REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Făgădău, discurs de candidat în faţa pensionarilor: „Mă uit la dumneavoastră aşa cum mă uit la părinţii mei. Pentru mine sunteţi exemple”

Făgădău, discurs de candidat în faţa pensionarilor: „Mă uit la dumneavoastră aşa cum mă uit la părinţii mei. Pentru mine sunteţi exemple”

Replica API 19 decembrie 2015 | 00:00 397

Consiliul Local şi Primăria Constanţa respectă şi premiază pensionarii care au împlinit venerabila vârstă de 80 de ani şi cuplurile care şi-au dus traiul împreună de mai bine de 50 de ani. Vineri, 18 decembrie ac., viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, împreună cu noul viceprimar pe care l-a numit mâna lui dreaptă, Costin Răsăuţeanu, şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liviu Tramudana, au înmânat premiile vârstnicilor care s-au prezentat pentru a-şi lua banii. Evenimentul a avut loc în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa. Astfel, într-o atmosferă de sărbătoare creată de bradul împodobit de pe scenă şi colindele care se auzeau în surdină, veteranii localităţii au venit să primească ajutorul de la administraţia locală.

Evenimentul a fost deschis de purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, care a strigat oamenii în ordine alfabetică şi i-a invitat să ia loc în primele rânduri. Pentru cei care au venit să ia banii în numele celor care nu s-au prezentat, Tramudana a precizat că au nevoie de propriul buletin, buletinul celor absenţi şi o împuternicire de la Primărie. Apoi, Decebal Făgădău i-a felicitat pe cei prezenţi pentru aniversarea a 80 de ani de viaţă, respectiv 50 de ani de căsătorie, şi a subliniat importanţa acordării unui sprijin celor care au trecut de prima tinereţe:

„Pentru cei care au împlinit vârsta de 80 de ani vreau să vă urez la multi ani, să vă bucuraţi de copii, nepoţi şi strănepoţi. Vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut pentru oraşul nostru. Pentru că sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră, la locul de muncă, în familie şi în comunitate aţi avut un cuvânt important de spus în dezvoltarea oraşului nostru. Şi nu în ultimul rând, vreau să vă asigur că viitorul oraşului este pe mâini bune.

De asemenea, pentru cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie, vreau să vă spun că pentru mine cel puţin, sunteţi un model. Mă uit la dumneavoastră aşa cum mă uit la părinţii mei şi în vremurile acestea tulburi în care mai degrabă ne uităm la ce ne dezbină, pentru mine sunteţi exemple. Sunteţi exemple pentru că viaţa este cu suişuri şi coborâşuri, dar una este să le traversezi de unul singur, şi alta este să ai pe cineva lângă tine. Familia este şi cred că trebuie să fie în continuare cea care dă exemplu de unire a societăţii.

Vedem că astăzi valorile familiei contează mai puţin. Vă spun că a ajuns să fie mai uşor un divorţ decât să organizezi o nuntă. Şi acestea sunt lucruri anormale. Tocmmai de aceea vă felicit. Constanţa este un oraş puternic al României şi asta vi se datorează fiecăruia dintre dumneavoastră, aşa că mi se pare absolut normal să ne arătăm recunoştinţa faţă de dumneavoastră, chit că nu este una generoasă. Măcar una simbolică trebuie să existe.

Vă asigur că voi continua un proiect din respect pentru cei care au construit oraşul nostru. Anul viitor vom avea premierea celor care împlinesc 90 de ani, 100 de ani pentru că sunt cazuri din ce în ce mai rare. Şi eu unul nu înţeleg cum medicina progresează atât de mult dar speranţa de viaţă în România e mai scăzută”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367