rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 6 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Făgădău bagă 90 de milioane în fântâni arteziene, iluminat smart și mobilier fistichiu, pe Ștefan cel Mare

„Inima” oraşului Constanţa nu pare a arăta prea bine, în ciuda proiectelor propuse de administraţia locală de-a lungul timpului. Unele băncuţe amplasate au fost deja vandalizate, clădirile aflate în paragină şi mizeria din anumite zone nu oferă nicidecum un aer istoric, ci mai degrabă unul preistoric.

Decebal Făgădău

Însă, Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat contractul pentru implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură care se va derula cu fonduri europene la nivelul municipiului Constanța în perioada următoare și anume, reabilitarea străzii Ștefan cel Mare și străduțele adiacente.

Deşi este o zonă centrală, potenţialul ei nu este exploatat la maxim. Trecătorii par a ocoli acest loc, asta şi din cauza persoanelor dubioase care îl frecventează, iar comercianţii nu se înghesuie pentru a-şi dezvolta afacerile într-un spaţiu sărac din toate punctele de vedere. Coşurile de gunoi şi băncile amplasate anul trecut nu au ameliorat deloc imaginea dezolantă a unei zone lăsată de izbelişte de administraţia locală în trecut. Se pare, însă, că primii pași spre modernizare și reabilitare au fost făcuți, miercuri, 8 aprilie 2020. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat contractul pentru implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură care se va derula cu fonduri europene la nivelul municipiului Constanța, în perioada următoare, și anume reabilitarea străzii Ștefan cel Mare.

Investiții de 90 milioane de lei în zona centrală a Constanței

„Am semnat contractul pentru reabilitarea zonei centrale a Constanței, adică strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă, un contract de aproape 90 de milioane lei! Licitația este în curs de desfășurare și, după semnarea contractului de execuție, vor urma 18 luni pentru lucrări ce vor schimba fața orașului nostru!” a declarat Decebal Făgădău.

Proiectul “Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” are cod SMIS 129226, o valoare de 89.854.757,70 lei (fonduri europene 98% și bugetul local 2%)“ și vine să readucă zona pietonală de pe strada Ștefan cel Mare pe lista destinațiilor preferate pentru o plimbare pe jos prin municipiul Constanța, alături de Faleza Cazino, Piața Ovidiu sau promenada din stațiunea Mamaia. Astfel, pe strada Ștefan cel Mare vor fi derulate următoarele lucrări: reabilitarea/extinderea zonei pietonale (15.789 mp); marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități; fântâni arteziene; spații verzi (5.206 mp); mobilier urban inteligent (bănci, spații de ședere, cișmele), inclusiv WI-FI gratuit; rasteluri pentru biciclete; iluminat public inteligent; sisteme informare - 15 panouri; sistem de supraveghere video.

Zona adiacentă străzii Ștefan cel Mare va fi și ea reabilitată

Odată cu strada Ștefan cel Mare, pe zona adiacentă, reprezentând bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân (de la intersecția cu Bulevardul Mamaia până la intersecția cu Ferdinand) vor fi realizate următoarele investiții: benzi unice de transport public (2.817 m); marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități; pistă pentru biciclete (5.304 m); reabilitare trotuare (38.273 mp); semnalizarea verticală și orizontală; 12 stații de autobuz moderne; iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Scurtă istorisire a parcursului străzii Ștefan cel Mare până în prezent

Trebuie să menționăm că drumul până la această realizare a fost unul foarte lung, totul începând în anul 2016 când se promitea redarea strălucirii zonei iar Decebal Făgădău venea cu o afirmație bombă: „Strada Ștefan cel Mare va arăta ca o junglă urbană. Va fi toată verde”. După această afirmație, viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, a anunțat în cadrul unei conferințe din data de 23 martie faptul că are în plan să transforme strada Ștefan cel Mare în alee pietonală, acest lucru însemnând ca traficul rutier să fie oprit. Acesta a specificat că trebuie schimbată maniera în care s-au rezolvat problemele orașului de-a lungul timpului, și că pasajul din zona magazinului Tomis trebuie igienizat. De asemenea, a menționat că are în vedere un alt proiect în ceea ce privește pasajul, proiect pe care are de gând să-l realizeze tot cu ajutorul tinerilor inovatori de la universitățile de artă și arhitectură din București. De asemenea, edilul și-a arătat intenția de a transforma strada Ștefan cel Mare în alee pietonală.

