REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Făgădău: Iohannis e cel mai bun reprezentant al dreptei în aceste alegeri

Făgădău: Iohannis e cel mai bun reprezentant al dreptei în aceste alegeri

Replica API 31 octombrie 2014 | 00:49 288

„Un om mediu”

„Un om mediu”

Decebal Făgădău

Reprezentanţii PSD Constanţa spun, la unison, că turul 2 al alegerilor prezidenţiale va fi o confruntare între candidatul lor, Victor Ponta şi cel al ACL, Klaus Iohannis. Asta chiar dacă deputatul Radu Babuş nu crede că Iohannis chiar stă aşa de bine în sondaje.

„O să fie o prezenţă la vot masivă în turul 2, cea mai mare de până acum. Toate sondajele îl dau pe Johannis în turul 2, din punctul meu de vedere acest lucru ne avantajează, personal, eu am altă părere. În Constanţa PSD va avea un scor peste media ţării, iar finala va fi între Ponta şi Iohannis”, a declarat ieri Babuş, la ultima conferinţă de presă a PSD Constanţa din această primă parte a campaniei electorale. Şi senatorul Nicolae Moga îl vede pe Ponta în turul 2 alături de Iohannis: „În Constanţa, ne-am propus pentru primul tur un scor de 37,5%, cât am avut şi la europarlamentare. În turul 2, va fi Ponta cu Iohannis”. La fel crede şi Decebal Făgădău, care a ţinut să nuanţeze puţin şi imaginea principalului contracandidat al lui Ponta. „În mod evident, Iohannis este un om care se pricepe la administraţia locală, a ştiut să convingă pe mulţi să investească în Sibiu, că doar n-a făcut-o din banii lui. Pe clădirile din Sibiu scrie “Reabilitat de Guvern”. Eu sunt convins că Iohannis va lua în Dobrogea un scor mai mic decât în restul ţării şi spun, cu satisfacţie, că Iohannis e cel mai bun reprezentant al dreptei în aceste alegeri prezidenţiale. Ca în orice statistică, extremele se exclud, aşa şi cu Iohannis, este un om mediu”, a declarat Făgădău. Liderul PSD crede că politicienii trebuie să-şi schimbe discursul, să vorbească în campanie despre ideile şi proiectele lor, nu despre ce a făcut cu o seară înainte contracandidatul său: „Hoţ, infractor, se spune în orice limbă, dar trebuie să înceteze acest lucru în discursul politic. Vrem dezbateri pe idei, pe proiecte. Nu e normal să fii întrebat, la dezbateri: “ce-ai făcut azi noapte, domnule Geoană? Cum a fost băiţa la Vîntu?”. Cu ce a schimbat asta în bine soarta României? Într-o campanie electorală din România, cel mai vândut medicament e Aspacardinul şi nu e normal acest lucru”. Făgădău a mai spus că Victor Ponta nu refuză să participe la o confruntare electorală, ci pur şi simplu nu are cu cine, în acest moment: „Constituţia oferă oricărui exotic, care se visează răpit de extratereştii, să candideze la Preşedinţia României. Consider că e sub demnitatea şi pregătirea profesională a lui Victor Ponta să stea la o masă unde nu s-ar înţelege om cu persoană. Categoric, înainte de turul 2, va fi însă o astfel de dezbatere”.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369