REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Făgădău bagă 90 de milioane în fântâni arteziene, iluminat smart și mobilier fistichiu, pe Ștefan cel Mare

Făgădău bagă 90 de milioane în fântâni arteziene, iluminat smart și mobilier fistichiu, pe Ștefan cel Mare

Replica API 9 aprilie 2020 | 00:00 6232

„Inima” oraşului Constanţa nu pare a arăta prea bine, în ciuda proiectelor propuse de administraţia locală de-a lungul timpului. Unele băncuţe amplasate au fost deja vandalizate, clădirile aflate în paragină şi mizeria din anumite zone nu oferă nicidecum un aer istoric, ci mai degrabă unul preistoric.

Decebal Făgădău

Însă, Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat contractul pentru implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură care se va derula cu fonduri europene la nivelul municipiului Constanța în perioada următoare și anume, reabilitarea străzii Ștefan cel Mare și străduțele adiacente.

Deşi este o zonă centrală, potenţialul ei nu este exploatat la maxim. Trecătorii par a ocoli acest loc, asta şi din cauza persoanelor dubioase care îl frecventează, iar comercianţii nu se înghesuie pentru a-şi dezvolta afacerile într-un spaţiu sărac din toate punctele de vedere. Coşurile de gunoi şi băncile amplasate anul trecut nu au ameliorat deloc imaginea dezolantă a unei zone lăsată de izbelişte de administraţia locală în trecut. Se pare, însă, că primii pași spre modernizare și reabilitare au fost făcuți, miercuri, 8 aprilie 2020. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat contractul pentru implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură care se va derula cu fonduri europene la nivelul municipiului Constanța, în perioada următoare, și anume reabilitarea străzii Ștefan cel Mare.

Investiții de 90 milioane de lei în zona centrală a Constanței

„Am semnat contractul pentru reabilitarea zonei centrale a Constanței, adică strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă, un contract de aproape 90 de milioane lei! Licitația este în curs de desfășurare și, după semnarea contractului de execuție, vor urma 18 luni pentru lucrări ce vor schimba fața orașului nostru!” a declarat Decebal Făgădău.

Proiectul “Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” are cod SMIS 129226, o valoare de 89.854.757,70 lei (fonduri europene 98% și bugetul local 2%)“ și vine să readucă zona pietonală de pe strada Ștefan cel Mare pe lista destinațiilor preferate pentru o plimbare pe jos prin municipiul Constanța, alături de Faleza Cazino, Piața Ovidiu sau promenada din stațiunea Mamaia. Astfel, pe strada Ștefan cel Mare vor fi derulate următoarele lucrări: reabilitarea/extinderea zonei pietonale (15.789 mp); marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități; fântâni arteziene; spații verzi (5.206 mp); mobilier urban inteligent (bănci, spații de ședere, cișmele), inclusiv WI-FI gratuit; rasteluri pentru biciclete; iluminat public inteligent; sisteme informare - 15 panouri; sistem de supraveghere video.

Zona adiacentă străzii Ștefan cel Mare va fi și ea reabilitată

Odată cu strada Ștefan cel Mare, pe zona adiacentă, reprezentând bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân (de la intersecția cu Bulevardul Mamaia până la intersecția cu Ferdinand) vor fi realizate următoarele investiții: benzi unice de transport public (2.817 m); marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități; pistă pentru biciclete (5.304 m); reabilitare trotuare (38.273 mp); semnalizarea verticală și orizontală; 12 stații de autobuz moderne; iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Scurtă istorisire a parcursului străzii Ștefan cel Mare până în prezent

Trebuie să menționăm că drumul până la această realizare a fost unul foarte lung, totul începând în anul 2016 când se promitea redarea strălucirii zonei iar Decebal Făgădău venea cu o afirmație bombă: „Strada Ștefan cel Mare va arăta ca o junglă urbană. Va fi toată verde”. După această afirmație, viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, a anunțat în cadrul unei conferințe din data de 23 martie faptul că are în plan să transforme strada Ștefan cel Mare în alee pietonală, acest lucru însemnând ca traficul rutier să fie oprit. Acesta a specificat că trebuie schimbată maniera în care s-au rezolvat problemele orașului de-a lungul timpului, și că pasajul din zona magazinului Tomis trebuie igienizat. De asemenea, a menționat că are în vedere un alt proiect în ceea ce privește pasajul, proiect pe care are de gând să-l realizeze tot cu ajutorul tinerilor inovatori de la universitățile de artă și arhitectură din București. De asemenea, edilul și-a arătat intenția de a transforma strada Ștefan cel Mare în alee pietonală.