Trei ani mai târziu..., nici o schimbare!

Trei ani mai târziu, zona arăta la fel. Strada Ştefan cel Mare arăta mai rău decât s-ar fi crezut. Ruinele sunt la tot pasul, iar magazinele mai puţin renumite, dar care au rezistat în timp, parcă sunt şi ele bântuite, puţini fiind cei care le calcă pragul. Pe întreaga lungime a străzii, sunt mai multe spaţii comerciale abandonate, decât cele în care comercianţii se mai încumetă încă să-şi vândă marfa. Cu geamuri sparte, cu pereţii mâzgăliţi şi cu un aer trist, fostele magazine sau baruri au devenit locul preferat al persoanelor fără adăpost. Unele persoane chiar se feresc să circule noaptea pe Ştefan cel Mare, mai ales în zona dinspre fostul ICIL, care este mai întunecată şi unde, tot noaptea, apar grupuri de persoane dubioase la colţuri.

Aceasta ar fi trebuit să fie una din primele investiții menite a schimba aspectul general al zonei centrale a orașului – de-a lungul străzii Ștefan cel Mare însă iată că i-a venit rândul, până la urmă.

Diana BERECHET

joi, 9 aprilie 20204771
Comentarii

06Cetatea(9 apr 22:38)
Fagadau in primul rand expulzeaza ciorile din cotetele lor ocupate abuziv,muta cartierul salbaticilor din henri coanda din oras , nu mai dati voie sa se construiasca abuziv blocuri de nu mai vezi cerul, si dupa aia apucate de reabilitarea Constantei!! Astea sunt proiectele principalele proiecte ale Constantei!!! In al 12-lea ceas trezestete , si lasatile drakului de cateva voturi pe care contati de la leprele si capusile ce au pus stapanire pe acest oras superb candva!!! Constanta de asa primar are nevoie!!!
11maria ichim(9 apr 22:10)
d le primar de ce numai dati tichetele " respect" ptr. pensionari ??!
03Dan(9 apr 21:38)
Asa a facut de fiecare data in preajma alegerilor, promisiuni peste promisiuni. Vreau sa stiu dc nu incep proiectele promise in 2016? Atunci te-am votat incompetentule, dar acum poti sa-mi promiti marea si cu sarea ca nu te mai votez. Esti un mincinos notoriu.
012constantean(9 apr 20:10)
Foarte bine, fa daca se poate, sa se bucure urmatorul primar care o sa vina in locul tau, ca pe tine cine o sa te mai aleaga cancerul si coronavirusul sa-l manance., ca esti un mare escroc si hot. Nu ai facut nimic pina acum, si acum cand stii ca vin alegerile, te-ai facut mare gospodar. Sa te duci dracu si tu si babu si learciu, si clica voastra de escroci ordinari, machidoni imputiti.
015Mihai(9 apr 20:06)
scoateti tiganii din oras, TOTI ! abia apoi puteti incepe a construi fara a fi vandalizat !
114mari(9 apr 18:37)
Cine a montat caramizile de pe pardoseala strazii St cel Mare ? ----nu cumva primarul Mazare ?----El a fost cel care a facut Cta de risul curcilor de nu ne-a mai venit nici un turist !
27fagabou(9 apr 18:04)
lalala voi muriti de foame. eu fac bani si in hymalaia. va rog sa va rugati la cele sfinte sa imi moara familia in chinuri de covid. sa le dau bani la doctori si ei tot sa moara...sa ma uit la bani. asta e dreptatea pe care o merit. dar voi romanurile proaste, va mancati intre voi in loc sa va rugati la dreptatea divina
17Eugen(9 apr 17:45)
Administratora orasului ce mai zice? Hales bules
119Loco(9 apr 16:59)
Papitoi nenorocit, vei plati, ordinarule! Esti definitia cuvantului nesimtit, iresponsabil, hot, arogant, incompetent...si lista continua! Macar acum...decenta si gandire, bai nenorocitule!
216mor(9 apr 16:48)
de ras, noroc ca am plecat din javra asta de oras
024sportivii(9 apr 16:15)
