REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Făgădău, despre situația Cazinoului: 'Se purcede la cea de-a patra licitație pentru începerea lucrărilor'

Făgădău, despre situația Cazinoului: 'Se purcede la cea de-a patra licitație pentru începerea lucrărilor'

Replica API 15 februarie 2019 | 01:49 598

Consilierii locali municipali au fost convocaţi de primarul Decebal Făgădău în şedinţă de îndată, vineri, 15 februarie. Aleșii votează două subiecte aflate pe oridnea de zi: proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL nr. 277/2014 privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii „CNI” SA a imobilului – teren şi construcţie „Cazino Constanţa” în vederea consolidării şi restaurării acestuia și proiect de hotărâre privind organizarea Consiliului de administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța.

În ceea ce privește primul proiect ce vizează Cazinoul, precizăm că, prin HCL 277/2014 s-a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, a imobilului-teren și construcție-Cazino Constanța. Articolul 8 din hotărâre prevede revenirea de drept în patrimoniul municipalității a imobilului dacă în termen de 24 de luni de la data preluării prin protocol de predare primire nu sunt demarate lucrările de consolidare și restaurare. Prin HCL 27/2017, a fost prelungit termenul prevăzut la art 8 însă, ca urmare a modificărilor de ordin legislativ și întârzierilor obiective în procedura de atribuire, CNI SA nu a demarat lucrările. Pentru a se putea finaliza obiectivul de investiții, este necesară modificarea HCL nr 227/2014, în sensul abrogării articolului nr.8.

Am convocat ședința din motive importante ce țin de viața orașului. Unul din subiecte este cel legat de Cazino. După 3 ani în care am asistat la 3 licitații anulate, procesul de actualizare a documentației trebuie reluat. Conform sondajului de opiniei și conform CNI, continuă colaborarea cu CNI. Am separat lucrurile. Timpul e necruțător, starea Cazinoului se schimbă de la o zi la alta. De aceea am decis punerea în siguranța a Cazinoului. M-am bucurat sa văd că o companie a venit și a făcut oferta de realizare a lucrărilor pe propria cheltuială. Lucrările s-au sistat în 20 decembrie. Mai avem demontarea a două candelabre, mai sunt 34 candelabre pe care trebuie să le luăm si să le conservăm si mai avem curățarea jgheaburilor. Am preferat să facem această operațiune după ce trece sezonul rece. Între timp, CNI a cerut actualizarea documentațiilor. Ieri am primit dn partea CNI noul deviz, care are investiția de bază, dar și o serie de lucrări ce cad în sarcina municipalității", a spus Fagădău.

"Cu documentația completă se purcede la cea de-a patra licitație de începere a lucrărilor. Sper să fie cu noroc. Propun să aprobăm structura devizului așa cum ne-a fost prezentată de CNI", a mai spus edilul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce plm parca il reface fagadau .. sau din bani lui ! asta ia bani degeaba .. o gasca de ordinari in primarie ! la anu e an electoral de aia latra asta !
1
0
Asa spunea si seful lui Fagadau
2
0
Acum, repede, ca la anul e an electoral. Restaurarea simbolului orasului da bine la CV. 3 ani a luat salariul degeaba, acum s-a trezit brusc. Speram doar sa nu faca lucrarea cu Dorel SRL, cum au fost toate celelalte. Sa reziste macar cativa ani
3
0
Bravo PSD bravo Fagadau cel mai mare primat din istoria orasului
3
3
Trageri de timp.Sa nu faca vreo renovare cum au facut si pe faleza,cand a pus mana o femeie pe balustrada,s-a dus fix pe stabilopozi!Marca ABC Val!
2
0
Probabil nu au fost suficiente licitatii...inca vreo 30 poate
3
0
Daca legea i-ar obliga pe contestatari sa plateasca si-ar revizui comportamentul. Termenele ar trebui sa nu depaseasca 1-2 luni.
6
0
In sfarsit se renoveaza .... ha ha ha ... numai promisiunii marca fagabou . Eu zic sa mai asteptati putin ca o sa cada singur cazinoul si pe urma faceti un bloc sau un cartier intreg pe toata faleza ! Ce zici faga , e buna ideea ?
14
1
Habar nu au cum s a construit asta...vezi TARTARIA...Nu stiu sa mai construiasca nimic pt ca nu mai e tehnologia aia si au pastrat o pt ei si dau cu portia...PlayStation e cel mai bun exemplu...Varianta mare apoi la scurt timp iese varianta slim...mereu!Ascund ei ceva de la sf aniilor 1800...credeti ca Tour Eiffel a fost construit de frumustete?Astia au avut notitele lu' Tesla dupa ce l au omorat...cine s a ocupat de analiza lor?COINCIDENTA UNCHIUL LUI TRUMP!Se poate verifica...asa ca lasati o moale...habar nu aveti cum s a construit asa ceva ca si altele...
5
1
Daca se propunea , construirea a inca doua mall-uri si a inca zece blocuri , cu distrugerea spatiului verde ....pfff se aproba repede . Asa , pentru Cazino lalaia la infinit . Cand in orasele din vestu Romaniei , aproape se terminau refacerea cladirilor istorice , la Constanta se dansa samba prin oras si Mamaia si se construiau cluburi pentru aroganta ..chipurile de fite . Cei din vest au inteles , ca identitatea unui oras , consta in arhitectura unica . La noi , era invers...samba , care alegorice , mall peste parc , iar acum dupa ani , se vad consecintele .
16
0
cred ca de fapt trebuie schimbata legea licitatiilor, astfel incit cel care contesta si pierde, sa fie FOARTE aspru penalizat financiar.
16
0
Nu stiu cat o sa mai reziste si saracul cazinou in fata atitor interese.Oricum deocamdata mai sta in piciore dar e ca un bocseor dagat in corzi.
10
1
Vrajeala IEFTINA
9
3
Astea anulate de3 ori, Licitatia Pug ul anulata si de asta a scris presa in ultima perioada, la voi toata licitatiile importante se anuleaza
4
1
............mai dureaza vreo 3 ani,......pina mai cad si cele 2 candelabre...........
9
4
Contestatarii sa fie verificati cu privire la activitatea lor reala
14
1
vorbe.................
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614