REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Făgădău are o ARMATĂ de JURIŞTI, dar cheltuie 2.400.000 lei pe AVOCAŢI

Făgădău are o ARMATĂ de JURIŞTI, dar cheltuie 2.400.000 lei pe AVOCAŢI

Replica API 2 septembrie 2020 | 00:35 3515

Deși Primăria Constanța are o armată de juriști, plătește bani grei pe avocați care să o reprezintă în procese. Vorbim despre speţele ce au ca obiect preluarea imobilelor ce au ajuns la stat abuziv, în baza Legii 10/2002, dar și în vederea punerii în aplicare a Deciziei nr. 32/07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție pronunțată în Dosarul retrocedărilor. În total, administrația locală plătește aproximativ 2.400.000 lei pe case de avocatură. Asocierea S.C.A "Pangratie și Asociații" - S.C.A. "Mihu, Toader și Asociații", respectiv Cabinet de Avocat "Topor Vârban Valentina Violeta" sunt cele două case dea vocatură angajate de primărie. Potrivit organigramei aprobată în ședința de consiliu din octombrie anul trecut, Primăria Constanța are 18 consilieri juridici.

Departamentul juridic din cadrul Primăriei Constanța nu mai face față?! Administrația locală a demarat procedurile privind contractarea unor avocați care să o reprezintă în procesele ce au ca obiect preluarea imobilelor ce au ajuns la stat abuziv, în baza Legii 10/2002. Primăria a semnat contractul cu Cabinetul de Avocat "Topor Vârban Valentina Violeta", pentru suma de maxim 355.500 lei,a vând valabilitate 24 de luni. Este vorba despre soluționarea unui număr de 350 de dosare de notificare. Reprezentarea juridică se va realiza pentru un număr de 250 de dosare civile/fond, 200 de dosare civile/cale ordinară de atac și 20 de dosare civile/cale extraordinară de atac.

Avocați și pentru punerea în aplicare a deciziei din dosarul Retrocedărilor

Primăria a semnat și contractul pentru servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică necesare în vederea punerii in aplicare a Deciziei nr. 32/07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție pronunțată în Dosarul nr. 6536/2/2018. Valoarea: 2.036.650 lei, fără TVA, și are valabilitate 36 de luni, cu posibilitatea prelungirii Astfel, în vederea punerii în aplicare a hotărârii, obiectul contractului constă în: acțiuni civile în constatarea nulității contractelor; acțiuni civile pentru anulare de acte/înscrisuri, titluri de proprietate etc; acțiuni în revendicare, acțiuni posesorii, acțiuni de evacuare, acțiuni în anulare acte administrative; acțiuni în domeniul penal constând în lămurirea deciziei penale în vederea punerii în executare a acesteia, orice alt litigiu ce ar rezulta din punerea în executare a Deciziei penale nr. 32/2019.

Ce prevede decizia Înaltei Curți

Prin Decizia nr. 32/07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție pronunțată în Dosarul nr. 6536/2/2018, instanța a dispus desființarea totală sau parțială a mai multor dispoziții emise în temeiul Legii nr. 10/2001, precum și a altor înscrisuri. Totodată, s-a dispus restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor cercetate în cadrul respectivului dosar, în sensul revenirii unor terenuri (aproximativ 300, unele libere de sarcini, iar altele cu sarcini, inclusiv construcții, cu unul sau mai mulți proprietari) în domeniul public ori privat al Unității Administrativ Teritoriale municipiul Constanta.

Astfel, contractantul trebuie să îndeplinească următoarele sarcini: identificarea categoriilor de servicii/activități care rezultă din obiectul acordului cadru ce urmează a fi încheiat, puncte de vedere/opinii legale, adrese, notificări, somații, etc pentru punerea în aplicare a Deciziei ICCJ nr. 32 /07.02.2019, dar fără a se limita la acestea; promovarea de noi acțiuni si/sau demersuri în fața instanțelor de judecată și/sau altor autorități sau instituții publice,organe judiciare,respectiv întâmpinări promovare căi de atac, în toate fazele procesuale , note/concluzii scrise,etc., urmare a identificării demersurilor ce trebuie întreprinse de municipiu Constanta pentru punerea in aplicare a deciziei; servicii de asistență juridică și reprezentare în fața instanțelor de judecată și în fata oricăror autorități sau instituții publice pentru punerea in aplicare a deciziei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu trebuie sa manance toata lumea? Cele mai bune afaceri se fac cu banii statului!
4
2
Cei care l sprijina sa inceteze ...au primit ce au vrut ...cat timp se vor considera datori ?
4
3
Fagadau number one
5
9
scalaeti imputiti!!!credeca ca schimbati ceva cu mizeriile voastre de articole?!!?!?cat va dat pnl'u,impututilor???
5
7
...ce juristi...sunt niste habarnisti angajati pe pile...rude si cumetrii lasati mostenire de Ticu...
13
2
Buhaita aia de Lizeta cum a mancat bani de la Mazare prin firma de avocatura?
12
2
ce poti sa ceri de la o sluga a mascariciului...?!? individul a candidat numai cu gandul la spagi si umplerea conturilor personale. cat despre administrarea orasului idiotul este hentz , stie doar sa semneze ce-i baga sub nas cretinul de babu , sau fake arhitectul vanturache...
14
1
MULTA MUIE PENSIONARILOR FOMISTI CARE ISI VAND VOTUL PE PUI CONGELATI
12
6
in TOATE litigiile din instanta Primaria Constanta are angajati avocati, desi are compartiment juridic si desi este o lege care interzice unei aut publice ce are compartiment juridic sa angajeze avocati decat daca are o aprobare a Consiliului Local in acest sens
11
4
capital? Pentru ca Fagadau sa cheltuiasca banul contribuabilului constantean pe transport si cazare a avocatilor. de parcari nu are bani.
10
3
topor asta seamna cu fosta balerina care se invartea prin luna parc
6
1
sunt foarte buni si competenti juristii din Primarie. Daca nu are cu cine, ce sa faca? apeleaza la alti ... competenti
7
1
Esti o nulitate, un mancatir de rahat, un incompetent, asa cum sunt toti din jurul tau. De cand ai ajuns europarlamentar, doar tragi sfori si minti in continuare! Rusine sa iti fie! Huooooooooooooooooo
11
9
s au inmultit, colaboratorii, contractuali etc.banul public e cheltuit si risipit,procesele nu se castiga , colaborarea e de nimic,bugetul din impozite, taxe etc. se duc jumate in buzunarul acolitilor, fideli , pentru a se.... inoarce !
11
2
Ati incis comentariile la interviul. pensatului,echidistantilor! A fost. pe bani ?...
15
4
asa fac tot primarii,ministrii,etc.Daca nu exista curte de conturi,hai sa spargem banii cetatenilor pe onorarii fantastice avocatii melcilor!
14
2
Un personaj atata tot!
13
4
Cand ii auzi, pe vremea comunismului... PSD si PNL sunt la butoane prin rotatie de 30 ani, au vandut resursele tarii,, ne au tranformat in saracii Europei iar pensionarii au devenit tradatorii orasului COnstanta, pentru o cafea la 1leu si o partida de sah voteaza PSD, suntem o natie de retardati.
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218