DNA , va rugam opriti-l pe acest golan din furturile pe care le practica prin metoda procentului din lucrarile acordate firmelor de casa !
230Iulian(9 apr 15:55)
Bai Primarul pulii, investeste bani in spital, ca o vei plimba pe ma-ta pe promenada in cosciug
024Nea' Vali Ciuceanu(9 apr 15:24)
Mobitom, unde esti? crezi ca poti castiga si aceasta licitatie trucata si finantata initial cu fonduri europene, apoi - din cauza cu intentie a executiei lucrarilor - cu multi bani publici, ca in cazul Parcului Arheologic mutilat dar decorat cu 3 WC-uri de 50000 euro?
128E bine(9 apr 14:34)
Babu mai pune si el niste stalpisori de cateva milioane, mai vinde niste masti la spital de inca cateva milioane...face si o donatie din bani personali de 5000 euro ca sa nu zica lumea nimic ...si e bineeee...cu starea asta de urgenta, ca escrocii fac bani si lumea e cu ochii pe coronavirus, inclusiv DNA. Nu ne credeti prosti...ca nu suntem.
022STIU(9 apr 14:26)
O mai pune acum de o spaga cu METALGAN COMPANY din Slatina! Ala cuplat cu una ce a fost angajata la Primarie, una Stefania.......ca daca incepi sa cauti mai adanc ajungi la adevar! Contracte umflate, din care o parte din bani se intorc in buzunarul frezatului si gelatului de Primar. ALO DNA chiar nu vedeti ce se intampla?
021elena(9 apr 14:13)
din 1989 incoace asa a fost cu toti. Numai pe japca pentru partid si buzunarul propiu. NU NE MAI TREBUIE POLITIC IN PRIMARIE. Vrem un gospodar, unul care sa se gandeasca si la noi, la constanteni nu sa faca ceva ceva doar in ultimele luni sau an inainte de alegeri. FARA POLITIC, INDIFERENT DE PARTID, NUMAI HOTI SI TALHARI
116ba jegule(9 apr 14:11)
acum stam prin casa da tu crezi ca i loc sa dai bani la oamni ca o mai freci cu asa zisel contraacte de spalat bani? chiar crezi c r mai fi alegeri? ba! te belim!!
020Nelu(9 apr 13:47)
Bani aruncati daca nu se face mai intai renovare la cladirile ajunse ruina
026Constantean(9 apr 13:22)
Mai bine scoteai ciorile si montai camere. Altfel toate investitiile vir fi vandalizate si cacalite de renunitele boraturi. Chiar si asa... cine s-ar plimba printr-un loc nou amenajat dar plin cu ciori infecte?
016GIGI Contra(9 apr 13:08)
Ce faci Replica? Ai latrat putin de foame si in sfarsit ti-au aprins becul? Ti-au dat si de rontait sau deocamdata promisiuni? Altfel nu-mi explic cum latratul impotriva primarului s-a transformat in rimjob?
118Escu pt 9.16(9 apr 13:03)
U.E.da bani si pentru infrastructura oraselor,reparatii si retehnologizarea spitalelor de exemplu,uite primari din Cluj,Oradea,Sibiu dar si alti au angajat oameni care nu le sunt rude sau prieteni ci sunt specialisti in fonduri europene,ei le spun astora ce vor si angajati dupa ce verifica fac actele si vin bani de la U.E.la oras,sau chiar daca le sunt rude sunt capabili asta este criteriu de angajare,nu ca la Constanta unde primarul este un prost si fudul care a angajat rude,mediocri pilosi si a si pastrat vechi angajati prosti si atunci e si normal ca este greu sa faci ceva bun pt.oras.
216Popa(9 apr 12:34)
Trebuia sa o faca demult.Dar nu l au lasat contractele paguboase pe care tot el ca Viceprimar le a semnat.Nu e nici timpul ,nici momentul.Mars javra.
119Roxana(9 apr 12:24)
Nu avem apa curenta, nu avem canalizare, nu avem gaze la poarta, nu avem.asfalt calumea, dar avem luminite si fantani arteziene in mizeria aia de strada!
225Cine il mai crede(9 apr 12:20)
