REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Făgădău nu semnează iniţiativa "Fără penali în funcţii" - iată cum motivează

Făgădău nu semnează iniţiativa "Fără penali în funcţii" - iată cum motivează

Replica API 1 august 2018 | 00:14 278

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat, marţi, că nu a semnat iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", apreciind că este un demers "fără finalitate", "politicianist"

"Nu am semnat, din două considerente. Unu. Pentru că mi se pare un demers fără finalitate, scuzaţi-mă, mi se pare politicianist, nu mi se pare un demers cu substanţă, nu vreau să-i insult, din contră, să îşi facă campania, nu au avut niciun fel de problemă pe raza municipiului Constanţa, să îşi strângă semnături unde vor, cât vor. Doi, pentru că din nefericire, viaţa mea în ultima vreme m-a dus într-un context în care sunt înconjurat de avocaţi şi i-am întrebat şi eu pe avocaţi care ar fi finalitatea unui asemenea demers. Printre avocaţii mei era şi un bun constituţionalist şi mi-a spus că ar fi neconstituţională îngrădirea unui drept, atâta vreme cât este un drept fundamental pe care Constituţia îl respectă. (...) Cu alte cuvinte, o sancţiune asupra unei persoane condamnate penal poate fi complementară, de retragere sau de interzicere a dreptului de a fi ales sau chiar de a alege câteodată, ştiţi foarte bine. Dar ea trebuie să aibă un termen, să spună doi ani, trei ani, cinci ani, nu funcţionează ad vitam, deci nu este o sancţiune permanentă. Tocmai de aceea, specialiştii ... şi aici vă spun că este rolul specialiştilor să analizeze dacă un asemenea demers este constituţional sau nu. Eu nu am cunoştinţe juridice, aşa că cele două opinii m-au făcut să nu semnez", a declarat Făgădău, marţi, după şedinţa Consiliului Local.

Întrebat dacă se consideră "penal", răspunsul a fost: "Nu".

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce face tipu asta fara vunostinte juridice la primarie? Ce formatie are? A terminat macar liceul? E constitutional de cand sa fii corupt? De cand dracu in ce tara poate o persoana cu antecedente sa fie functionar public? Hai pe bune, ca proaste sunt mamele lor
0
1
dar de ce sa-i insultati?cum adica sa aiba o problema sa stranga semnaturi?nu ar fi neconstitutional?cum sa ingradesti un drept?pai aici nu se aplica acelasi principiu?
1
1
Fagadau e un slugoi care nu misca in front ....asa ca nu ma mira
2
1
OMUL ii ok asta contrar tuturor muncitorilor de maron
1
4
Sugeti pula ! Asa ca pe o acadea ! Gigi stie !
4
3
Este de inteles ca nu are nici un interes sa semneze .
8
1
Bravo Bai Primare !!!! Primul lucru inteligent !!!! Te felicit !!!! Vai ......
5
2
Jos USR!! Niste sugaci infectii cei din USR!
7
4
Dihorul Venetic Homosexual de la Cotroceni Chiolhannis 6 Case Penale va fi suspendat si apoi DEMIS de Poporul Roman.Dihorii Activisti Neonazisti Hastago-PNL-epre se vor tavali in chinuri cand va disparea de la Cotroceni Dihorul pe invers Chiolhannis.
5
5
Nu tot ce e legal e si moral!
2
4
cum sa semneze fagadau fara penali daca este de acord cu penalii.de acum incolo pentru functii publice sa mearga la penitenciare si cind se libereaza puscariasii sa-i ia si sa-i numeasca in functii publice. asta a mai ramas. RUSINE PSD.
7
3
Sularau,un aparator al penalilor!
8
2
hotului normal ca nu-i convine! ii va veni randul sa fie judecat si tot penal se va numi si el.
5
2
Este un Corupt , pervers si alunecos , Libidinos si Mincinos !
9
3
Cine este Fagadau?????
6
2
Bai, macar e cinstit. Nu are cum sa semneze ca si el e sau o sa fie penal. Can - Can !
8
1
Ia auziii ce se lauda mitu vasea,ca da un milion de euro la urmatoarea campanie sa nu mai iasa primat fagadau.pt ca nui da o autorizatie in mamaia.nu te lasa fagafau
5
5
Mincinosuleeeee, ordinaruleeeee !!!
9
5
mUE LA TOTI CARE SCRIU DE FAGA SI MAZARE!!
8
22
E normal sa n-o semneze, doar si Mazarel are atitea procese pe cap...
15
4
Oricum e ultima oara cand castiga Psd.Eu leu nu le mai dau la parinti daca iar se vand pe un kg de ulei si alea de la UE nu din fondurile primariei.
19
5
Ce asteptari poti sa ai de la un argat obedient, de o incompetenta crasa?
15
3
Ar fi fost penibil ca tu primar sa te bagi in mocirla securistilor hoti ca neamtul cu 2 imobile pierdute in instanta, cu ucigasii de romani kovessi, solos, si ailalti care se imbata si apoi dorm in Parlamentul Romaniei.Decebal, fii serios , ca daca devii si hastag parazit la urmatoarele alegeri esti pe dinafara.
7
17
deci daca ai luat spaga odata nu vad de ce nu ai administra niste fonduri si a doua oara.Da bravo ba.Nici in 20 de ani nu scapam de voi
16
1
bine ca semnezi imediat autorizatiile de constructii de la aia smecheri care fac cateriere intregi peste spatii verzi , si nu semnezi chestia asta . dar daca stau bine sa ma gandesc si tu esti un penal ordinar in devenire si ai fi ipocrit sa semnezi chestia asta
34
4
Majoritatea penalilor din politica au fost etichetati asa de catrea Statul mafiot securist infintat de Basescu ! Va veni si Procesul Politicienilor persecutati de securitatea impusa de marele licurici ! Bravo Fagadau !
12
17
MUIE FAGADAU
23
10
Dihorul Venetic Homosexual de la Cotroceni Chiolhannis 6 Case Penale va fi suspendat si apoi DEMIS de Poporul Roman.Dihorii Activisti Neonazisti Hastago-PNL-epre se vor tavali in chinuri cand va disparea de la Cotroceni Dihorul pe invers Chiolhannis.
9
24
primu penal este Hohaus.
11
21
pai cum sa-si taie singur craca de sub picioare ? El, un hot ordinar !!! Muie fagadau si consacratul pe tot mapamondul,muie pesede !!!
30
5
Esti condus ca vierul la scroafa ! Asa , mai pe traditional , cu vergeaua in cur! Un nesimtit , mincinos si ordinar ! Iti place in ce cocina traim bai nesimtitule! Am ajuns sa ne fie frica sa mai umblam pe strada cu copii ca ii talhareste vreo zburatoare din clanul Henry Coanda ! L-at facut si pe saracul intelectual roman, bulibasa!
26
4
bravo dle. Primar. nu are nimeni nevoie de sondaje.
8
28
Semneaza 4 case cu nulitate.
14
7
un muist ...un jeg
31
7
II este frica. Vorbiti de "funie in casa spanzuratului."
37
7
Pai o nulitate absoluta nu are coloana vertebrala.Zero barat
40
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218