Trei ani mai târziu..., nici o schimbare!

Trei ani mai târziu, zona arăta la fel. Strada Ştefan cel Mare arăta mai rău decât s-ar fi crezut. Ruinele sunt la tot pasul, iar magazinele mai puţin renumite, dar care au rezistat în timp, parcă sunt şi ele bântuite, puţini fiind cei care le calcă pragul. Pe întreaga lungime a străzii, sunt mai multe spaţii comerciale abandonate, decât cele în care comercianţii se mai încumetă încă să-şi vândă marfa. Cu geamuri sparte, cu pereţii mâzgăliţi şi cu un aer trist, fostele magazine sau baruri au devenit locul preferat al persoanelor fără adăpost. Unele persoane chiar se feresc să circule noaptea pe Ştefan cel Mare, mai ales în zona dinspre fostul ICIL, care este mai întunecată şi unde, tot noaptea, apar grupuri de persoane dubioase la colţuri.

Aceasta ar fi trebuit să fie una din primele investiții menite a schimba aspectul general al zonei centrale a orașului – de-a lungul străzii Ștefan cel Mare însă iată că i-a venit rândul, până la urmă.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fagadau in primul rand expulzeaza ciorile din cotetele lor ocupate abuziv,muta cartierul salbaticilor din henri coanda din oras , nu mai dati voie sa se construiasca abuziv blocuri de nu mai vezi cerul, si dupa aia apucate de reabilitarea Constantei!! Astea sunt proiectele principalele proiecte ale Constantei!!! In al 12-lea ceas trezestete , si lasatile drakului de cateva voturi pe care contati de la leprele si capusile ce au pus stapanire pe acest oras superb candva!!! Constanta de asa primar are nevoie!!!
6
0
d le primar de ce numai dati tichetele " respect" ptr. pensionari ??!
1
1
Asa a facut de fiecare data in preajma alegerilor, promisiuni peste promisiuni. Vreau sa stiu dc nu incep proiectele promise in 2016? Atunci te-am votat incompetentule, dar acum poti sa-mi promiti marea si cu sarea ca nu te mai votez. Esti un mincinos notoriu.
3
0
Foarte bine, fa daca se poate, sa se bucure urmatorul primar care o sa vina in locul tau, ca pe tine cine o sa te mai aleaga cancerul si coronavirusul sa-l manance., ca esti un mare escroc si hot. Nu ai facut nimic pina acum, si acum cand stii ca vin alegerile, te-ai facut mare gospodar. Sa te duci dracu si tu si babu si learciu, si clica voastra de escroci ordinari, machidoni imputiti.
12
0
scoateti tiganii din oras, TOTI ! abia apoi puteti incepe a construi fara a fi vandalizat !
15
0
Cine a montat caramizile de pe pardoseala strazii St cel Mare ? ----nu cumva primarul Mazare ?----El a fost cel care a facut Cta de risul curcilor de nu ne-a mai venit nici un turist !
15
1
lalala voi muriti de foame. eu fac bani si in hymalaia. va rog sa va rugati la cele sfinte sa imi moara familia in chinuri de covid. sa le dau bani la doctori si ei tot sa moara...sa ma uit la bani. asta e dreptatea pe care o merit. dar voi romanurile proaste, va mancati intre voi in loc sa va rugati la dreptatea divina
7
2
Administratora orasului ce mai zice? Hales bules
7
1
Papitoi nenorocit, vei plati, ordinarule! Esti definitia cuvantului nesimtit, iresponsabil, hot, arogant, incompetent...si lista continua! Macar acum...decenta si gandire, bai nenorocitule!
19