Inainte sa fie ales, a promis ca daca in primele luni ale mandatului nu realizeaza reabilitarea strazii Stefan cel Mare ...jungla urbana, bla-bla-bla... isi da automat demisia. Unde e demisia, fagaboule?
022mazare(9 apr 11:57)
Fenta, ca de fiecare data. Cum fonduri europene? Pai mie ce imi iese, esti nebun? Nu taticu, PNDL, nu verifica nimeni.
216cineva(9 apr 11:50)
pe ultima suta de metri mai trage un tun, ca de reales nu o sa mai fie reales, si de ce sa nu mai traga un tun inainte de a pleca. Intrebarea este cat la suta din suma asta si-o trage el.
217Geo Iulian(9 apr 11:43)
De asta ducem lipsa. O gandise de mult dar o lasase pe final de mandat. Mergea la doua capete, ori campanie ori isi lua parandaratul, oricum, amandoua. Suspenda tembelule proiectul ca se poate si redirectioneaza banii in alta parte. Lumea isi cere restituirea avansului la apartamente sau masini si tu ii dai inainte cu bazaconiile tale. Apropo, cine a gastigat licitatia? Tot voi, este?
127Niku(9 apr 11:41)
MONTEAZA CAMERE DE LUAT VRDERI CA NE FURA CIORILE CU TOTUL
428CETATEAN(9 apr 11:12)
OIERULE! OCUPA-TE DE MEDICAMENTELE LIPSA,DE MASTI,DE GEL DEZINFECTANT,DE DEZINFECTANTI IN BLOCURI.NU IN ULTIMUL RAND POLITIA SA TINA INDIENII IN CASE SAU IN GHETOU H.C.,CA SE UMBLA LA GREU......!
616constanta alepul romaniei(9 apr 11:07)
trebuia sa fim in top 3 d.p.d.v al calitatii vietii si dezvoltarii.din pacate retrogradam anual cu succes.o rezervatie de ciori si alte amestecuri de natii pusi toti pe ciordeala zi si noapte,dupa cum e culoarea pielii.singurul oras din romania cu ghetou in centru.cacat,gunoaie,caini,pisici,tigani si aglomeratie infernala.zero parcari zero parcuri zero spitale zero primar.zero barat.in pandemie,el pune banci cu leduri.concluziile sunt trase de fiecare.
216xcv(9 apr 11:01)
O sa fie gata inainte sau dupa sensul giratoriu suspendat promis cu niste desene asemanatoare acum 4 ani ?
322bai freza(9 apr 10:23)
m ai bine faceai niste parcari supraetajate sau supraterane si dupa aia te ocupai de reabilitat stefan cel mare.
419Decebal la brutarie(9 apr 10:11)
Jeg imputit Fagabou cat rau a facut cu cloaca lui de spagari. Promisiuni desene in rest amenzi si respingerea initiativor private pe banda rulanta. E bun doar ce trece prin Babu... restu se respinge tot
37dane muistule,(9 apr 10:08)
pe tine te cheama unu sau mishu si esti invitat in cea mai curata limba romaneasca sa-mi lingi cu spor cacatul. La fel si ceilalti lucratori limbisti din primaria plina de hoti a infractorului fagadau. Sau hotul tutuianu din c.j. ca tot aia e.
515camere video(9 apr 09:59)
Cind se va hotari sa monteze camere de supraveghere?Care e misterul ca nu vrea?
215gogu(9 apr 09:57)
mai bine s-ar duce sa schimbe placa aia cu spitalul regional ca a ruginit de tot .sa faca si niste chioscuri pt vinzatorii de tigari ca stau saracele vinzatoare in halat si papuci afara .fintini arteziene ? mai avem in oras si a promis felix ca le repara adica si-a bagat poola ca nici una nu merge ne mai trebuie citeva ca sa ce?
418Deont Ologii(9 apr 09:47)
Titlul e marca inregistrata 'Replica'. Vanduti politic, manipuleaza si ei cum pot. Prostimea pune botul. Nu 'baga Fagadau' sunt bani dintr-un proiect finantat de UE.
168Dan(9 apr 09:41)
Pe vremuri, calitatea oamenilor 'de dreapta', era alta. Se observa asta in acuratetea mesajelor. Acuratete logica si de limbaj. Observ acum o inversare a lucrurilor. Asta ma face sa cred ca, majoritatea contestatarilor lui Fagadau sunt dintre cei taiati la portie de la celebrele 'pachete Mazare'. Fiindca e o ineptie sa spui ca in oras nu s-a schimbat nimic. Frizeaza penibilul. Din articolul asta era suficient sa fie retinute trei cuvinte : 'din fonduri europene'. Daca le citeai, si reuseai sa le patrunzi si sensul, comentariile negative nu isi mai aveau rostul. Dar pentru unii e mai greu.
