REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Făgădău, despre STENOGRAME: Nu vorbim despre orice proiect, ci despre proiectul de locuinţe pentru tineri sau, cum i se mai spune, "blocurile lui Mazăre"

Făgădău, despre STENOGRAME: Nu vorbim despre orice proiect, ci despre proiectul de locuinţe pentru tineri sau, cum i se mai spune, "blocurile lui Mazăre"

Replica API 11 aprilie 2014 | 00:00 202

Primarul Radu Mazăre i-a cerut viceprimarului din Constanta sa rezolve urgent problemele pe care le întampină societatea Shapir cu autorizaţii şi avize de construcţie, edilul ameninţând că în caz contract "mă ocup eu personal de toată direcţia de urbanism", anunţă hotnews.ro. Interceptările din dosarul DNA, realizate în 2011, arată că Mazăre îi cerea viceprimarului ca problema lui Morgenstern Avraham să fie rezolvată "de urgenţă".

Convorbire între Radu Mazăre şi viceprimarul Constanţei in 19.07.2011, conform HotNews.ro:

"F D: Bună dimineaţa domn primar!

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: Salut! Asta de la urbanism a plecat la Londra cu ştiinţa ta?

FD: Da!

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: Da...Ă.. cine-i ţine locul? Io-l am pe domnul Avi (n.n. Morgenstern Avraham) aici...(Neinteligibil)

FD: Nicoleta Constantin.

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: Nicoleta Constantin. Tu te duci la birou, nu?

FD: Bineînţeles!

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: Domnu Avi...Îl ştii pe domnul Avi?

F D: Bineînţeles!

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: Face drumurile şi face blocurile... !

F D: Ştiu şi problema cu cele 3 blocuri care aveau autorizaţie, şi trebuiesc sparte... ş-aşa mai departe..

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: De ce este o problema asta? De ce...

F D: Sincer, mie nu mi se pare o problemă.

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: De ce în primării, orice lucru trebuie să fie o problemă ?

F D: Păi..

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: - Sau este o problemă ?

FD: - Nu ştiu, dar..credeţi-mă, că mă ocup. Dacă vine domnu Avi, eu o chem pe Nicoleta şi rezolv. Mi-a zis ieri şi dl. Marica (n.n. Marica Ion, director executiv Direcţia Tehnic Achiziţii din cadrul Primăriei municipiului Constanţa, al cărui nume va apărea şi ulterior ca o persoana folosita de primarul Mazăre în relaţia cu Morgenstern Avraham).

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: - Dar ştii cum trebuie rezolvată? De urgenţă. Că pă omul ăsta a făcut blocurile fiindcă l-am rugat eu, ca să nu stăm în c...!

F D: - Ştiu, ştiu...

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: - Da?

FD: - Şi pierde bani!

MAZĂRE RADU ŞTEFAN: -Da, el pierde bani, eu pierdeam imagine...

...........................

Chestionat cu privire la această discuţie, viceprimarul Decebal Făgădău a declarat, pentru "Replica" de Constanţa: "Era un proiect început de altcineva, un proiect care avea o singură autorizaţie pentru toate cele 3 blocuri. Shapir, firma de construcţii, voia să reautorizeze lucrarea, să aibă autorizaţie pentru fiecare bloc în parte şi să facă recepţia pentru fiecare lucrare separat. Adică, să despartă autorizaţia.mamă în 3. Întrucât, când reprezentanţii Shapir fuseseră la primărie nu era doamna arhitect-şef - pentru că, aşa cum se poate citi şi în stenograme, era pelcată la Londra, era într-o delegaţie cu zona metropolitană -, nu au avut cu cine să discute. S-au întâlnit ulterior cu domnul primar, iar domnul primar m-a sunat şi m-a întrebat dacă doamna arhitect-şef avea învoire să plece. Există o disciplină în primărie - dacă nu este domnul primar să semneze învoirile, le semnează viceprimarul. Mai departe, legat de autorizaţia în cauză, ştiam de problemă, aşa cum se poate citi şi în stenogramă". Întrebat dacă este normal, legal şi dacă orice constructor care are o problemă legată de o autorizaţie ia legătura cu primarul Constanţei, iar acesta, mai departe, sună să se intereseze cu privire la subiect, Făgădău a răspuns: "Nu vorbim despre orice proiect, ci despre proiectul de locuinţe pentru tineri sau, cum i se mai spune - "blocurile lui Mazăre". Dacă i se spune acestui proiect "blocurile lui Mazăre", iar cu acest proiect am şi câştigat alegerile, mi se pare normal ca primarul să se implice de la început şi până la sfârşit ...".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614