REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Făgădău explică modificările aduse sistemului de semaforizare

Făgădău explică modificările aduse sistemului de semaforizare

Replica API 30 noiembrie 2016 | 00:00 181

În ultima perioadă, șoferii constănțenii au avut parte de surprize în trafic, aici referindu-ne la sistemul de semaforizare. Cele mai recente modificări au suferit semafoarele din zona intersecției de la Delfinariu. Potrivit lui Decebal Făgădău, primarul orașului de la malul mării, este o perioadă de testare pentru a se implementa soluția cea mai potrivită.

"Semafoarele în momentul de față sunt la Confort Urban. S-au apucat nu doar să le spele, ci să încerce să pună timpii în acord cu solicitările Poliției Rutiere și cu solicitările comisiei de circulație. În momentul în care li s-a cerut niște ajustări ale timpilor au apărut discrepanțe între culoarea semaforului și cronometrul. Aceste temporizatoare au fost atașate ulterior, nu fac parte din sistemul inițial de semaforizare. De aceea, nu există o interfață de corelare. Din punct de vedere logic, schimbi timpii unui semafor de la 30 de secunde pentru verde la 40 de secunde pentru verde nu există nici o interfață de corelare cu indicatorul acela.

Ai fi văzut că este verde și că mai ai 20 de secunde până să traversezi, dar el devenea roșu în secunda următoare. Noi facem doar o punere în funcțiune la zi a semafoarelor, nicidecum investiții. Confort Urban, în schimb, va face un studiu și va veni cu o semaforizare inteligentă la nivelul întregului oraș. Am constatat că în zona Dacia s-au produs cele mai multe accidente rutiere. La solicitarea Poliției rutiere, am plecat către situația ideală, adică patru timpi, fiecare direcție de mers cu timpul său. Am constatat apoi că existau cozi, că se ajungea la blocaj. Am venit și am corectat timpii. Ulterior, am hotărât că trebuie să ajungem la o soluție cu trei timpi și în momentul de față este o soluție implementată cu trei timpi, intervale diferite cu flux", a precizat Făgădău.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369