3710un primar de actiune(9 apr 09:20)
Din nou Fagadau demonstreaza ca e un primar devotat orasului, cetatenilor. Vorbeste putin si face mult. Ne uitam la Iohanis si Orban, trancane ore intregi pe tv , se lauda ca bla-bla, si realitatea e ca romanii se imbolnavesc si mor cu ce miile, iar de saracie , nici nu poate fi vorba. Dar ei spun ca viata e exceptionala .
329Fonduri europene(9 apr 09:16)
Foarte bine! Felicitari. Numai dobitocii nu inteleg cat dureaza sa obtii fondurile europene. Numai dobitocii nu inteleg ca viata trebuie sa mearga inainte. Multumim!
334Face pe dracu(9 apr 09:13)
Constanta e un cacat arhitectural, s-a construit machisoneste-jidaneste : mult, prost si urat.Orice ai face nu mai poti repara dezastrul din arhitecura, raul a fost facut din cauza unor idioti utili ca Mazare , Fagabou, Constantinescu, Tutuiana.Ce vrea sa faca acum Fagabou e o torocala ca sa iasa de un parandarat si sa-l mai voteze lobotomizatii inca o tura.
126Construiti puscarii(9 apr 09:10)
Construiti puscarii. S-a intors diaspora acasa. Se apuca de furat si o sa aibe pretentia sa fie spatiu in celule ca altfel pleaca sa-si faca pedeapsa la domiciliu cum vrea alinutza gorghiu
331ai nostri(9 apr 08:57)
str stefan cel mare nu mai este de mult timp inima orasului, tomis mall arata ca un hangar, a pierdut competitia cu alte malluri, vara te bate soarele in cap de nu te vezi, spre piata grivitei miroase a afganistan, si multe altele.
527cta(9 apr 08:51)
nu-i iese nimic nimicului asta de primar, cele putine lucrari sunt de mantuiala, de proasta calitate, neterminate, asa ca el si toata adunatura de neispraviti si hoti din administratia Constanta.
830CONSTANTA(9 apr 08:49)
ESTE CLAR CA NU SE VA INTAMPLA NIMIC. ATI UITAT DE AMENAJAREA FALEZEI ? UNDE ESTE ? CINE O SA SE PLIMBE PE STEFAN CEL MARE SA ADMIRE RUNELE SI SA INHALEZE AER MIROSIND A DEJECTII ?? ESTE DOAR O MANEVRA PENTRU SIFONAT BANII
140Eu_gen(9 apr 08:46)
Daca nu scapam de tigani, degeaba reabilitati orasul. Intai trebuie sa ii reabilitam pe ei si sa ii reintegram in societate... Au crescut furturile in Ct, ar trebui sa ne simtim in siguranta acum,cu politia si jandarmeria pe strada dar nu este asa. Inaspriti masurile de arest, scapati_ne de ciorile care fura si talharesc...
2712Pt haterii astia dobitoci(9 apr 08:32)
Felicitari dlui primar! Banii europeni sunt bineveniti, nu conteaza unde ii investim. Bravo!
1415Fat Frumos cel Uracios(9 apr 08:27)
Ma uit aici! Ce hatereala si ce postaci! Cata ignoranta, ipocrizie si imbecilitate! Pe toti ii injurati voi si mai ales pt orice. Pana si Halep a ajuns sa fie injurata ca la usa cortului de concetatenii sai. Mergem pe principiul: toti sunt de vina si sunt rai, doar noi suntem aia bunii. Poate ar fi cazul cu pandemia asta sa ne mai uitam cu totii in oglinda. Astept injuraturi, evident!
133Alupigus primarel(9 apr 08:22)
Pana nu zboara toate ciorile din buricul orasului,sunt bani aruncati aiurea pe proiecte care altfel ar fi foarte bune.Sa civilizezi ciorile...nicio sansa .
616un fan(9 apr 08:11)
Mai bine si-ar baga un pumn in gura, imbecilul dracului!
mai mult...Replica
6 iun 00:00ReplicaUnde a fost PRINSĂ Viorica Dăncilă la SHOPPING!

