REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Făgădău: „Liceul Agricol Palas nu își găsește locul în Constanța”

Făgădău: „Liceul Agricol Palas nu își găsește locul în Constanța”

Replica API 26 aprilie 2018 | 00:24 1211

Primarul Decebal Făgădău a spus că este necesară crearea Centrul de Excelență în Turism, idee propagată de când Mircea Titus Dobre era ministru al Turismului. Faptul că încă există Liceul Agricol Palas denotă faptul că trebuie să se mai facă presiuni la guvern pentru schimbarea acestuia în centrul de pregătire a oamenilor care vor lucra în domeniul HORECA. Mai precis, Făgădău a punctat faptul că licee agricole există în județ, iar cei care doresc să urmeze cursurile unei astfel de instituții de învățământ o fac, mai degrabă, la școlile specializate din județ, decât la oraș. Motivul este simplu: costul de viață este mult mai ridicat la oraș decât în restul localităților din județ, iar existența unui liceu agricol la Constanța nu mai este necesar.

„Liceul Agricol Palas nu își găsește locul în Constanța. Este extrem de important să avem competențe în agricultură, dar trebuie să înțelegem că astăzi realitatea sună în felul următor: nimeni de la țară nu își permite să își trimită copilul la Constanța, fiind un oraș scump față de zonele din județ, sunt licee în tot județul, noi chiar avem nevoie de forță de muncă în turism, iar dacă este un singur lucru bun din această criză de personal, mă bucur că tot mai mulți operatori economici sunt alături de noi în acest demers de reconfigurare. Vom avea discuții cu reprezentanții Guvernului să vedem dacă mai reprezintă o prioritate. Vom căuta soluții la nivel regional, la nivel de complementaritate cu zona montană. Peste tot este această problemă. Aceeași probleme o au și cei de la munte. Vara își vor găsi de muncă la mare, iarna la munte. E nevoie de toate aceste meserii onorabile”, a spus primarul Constanței.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
probabil un cipan cu imobiliare are nevoie de teren sa faca vile de "lucs" cu coloane in fata .
3
0
Individul a inceput sa traga tunuri, asa cum invatase de la mascarici: cele mai scumpe ornamente din tara de anul nou , terenul liceului , cafea pentru pensionari de bani ca pentru un oras, etc... Bine va face, prostilor votanti !
5
0
Pt dani. Jigodiile psd? Ai uitat de pnl si usr. Securistule
2
1
hai ca s-a pus ochi pe terenul ala de acolo, s-o zicem pe fata
11
0
Vor sa puna mana pe terenuri. Liceul agricol are o baza materiala destul de buna.
9
0
Domnule Primar ,de ce nu inchideti scoala 6 ? Din 19 sali de clasa sunt folosite doar 9,de ani de zile. De inchiriat nu se inchiriaza, care este motivul pentru care se cheltuiesc atatia bani pe spatii goale?
2
0
Liceul agricol de la Palas , a fost in anii '70-'80 , unul dintre cele mai valoroase scoli agricole din tara . Daca dobitocul asta , care conduce administratia constanteana , se exprima in termenii astia , este clar ca jigodiile PSD- ALDE au pus cruce criminala unitatii scolare . Interesele sunt clare si drept urmare , ori apare cineva , care sa-i impuste pe nemernicii din PSD , ori se pregatesc lumanarile pentru pomenile de dupa desfiintarea scolii ... Ideea noastra este sa-i executam pe nemernici si sa salvam acest liceu de mare valoare !
12
2
machidonii i-si fac de cap dupa prostia lor,au desfiintat liceul navrom,in ideea ca vor veni moldoveni sa se marinareasca,elimina liceul agricol cand peste 15 la suta din productia agricola a romanicii este realizata de judet,daca nu sunt sabotori inseamna ca sunt nebuni
18
0
Centrul care scotea meseriasi in comert inainte de la intrarea in mamaia l-au privatizat pe 2lei iar cooperatia avea liceu plus cursurile care se faceau in satul de vacanta plus colegiul carol care este specializat pt lucratorii in alimentatie publica dar patronii vor necalificatii sa-i plateasca cu minim pe economie si sa-i munceasca non stop
15
1
Problema e ca majoritatea lucratorilor de pe litoral sunt din judet, deci parintii isi trimit copiii la oras.Iar faptul ca Liceul Agro nu isi mai gaseste locul in oras....ma indoiesc, e nevoie mare de "meseriasi" in agricultura. Credeti dvs. ca lipsa Centrului de Excelenta in Turism este problema TURISMULUI? Problema e alta...patronii de hoteluri...mentalitatea lor...asa ca.... ,Realitatea este alta...terenul de acolo de cateva Ha e tareeeeeee bun pentru un ansamblu imobiliar....
14
0
pus punctul pe "i",felicitari pentru comentarii.Fagadau are impresia ca e primarul unui oras de cretini.nu e asa,sper sa iesim la vot toti sa predominam electoratul p.s.d sa fim mai multi decat tiganoii si pensionarii care inca ar vota partidele astea de infractori ordinari.Altfel,multi dintre noi vor alege calea plecatului din orasul unde ne-am nascut.Sa ne mobilizam sa scapam de banditii astia care doar distrug.
16
0
Sa se transforme in centru pentru refugiatii din siria si irak. Sau sa se darame si sa se faca mall sau blocuri cu 15 etaje avem nevoie de investitii
10
3
De ce stricati tot ce au facut altii ? Chiar nu se gaseste un primar care sa faca ceva bun pentru contribuabil ?Constanta este cel mai urat si mizerabil oras din tara si vreti sa vina turisti straini!
21
0
Terren. Un de praduit.zeci der Hectsre.dezvvpltatorii aplauda si pregatedc cotz psrtr.
17
0
si cate hectare are terenul aferent liceului agricol, ca aia e miza de fapt....
24
0
un liceu cu rezultate bune care apregatit multi specialasti in zootehnie , medici veterinari , ingimeri zootehnisti ,cercetatori de renume dar daca mazare care apus ochii de mult pe terenul valorios ia lasat sarcina lui fagadau sa rezolve problema . faceti ma si voi ceva constructiv nu cistrugeti tot ce a mai ramas dna constanta fiti cu ochii pe hoti astia .
25
0
Da cartierul Henry Coanda isi gaseste locul in Constanta?
33
0
De unde stiti dvoastra,domnule Fagadau ca liceul Agricol din Palas este frecventat numai de copiii de la tara?!?! Nu uitati,turismul la Constanta se face pe o perioada de 3 luni in decursul unui an...iar agricultura pe o perioada de 12 luni!
32
0
Cipanizarea ospatarilor
19
0
da domle. fa centru horeca acolo dar fara ciuntirea vreunui mm de teren pt prietenii tai constructori de blocuri.
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218