualul guvern cu o pomana. Daca ar fi sa se aplice legea just, nu am mai avea spete de acest gen. Ai gresit, platesti! Cat timp vom avea asistati sociali, nu prevad o schimbare in viitor.
4
7
Ce poti cere unui individ pe care-l pusese mascariciul sa hraneasca animalele la complexul de la Delfinariul , apoi sluga cu nevasta-sa imprumutata clovnului , dar pe care prostii orasului l-au votat de bun...?!?
11
2
prost e cel care plateste
8
3
Bai jegurilor, ganditi-va si la persoanele care au salarii mici din cauza patronilor care isi umplu buzunarele oferind salarii de kkkt,si au copii la scoala?Credeti ca nu vor sa isi achite datoriile?Felicitari dnule Fagadau pt inititativa.Acest lucru reprezinta NORMALITATE.Succes in continuare!
8
10
Este bine si asa. Aviz pentru persoanele care se descurca foarte greu din salariile mizerabile primite de la patroni.
6
4
Prost primar din istoria orasului
14
3
esti zero . oradea face stadion este in fata 30ani fata de cta
11
3
Lasa dracu pomana electorala si termina ce ai inceput. Elibereaza trotoarele, aduna gunoaiele si parleste nesimtitii. Fa ceva util pentru orasul asta sufocat de ghiolbani. Reconstruiti din temelii un transport public ecologic si eficient. Introdu sensul unic in tot orasul si mareste costul orei de parcare in zona centrala. Descurajeaza melteanul care isi muta in fiecare zi troaca din fata blocului intr-o alta zona si o abandoneaza cu orele pe unde vrea. Pune cocalarii din HC la munca in folosul comunitatii si gaseste o solutie de desfiintare a focarului de infractionalitate.
15
3
Domnule Fagabou, prosti sunt cei care platesc, nu? Eu personal am platit mai mult de 10000 lei taxe la spit constanta in acest an. Daca nu plateam, baiat destept eram, nu? Pai sa nu ma joc eu un pic asa, doar un pic, cu mamica dvs.?
12
4
Ai nota 4! Treci la loc!
13
4
Bai panarama de Primar - Fagadau si clica ta ... v ati pierdut busola de mult , vreti sa dregeti Busoiocul cu conturile pline de bani pe carca Constantenilor din Parandaraturi si actiuni mafiote clare ! Hai ca sunteti penibili ! Nu dati o gaina si un kg de ulei cu zahar ? Marsavilor la puscarie si averi confiscate , asta meritati !
18
2
Pai, magadau, noi astia care suntem buni platnici, suntem prostii scolii? Pai mai platim noi la anul?
19
4
Aha, tot fentacii sint privilegiati, pe cind cei buni platnici iau mumu... Votati Mazarel si mandatul viitor...
19
3
Fagadau face daruri ca nu da din buzunarul lui.Ati vazut vreodata PSD-ist imbuibat facand cadouri din averea lui ?
25
5
Nu e corect.
19
5
ce gluma buna,,
16
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614