Fostul premier al României și fost șef al PSD, Viorica Dăncilă, s-a retras de pe scena politică încă de când...536

6 iun 00:00ReplicaDănuț Moisoiu ÎNCEPE construcția ansambului de LOCUINŢE de pe malul lacului Siutghiol!365
6 iun 00:13ReplicaStamate, de la Marco Chim, vrea să PĂCĂLEASCĂ vigilenţa: mai face un bloc şi zice că-i CENTRU educaţional268
6 iun 00:09ReplicaATENŢIE! CFR te dă jos din tren, dacă n-ai MASCĂ

CFR Călători va suplimenta capacitatea trenurilor spre litoralul Mării Negre în acest sfârșit de săptămână....189

6 iun 00:20ReplicaUn constănţean bolnav de CANCER şi-a recâştigat dreptul la VIAŢĂ în instanţă271
6 iun 23:55ReplicaMĂCEL în stil MAFIOT, între rude542
6 iun 23:54Replica7 cazuri de INFECTARE cu CORONAVIRUS la Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia este una dintre unitățile suport COVID-19, din județul Constanța. Pentru a nu mai...414

6 iun 23:54ReplicaAmenzi în valoare de 360.600 de lei pentru unităţile de alimentaţie publică221
6 iun 00:00ReplicaNe plângem de GUNOAIE, dar nici nu păstrăm CURĂŢENIA161
6 iun 00:28ReplicaConstanţa este pregătită pentru primul weekend incendiar din acest sezon estival

Constanţa se pregăteşte pentru primul weekend fierbinte din această vară. Dacă startul de la 1 iunie a fost furat...194

6 iun 23:11ReplicaŞoferii din Compozitorilor plâng după PARCĂRI191
6 iun 00:00ReplicaAsa arată centrul comunei Tortomanu în 2020!203
Vremea
16.7°16.7° - 17.3° sâmbătă, 6 iunie 2020
ConstanțaUmiditate: 70%
Vânt: 6.65 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
6 iun 00:00SportFreiburg - Monchengladbach 1-0

...129

6 iun 00:23SportFotbal - Premier League se reia la 17 iunie, cu meciul Aston Villa–Sheffield

Premier League se reia la 17 iunie, de la ora locală 18.00 (20.00, ora României) cu meciul Aston Villa – Sheffield,...117

6 iun 00:00SportFlorin Gardoş şi-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunţat vineri că a prelungit contractul cu fundaşul Florin Gardoş până...145

6 iun 00:00SportClaudiu Keşeru şi Dragoş Grigore, titulari la Ludogorets într-un derby jucat cu public

După cei din Cehia, Ungaria şi Polonia, Dragoş Grigore şi Claudiu Keşeru sunt alţi fotbalişti români care au...125

Local
6 iun 00:55LocalAvarie RAJA în Năvodari

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Albinelor, din...347

6 iun 00:58LocalCoronavirus: 286 de persoane infectate, la nivelul județului Constanța, de la debutul pandemiei

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 286 de persoane...645

6 iun 00:58LocalSite-ul ANAF nu va funcționa câteva ore, luni, 8 iunie

225

6 iun 00:55LocalStila Goșu, de la fost INTERLOP, la DEZVOLTATOR imobiliar

După o perioadă îndelungată în care a avut probleme cu legea, Stila Goşu, în ultima perioadă pozează în băiat...6339

