REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Făgădău explică de ce Mamaia este o staţiune-cartier şi cât de pregătită este pentru deschiderea sezonului estival

Făgădău explică de ce Mamaia este o staţiune-cartier şi cât de pregătită este pentru deschiderea sezonului estival

Replica API 24 aprilie 2018 | 00:00 294

Voi ce părere aveţi?

Voi ce părere aveţi?

foto Facebook

Primarul Decebal Făgădău a vorbit, în prezența ministrului turismului, Bogdan Trif, despre construcțiile din stațiunea Mamaia. Răspunzând unor întrebări adresate de jurnalişti, edilul Constanței a ecplicat că este ceva normal ca stațiunea să aibă activitate și în extrasezon, ca oamenii să locuiască în Mamaia ca în oricare alt cartier din oraș. Precizările au venit în contextul unei conferinţe de presă susţinută de ministrul Turismului la Constanţa, după o întâlnire cu autorităţile şi mai mulţi agenţi economici de pe litoral.

„Mamaia este și cartier. Nu este o stațiune izolată, este parte a municipiului Constanța. Dacă veți citi strategia de turism a Guvernului României în anul 2005, aprobat în ședință de guvern, când atunci era premier domnul Tăriceanu, veți vedea că Organizația Mondială a Turismului exact asta spune despre stațiunea Mamaia. Tocmai pentru a nu avea o zonă atât de productivă care se deschide la 1 mai și se închide la 15 septembrie, aceasta este recomandarea. Avem un PUZ al stațiunii Mamaia, aprobat în unanimitate în anul 2013, nu avem nici o altă reglementare. Ceea ce se construiește în stațiunea Mamaia are avizul tuturor instituțiilor, inclusiv a Ministerului Turismului, iar cei care nu au avizul sunt sancționați. Se construiește în limitele legii”, a spus Decebal Făgădău.

Totodată, referindu-se la sezonul estival, Făgădău a declarat: „Staţiunea Mamaia este curată, sigură, pregătită şi are în spate un oraş puternic, Constanţa”. În momentul în care primarului i-a fost atrasă atenţia că doar 5% din terase sunt deschise, Făgădău a precizat că lucrurile s-au schimbat. De când? „De azi (ieri- n.r.)”, a afirmat edilul, care a arătat că, printre altele, şi telegondola a început să funcţioneze.

În ceea ce priveşte lucrările pe parcursul sezonului estival, Făgădău a precizat că vor fi permise doar amenajări la interiorul clădirilor aflate în construcţie, aşa încât turiştii să nu fie deranjaţi.

C.C., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PUZul din Mamaia a fost aprobat pe vremea lui Mazare. Daca voi, constantenii, aveti o problema cu acest PUZ solicitati anularea lui in instanta cu DOVEZI ca ceea ce se intampla acolo nu va convine. De ce nu ati sarit in sus si pe vremea lui Mazare? De ce nu ati facut comentarii cand ati fost consultati inainte de aprobarea documentului? De ce l-ati mai votat pe Mazare a nspea oara daca ce a facut v-a distrus orasul? Cand se maimutarea pe carele alegorice cu madam Martin, doamna care promoveaza inca turismul, unde erati?
0
3
poate domnul primar a vrut sa zica ca statiunea cartier este si murdara, total nesigura si nepregatita, la fel ca si orasul.Poate a schimbat cineva discursul,din greseala.
6
0
un primar de cacat fagadau e urmasul lui mazare sa se duca dupa el !
10
0
Fagadau este un om f prost. Uitati-va la expresia fetei lui cand i se pun intrebari iesite din tipar si unde nu poate raspunde cu poezia invatata dinainte. A pastrat in primarie toate boarfele de pe vremea lui Mazare. Primaria e un focar de infectie in proportie de 80%. Acolo e cancerul societatii Constantene.
13
1
statiunea a fost redenumita: maia din muntii pindului.
14
2
Fagadau, cartierul si orasul puternic. O poveste cu iz de rahat.
16
2
fagadau uraste Constanta fiind din partidul lui kimyongun de teleorman.asta ca sa se-nvete minte oamenii sa iasa la vot.toate,dar absolut toate actiunile lui fagadau raman vorbe goale.ca doar nu va inchipuiti ca fagadau are vreun sentiment pozitiv pentru orasul nostru.aici e deja zona de conflict,e razboi anti-constanteni.
15
3
cartierul cururilor goale
10
3
d-le primar cum e posibil ca pentru bunastarea a d-vostra sau mai bine zis considerati ca fixind niste taxe exorbitate un butic un bar de cartier la cre mai mult de 3 ron pe o bere sau 2 ron pe 0,100 grame de alccol mai mult de 4 ron nu poate sa vanda sa ficsati un tarif de 1 ron pe metrul patrat PE ZI? sau 2 ron ? pai cata vanzare sa faci pe zi sa-ti achiti utilitatile salarile taxele impozitele? pai daca ai o suprafata de 70 mp ori 1 vine 70 roni pe zi ori 31 de zile vine 2100 ron pe luna pai in cazul asta va doresc sa aveti parte de tot ce-i mai rau pe lumea asta
9
4
Vai steaua voastra.Pai spuneti asa,iezilor.Nu e statiune,e cartier. Satra sa-si instaleze corturile si caii legati langa magazin.Doriti cumva sa vedeti turisti prin cartier? Ce rost? Toti in bulgaria!
23
3
neam degenerat si de furaciosi.
16
4
Muieeee idiotule...muie psd..un primar infect!!
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367