1
de ras, noroc ca am plecat din javra asta de oras
17
2
DNA , va rugam opriti-l pe acest golan din furturile pe care le practica prin metoda procentului din lucrarile acordate firmelor de casa !
24
0
Bai Primarul pulii, investeste bani in spital, ca o vei plimba pe ma-ta pe promenada in cosciug
31
2
Mobitom, unde esti? crezi ca poti castiga si aceasta licitatie trucata si finantata initial cu fonduri europene, apoi - din cauza cu intentie a executiei lucrarilor - cu multi bani publici, ca in cazul Parcului Arheologic mutilat dar decorat cu 3 WC-uri de 50000 euro?
25
0
Babu mai pune si el niste stalpisori de cateva milioane, mai vinde niste masti la spital de inca cateva milioane...face si o donatie din bani personali de 5000 euro ca sa nu zica lumea nimic ...si e bineeee...cu starea asta de urgenta, ca escrocii fac bani si lumea e cu ochii pe coronavirus, inclusiv DNA. Nu ne credeti prosti...ca nu suntem.
29
1
O mai pune acum de o spaga cu METALGAN COMPANY din Slatina! Ala cuplat cu una ce a fost angajata la Primarie, una Stefania.......ca daca incepi sa cauti mai adanc ajungi la adevar! Contracte umflate, din care o parte din bani se intorc in buzunarul frezatului si gelatului de Primar. ALO DNA chiar nu vedeti ce se intampla?
23
0
din 1989 incoace asa a fost cu toti. Numai pe japca pentru partid si buzunarul propiu. NU NE MAI TREBUIE POLITIC IN PRIMARIE. Vrem un gospodar, unul care sa se gandeasca si la noi, la constanteni nu sa faca ceva ceva doar in ultimele luni sau an inainte de alegeri. FARA POLITIC, INDIFERENT DE PARTID, NUMAI HOTI SI TALHARI
21
0
acum stam prin casa da tu crezi ca i loc sa dai bani la oamni ca o mai freci cu asa zisel contraacte de spalat bani? chiar crezi c r mai fi alegeri? ba! te belim!!
16
1
Bani aruncati daca nu se face mai intai renovare la cladirile ajunse ruina
20
0
Mai bine scoteai ciorile si montai camere. Altfel toate investitiile vir fi vandalizate si cacalite de renunitele boraturi. Chiar si asa... cine s-ar plimba printr-un loc nou amenajat dar plin cu ciori infecte?
26
0
Ce faci Replica? Ai latrat putin de foame si in sfarsit ti-au aprins becul? Ti-au dat si de rontait sau deocamdata promisiuni? Altfel nu-mi explic cum latratul impotriva primarului s-a transformat in rimjob?
16
0
U.E.da bani si pentru infrastructura oraselor,reparatii si retehnologizarea spitalelor de exemplu,uite primari din Cluj,Oradea,Sibiu dar si alti au angajat oameni care nu le sunt rude sau prieteni ci sunt specialisti in fonduri europene,ei le spun astora ce vor si angajati dupa ce verifica fac actele si vin bani de la U.E.la oras,sau chiar daca le sunt rude sunt capabili asta este criteriu de angajare,nu ca la Constanta unde primarul este un prost si fudul care a angajat rude,mediocri pilosi si a si pastrat vechi angajati prosti si atunci e si normal ca este greu sa faci ceva bun pt.oras.
18
1
Trebuia sa o faca demult.Dar nu l au lasat contractele paguboase pe care tot el ca Viceprimar le a semnat.Nu e nici timpul ,nici momentul.Mars javra.
16
2
Nu avem apa curenta, nu avem canalizare, nu avem gaze la poarta, nu avem.asfalt calumea, dar avem luminite si fantani arteziene in mizeria aia de strada!