6 iun 00:53LocalSe reiau spectacolele la Teatrul 'Oleg Danovski'

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța, al...428

6 iun 00:59LocalEchipament ultraperformant pentru testarea COVID-19, donat Spitalului Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat cu un aparat eCL8000-Automated...609

6 iun 23:30LocalRAEDPP: Casieriile vor fi închise de Rusalii

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța aduce la cunoștința publicului faptul că...268

6 iun 23:28LocalTrafic îngreunat pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, de...436

6 iun 23:27LocalȘeful ANSVSA spune că NU nu se închide tot restaurantul sau hotelul, dacă un client e descoperit cu coronavirus

511

Politică
Interviuri
21 mai 00:06InterviuriINTERVIU SENZAȚIONAL cu RAREȘ BOGDAN! PSD este respins de electorat pentru că iese cu aceleași fețe compromise. VIDEO

Starea de urgență a trecut, însă în urma ei au rămas anumite întâmplări care merită dezbătute alături de...8418

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...4667

16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

3935

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...3585

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...4427

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

3128

Monden
6 iun 00:00MondenCole Sprouse, arestat la un protest antirasism, după moartea lui George Floyd. Ce a declarat actorul

Actorul Cole Sprouse, 27 de ani, devenit celebru după rolul interpretat în serialul Riverdale, a fost arestat la...121

6 iun 19:50MondenSecretul care l-ar fi făcut pe Michael Jackson să renunţe la sexul cu femei

În lumina documentarului HBO care a stârnit un întreg scandal, Leaving Neverland, dezvăluirile despre viaţa...150

6 iun 00:00MondenCine sunt noii moştenitori ai lui Karl Lagerfeld care vor s-o detroneze pe pisica Choupette?

127

Mapamond
6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Jakarta îşi redeschide moscheile şi începe relaxarea restricţiilor

Capitala indoneziană şi-a redeschis vineri moscheile, pentru prima dată după trei luni, demarând o perioadă de...118

6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Fiji se declară ţară liberă de COVID-19

Prim-ministrul din Fiji, Voreqe "Frank" Bainimarama, a declarat vineri că acest stat insular din Oceanul Pacific nu mai...125

6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Peste 1.000 de morţi în 24 de ore în SUA

121

Sănătate
6 iun 00:00SănătatePrevenirea atrofiei cerebrale, printre efectele benefice ale combinației de vitamine B și Omega 3 la vârstnici

Atrofia cerebrală (sau atrofia creierului) reprezintă pierderea neuronilor, adică a celulelor. Totodată, atrofia...123

6 iun 00:00SănătateBacteriile din gură pot agrava cancerul colo-rectal

Un studiu recent a descoperit că o bacterie banală, comună zonei bucale, poate accelera dezvoltarea cancerului de...121

6 iun 00:00SănătateSubstanțele chimice ajung în organism după folosirea cremelor de protecție solară

119

6 iun 00:00SănătateAntibioticele și riscul de avort spontan

Un nou studiu la scară largă sugerează că unele antibiotice administrate în timpul sarcinii ar mari riscul de avort...129

6 iun 00:00SănătateIngredientul care te ajută să îndepărtezi pesticidele de pe fructe

Tot ceea ce îți trebuie este un ingredient simplu, iar în acest fel vei îndepărta pesticidele de pe fructele tale...126

6 iun 00:00SănătateUn "vaccin" pentru cancer a eliminat tumorile la șoareci

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că activarea celulelor T în tumori a eliminat chiar și...124

6 iun 00:00SănătateFibrilația atrială, detectată cu ajutorul unui dispozitiv mobil?

Un nou studiu evidențiază utilizarea fezabilă a unor dispozitive mobile pentru a ajuta la detectarea și la...123

6 iun 18:39SănătateVitamina B3, utilă în tratarea glioblastomului?

Un nou studiu arată că niacina, numită în mod obișnuit vitamina B3, combinată cu chimioterapia, poate ajuta...125

6 iun 00:00SănătateAlimentația de post combinată cu vitamina C, eficiente în tratarea cancerului?

118

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT