REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FĂGĂDĂU emite AUTORIZAŢII pe BANDĂ RULANTĂ, pentru toată lumea

FĂGĂDĂU emite AUTORIZAŢII pe BANDĂ RULANTĂ, pentru toată lumea

Replica API 15 septembrie 2020 | 00:20 2660

Decebal Făgădău muncește la foc continuu în ultima perioadă, mai exact de când a început campania electorală. Cum alegerile locale se apropie cu paşi repezi, actualul primar al municipiului Constanţa nu se lasă mai prejos faţă de contracandidaţii săi şi pentru că urmăreşte să mai obţină un mandat în fotoliul de la primărie, s-a pus pe treabă pe ultima sută de metri.

De la începutul verii nu mai contenesc lucrările de modernizare pe arterele principale ale Constanţei. Recent, Primăria Constanţa a emis două autorizaţii de construcţie ce vizează organizarea a două şantiere de lucru pentru îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, mai exact pe bulevardele ce fac legătura între Gara CFR şi staţiunea Mamaia, dar şi în zona bulevardului 1 Mai şi Şoseaua Mangaliei. Un lucru bun ce-i drept, pentru locuitorii Constanţei, asta dacă lucrările s-ar fi derulat în toţi cei 4 ani de mandat ai lui Făgădău, şi nu doar înaintea şi în timpul campaniei electorale, lucru ce face ca activitatea să se desfăşoare la foc continuu şi de multe ori, de mântuială.

Care sunt obiectivele lucrărilor

Obiectivul general al celor două proiecte este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport. Odată cu finalizarea lucrărilor, ar trebui ca cetăţenii Constanţei să fie mai atraşi de transportul public, de deplasările pietonale ori cu bicicleta. Autorităţile locale intenţionează să realizeze benzi de circulaţie dedicate transportului public, să realizeze piste de biciclete şi să reabiliteze trotuarele. Amintim că în februarie 2020 a fost semnat contractul de finanţare aferent proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”.

Cât valorează cheltuielile aferente lucrărilor

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia” este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014 – 2020 şi are o valoare totală de 91.361.641,40 lei. Contribuția financiară a Uniunii Europene la realizarea proiectului din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 77.657.395,19 lei, respectiv 85% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, 11.877.013,37 lei sunt alocați din bugetul național, respectiv 13% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile iar 1.827.232,84 lei reprezintă contribuția Unității Administrativ – Teritoriale Municipiul Constanța, 2% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile. Cât despre resistematizarea infrastructurii de transport pe bd. 1 Mai - Şoseaua Mangaliei, valoarea totală estimată a contractului este de 50.200.897,37 de lei.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dosarele penale ale fagadaului treneaza la nesfarsit
1
0
stati linistiti ca il apara stelian ion in procese, asa cum a facut si cu Mazare
4
0
de parca orasul inseamna dor arterele peincipale, in rest nici cu matura nu a dat vara asta.
8
0
Cat de curand ii va tine olita de noapte colegului sau Mazare si va manca din ea la racoare. Prea multe s-au adunat...
8
0
hotul fagadau da autorizatii NUMAI celor care dau destula spaga !!!
10
0
Fagaboule te asteapta Mazare cu sapunul duru
10
0
Eu nu il inteleg pe Fagadau,inloc sa se mai opreasca din abuzuri macar de ochi lumi acum inainte de alegeri el ii sfideaza pe toti locuitori orasului Constanta cu puterea si nepasarea lui fata de restul lumi,cred ca face totul la indemnul si cu acordul lui Stroe si cu binecuvantarea lui Theodosie Spagoveanu dar asta nu este o scuza.A tunat si i-a adunat.
12
0
La Navodari pe muis tul de primar il doare-n c ur ca nu avem strazi asfaltate si trotuare. El asfalteaza doar langa blocuri ca de acolo vin voturile. Pentru cei de la case nu are ochi, dar pentru strazile pe care stau basinosii si fostii violatori au asfaltat de acum 2 ani. Vine cu cersetoria pentru votare. Votati mu ie Pesede si Politiei romane care nu mai dau amenzi nici macar pentru stationare in mijlocul intersectiei. Muie lor si mamei lor
3
3
Fagadau, construieste parcari, nepriceputule. Parcari, nu PUZuri. Te intorci seara de la munca si n-ai unde sa parchezi in dreptul propriei case sau bloc.
13
3
Se vedea treaba ca este incoltit si se teme ca nu mai este votat.
17
2
Fagadau este un corupt ! Sifoneaza banii prin Arhitecti ...este un Golan avar ... care tot in puscarie o sa ajunga ! Rusine Golanule ! Ti ai vindut sufletul ptr bani !
27
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614