19
1
Inainte sa fie ales, a promis ca daca in primele luni ale mandatului nu realizeaza reabilitarea strazii Stefan cel Mare ...jungla urbana, bla-bla-bla... isi da automat demisia. Unde e demisia, fagaboule?
25
2
Fenta, ca de fiecare data. Cum fonduri europene? Pai mie ce imi iese, esti nebun? Nu taticu, PNDL, nu verifica nimeni.
22
0
pe ultima suta de metri mai trage un tun, ca de reales nu o sa mai fie reales, si de ce sa nu mai traga un tun inainte de a pleca. Intrebarea este cat la suta din suma asta si-o trage el.
16
2
De asta ducem lipsa. O gandise de mult dar o lasase pe final de mandat. Mergea la doua capete, ori campanie ori isi lua parandaratul, oricum, amandoua. Suspenda tembelule proiectul ca se poate si redirectioneaza banii in alta parte. Lumea isi cere restituirea avansului la apartamente sau masini si tu ii dai inainte cu bazaconiile tale. Apropo, cine a gastigat licitatia? Tot voi, este?
17
2
MONTEAZA CAMERE DE LUAT VRDERI CA NE FURA CIORILE CU TOTUL
27
1
OIERULE! OCUPA-TE DE MEDICAMENTELE LIPSA,DE MASTI,DE GEL DEZINFECTANT,DE DEZINFECTANTI IN BLOCURI.NU IN ULTIMUL RAND POLITIA SA TINA INDIENII IN CASE SAU IN GHETOU H.C.,CA SE UMBLA LA GREU......!
28
4
trebuia sa fim in top 3 d.p.d.v al calitatii vietii si dezvoltarii.din pacate retrogradam anual cu succes.o rezervatie de ciori si alte amestecuri de natii pusi toti pe ciordeala zi si noapte,dupa cum e culoarea pielii.singurul oras din romania cu ghetou in centru.cacat,gunoaie,caini,pisici,tigani si aglomeratie infernala.zero parcari zero parcuri zero spitale zero primar.zero barat.in pandemie,el pune banci cu leduri.concluziile sunt trase de fiecare.
16
6
O sa fie gata inainte sau dupa sensul giratoriu suspendat promis cu niste desene asemanatoare acum 4 ani ?
16
2
m ai bine faceai niste parcari supraetajate sau supraterane si dupa aia te ocupai de reabilitat stefan cel mare.
22
3
Jeg imputit Fagabou cat rau a facut cu cloaca lui de spagari. Promisiuni desene in rest amenzi si respingerea initiativor private pe banda rulanta. E bun doar ce trece prin Babu... restu se respinge tot
19
4
pe tine te cheama unu sau mishu si esti invitat in cea mai curata limba romaneasca sa-mi lingi cu spor cacatul. La fel si ceilalti lucratori limbisti din primaria plina de hoti a infractorului fagadau. Sau hotul tutuianu din c.j. ca tot aia e.
7
3
Cind se va hotari sa monteze camere de supraveghere?Care e misterul ca nu vrea?
15
5
mai bine s-ar duce sa schimbe placa aia cu spitalul regional ca a ruginit de tot .sa faca si niste chioscuri pt vinzatorii de tigari ca stau saracele vinzatoare in halat si papuci afara .fintini arteziene ? mai avem in oras si a promis felix ca le repara adica si-a bagat poola ca nici una nu merge ne mai trebuie citeva ca sa ce?
15
2
Titlul e marca inregistrata 'Replica'. Vanduti politic, manipuleaza si ei cum pot. Prostimea pune botul. Nu 'baga Fagadau' sunt bani dintr-un proiect finantat de UE.
18
4
Pe vremuri, calitatea oamenilor 'de dreapta', era alta. Se observa asta in acuratetea mesajelor. Acuratete logica si de limbaj. Observ acum o inversare a lucrurilor. Asta ma face sa cred ca, majoritatea contestatarilor lui Fagadau sunt dintre cei taiati la portie de la celebrele 'pachete Mazare'. Fiindca e o ineptie sa spui ca in oras nu s-a schimbat nimic. Frizeaza penibilul. Din articolul asta era suficient sa fie retinute trei cuvinte : 'din fonduri europene'. Daca le citeai, si reuseai sa le patrunzi si sensul, comentariile negative nu isi mai aveau rostul. Dar pentru unii e mai greu.
8
16
Din nou Fagadau demonstreaza ca e un primar devotat orasului, cetatenilor. Vorbeste putin si face mult. Ne uitam la Iohanis si Orban, trancane ore intregi pe tv , se lauda ca bla-bla, si realitatea e ca romanii se imbolnavesc si mor cu ce miile, iar de saracie , nici nu poate fi vorba. Dar ei spun ca viata e exceptionala .
10
37
Foarte bine! Felicitari. Numai dobitocii nu inteleg cat dureaza sa obtii fondurile europene. Numai dobitocii nu inteleg ca viata trebuie sa mearga inainte. Multumim!
9
32
Constanta e un cacat arhitectural, s-a construit machisoneste-jidaneste : mult, prost si urat.Orice ai face nu mai poti repara dezastrul din arhitecura, raul a fost facut din cauza unor idioti utili ca Mazare , Fagabou, Constantinescu, Tutuiana.Ce vrea sa faca acum Fagabou e o torocala ca sa iasa de un parandarat si sa-l mai voteze lobotomizatii inca o tura.
34
3
Construiti puscarii. S-a intors diaspora acasa. Se apuca de furat si o sa aibe pretentia sa fie spatiu in celule ca altfel pleaca sa-si faca pedeapsa la domiciliu cum vrea alinutza gorghiu
26
1
str stefan cel mare nu mai este de mult timp inima orasului, tomis mall arata ca un hangar, a pierdut competitia cu alte malluri, vara te bate soarele in cap de nu te vezi, spre piata grivitei miroase a afganistan, si multe altele.
31
3
nu-i iese nimic nimicului asta de primar, cele putine lucrari sunt de mantuiala, de proasta calitate, neterminate, asa ca el si toata adunatura de neispraviti si hoti din administratia Constanta.
27
5
ESTE CLAR CA NU SE VA INTAMPLA NIMIC. ATI UITAT DE AMENAJAREA FALEZEI ? UNDE ESTE ? CINE O SA SE PLIMBE PE STEFAN CEL MARE SA ADMIRE RUNELE SI SA INHALEZE AER MIROSIND A DEJECTII ?? ESTE DOAR O MANEVRA PENTRU SIFONAT BANII
30
8
Daca nu scapam de tigani, degeaba reabilitati orasul. Intai trebuie sa ii reabilitam pe ei si sa ii reintegram in societate... Au crescut furturile in Ct, ar trebui sa ne simtim in siguranta acum,cu politia si jandarmeria pe strada dar nu este asa. Inaspriti masurile de arest, scapati_ne de ciorile care fura si talharesc...
40
1
Felicitari dlui primar! Banii europeni sunt bineveniti, nu conteaza unde ii investim. Bravo!
12
27
Ma uit aici! Ce hatereala si ce postaci! Cata ignoranta, ipocrizie si imbecilitate! Pe toti ii injurati voi si mai ales pt orice. Pana si Halep a ajuns sa fie injurata ca la usa cortului de concetatenii sai. Mergem pe principiul: toti sunt de vina si sunt rai, doar noi suntem aia bunii. Poate ar fi cazul cu pandemia asta sa ne mai uitam cu totii in oglinda. Astept injuraturi, evident!
15
14
Pana nu zboara toate ciorile din buricul orasului,sunt bani aruncati aiurea pe proiecte care altfel ar fi foarte bune.Sa civilizezi ciorile...nicio sansa .
33
1
Mai bine si-ar baga un pumn in gura, imbecilul dracului!
16
6
De ce face toate lucrurile bune la sfarsit de mandat? Nu era mai bine daca le facea pe toata perioada mandatului,lumea era fericita si isi mai asigura inca un mandat?
25
1
Acest Pinochio ar trebui sa plece din primarie. Ne-am saturat de el.
25
2
Fagabou...LA PUSCARIE!!! Huaaaa!!!!
24
3
Primareee, incepi ceva si nu termini nimic !!! Ai promis ca vei demola toate garajele din oras si vei face locuri de parcare ! In spatele scolii 3 din Faleza Nord troneaza 26 de garaje neatinse !!! Sunt ale unor persoane suspuse si nu te poti atinge de ele, asa-i ? Numai povesti spui, nimic nu duci la bun sfarsit !!!!
27
2
Bine ca ii mai lungesc astia mandatu ca in trei ani jumate nu a facut nimic! S-a apucat acum la sfarsit,poate mai prinde ceva voturi! Foarte bun la planuri,fagaboul,cu executia sta prost...cat despre str Stefan cel mare,o sa iasa un kitch machidonesc cu multe zorzoane...
21
1
Tara arde si baba Nu avem spitale nu avem scoli Aterminat cu Cora Bratianu pasarele si alte vrabiute
20
1
Omul asta nu e de inteles, ori e drogat ori e nebun. Lumea e panicata, nu gasim medicamente , preturile la alimente au explodat, iar el e in lumea lui
29
2
Care sa minta mai mult nu am vazut! NIMIC IN PATRU ANI SI ACUM S A HATARAT SA FACA. NU ITI ESTE RUSINE SA MINTI?
25
2
DIN 2016 OMUL ASTA N-A FACUT SI ACUM, BRUSC, INCEPE SA FACA. NU MERGE DOMN PRIMAR, NU NE MAI PACALITI. DE CE MEREU VA DUCETI SPRE ZONELE CENTRALE? SUNT SI ALTE ZONE CARE AU NEVOIE DE INVESTII. SAU STITI DE UNDE SA LUATI CAPITAL ELECTORAL..
31
1
4 ani nu ai fanut nimic si acum te a apucat harnicia! Tu esti ...., sau ai alte sfectiuni?
26
1
Bine ca sunt bani europeni 98%. Asta e important, sa atragem fonduri, nu conteaza culoarea politica
15
11
Criza economica, pandemie...nu conteaza! Reteta e simpla, SIFONARE de bani publici. Amana proiectul BOULE, nu mai expune muncitorii la riscuri ca sa-ti iei tu parandaratul.
29
5
AI TERMINAT TOATE LOCURILE DE JOACA ? ASA AI ZIS CA PANA IN PRIMAVARA !!! TOATE TOATE !!! VEZI CA LA CORA NU E !!!
23
1
Mai intai gazez toti tiganii cu Zyklon B, apoi ma apuc de fratii mei armani, ca sa nu ma mai acuze ca uit de pinca.
25
2
Un idiot .
33
3
Atata timp cat sunt tigani in Piata Grivitei, toate investitiile sunt facute degeaba. Cine e tampit sa iasa la plimbare prin cartierul ciorilor ?
41
2
DNA DIICOT , vedeti ca se fura ca-n codru ..bani de la stat, padurile, fiti vigilenti acum parlamentari umbla cu saci de bani in carca, inca nu auzim nimic, voi mai lucrati in perioada asta?
27
2
STII BANCU ALA CU PARIS ?! "AI FOST LA PARIS ? NU, DAR AM MAI VRUT " SI MAZARE A VRUT ... ZONA RESPECTIVA ESTE DE ANI DE ZILE ... DE CAND ERA TOMIS MALL IN FLOARE O MIZERIE ... DUPA CE AU APARUT CITY MALL - MARITIMO ETC ... ZONA RESPECTIVA A MURIT DE TOT ... IN ZONA RESPECTIVA ISI FAC VEACU FOARTE MULTE PERSOANE DUBIOASE DE ANI DE ZILE ... MIROASE A FECALE - TOTI ISI FAC NEVOILE PE ACOLO ... STAU LA FIECARE COLT GEANA PE OAMENII CARE MAI TREC PE ACOLO ... DACA NU VENEA TREABA ASTA CU VIRUSU' II RECOMANDAM PRIMARULUI SA SE PLIMBE PE ACOLO SEARA ... SA VEDEM DACA AVEA CURAJ ! VB. PROSTII !!!
32
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102