REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Făgădău: Cei care îşi fac socotelile că aş candida eu, să stea liniştiţi. Nu scapă aşa uşor de Mazăre

Făgădău: Cei care îşi fac socotelile că aş candida eu, să stea liniştiţi. Nu scapă aşa uşor de Mazăre

Replica API 12 aprilie 2014 | 00:00 141

Cum explică viceprimarul Constanţei discuţia cu primarul despre autorizaţiile solicitate de firma Shapir

Cum explică viceprimarul Constanţei discuţia cu primarul despre autorizaţiile solicitate de firma Shapir

Primarul Radu Mazăre i-a cerut viceprimarului Decebal Făgădău să rezolve urgent problemele pe care le întampină societatea Shapir cu autorizaţii şi avize de construcţie, edilul spunând că, în caz contract, "mă ocup eu personal de toată direcţia de urbanism". Interceptările din dosarul DNA, realizate în 2011, arată că Mazăre îi cerea viceprimarului ca problema lui Morgenstern Avraham să fie rezolvată "de urgenţă" întrucât afaceristul "pierde bani", iar el pierde "imagine", după cum reiese din stenogramele făcute publice de presa centrală. Chestionat cu privire la această discuţie, viceprimarul Decebal Făgădău a declarat, pentru "Replica" de Constanţa: "Era un proiect început de altcineva, un proiect care avea o singură autorizaţie pentru toate cele 3 blocuri. Shapir, firma de construcţii, voia să reautorizeze lucrarea, să aibă autorizaţie pentru fiecare bloc în parte şi să facă recepţia pentru fiecare lucrare separat. Adică, să despartă autorizaţia.mamă în 3. Întrucât, când reprezentanţii Shapir fuseseră la primărie nu era doamna arhitect-şef - pentru că, aşa cum se poate citi şi în stenograme, era pelcată la Londra, era într-o delegaţie cu zona metropolitană -, nu au avut cu cine să discute. S-au întâlnit ulterior cu domnul primar, iar domnul primar m-a sunat şi m-a întrebat dacă doamna arhitect-şef avea învoire să plece. Există o disciplină în primărie - dacă nu este domnul primar să semneze învoirile, le semnează viceprimarul. Mai departe, legat de autorizaţia în cauză, ştiam de problemă, aşa cum se poate citi şi în stenogramă".

Întrebat dacă este normal, legal şi dacă orice constructor care are o problemă legată de o autorizaţie ia legătura cu primarul Constanţei, iar acesta, mai departe, sună să se intereseze cu privire la subiect, Făgădău a răspuns: "Nu vorbim despre orice proiect, ci despre proiectul de locuinţe pentru tineri sau, cum i se mai spune - "blocurile lui Mazăre". Dacă i se spune acestui proiect "blocurile lui Mazăre", iar cu acest proiect am şi câştigat alegerile, mi se pare normal ca primarul să se implice de la început şi până la sfârşit...". Întrebat din nou de reporterii dacă are în plan o eventuală candidatură la Primăria Constanţa, Decebal Făgădău a răspuns: "Nu". Întrucât în municipiu se vehiculează o astfel de posibilitate, şi anume candidatura, ea fiind luată în calcul şi de reprezentanţi ai Opoziţiei, Făgădău a ţăinut să transmită: "Cei care îşi fac socotelile de aşa manieră, să stea liniştiţi: nu scapă aşa uşor de Mazăre", a conchis viceprimarul.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218