REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Făgădău: Primăria nu mai face carnaval în Mamaia. Nu am comunicat cu Radu Mazăre

Făgădău: Primăria nu mai face carnaval în Mamaia. Nu am comunicat cu Radu Mazăre

Replica API 1 mai 2015 | 23:54 219

Schimbare radicală de abordare

Schimbare radicală de abordare

Primăria Constanţa nu mai organizează propriul carnaval în Mamaia, iar strategia de dezvoltare a staţiunii trebuie să facă parte din cea a oraşului, şi nu separată, ca până acum, a fost mesajul transmis ieri de primarul delegat Decebal Făgădău, care anunţă astfel o schimbare radicală de viziune din partea municipalităţii. „Am ţinut să anunţ din timp agenţii economici din Mamaia că nu va mai exista carnaval vara aceasta, astfel încât să ştie cum îşi fac bugetele. Proprietarii de cluburi nu mai sunt obligaţi să participe cu care alegorice, dar primăria va autoriza orice manifestare de acest gen propusă de agenţii economici. Mamaia trebuie să facă parte din viziunea de dezvoltare a Constanţei, nu disparată. Turismul din staţiunea Mamaia trebuie văzut ca o economie a turismului în Constanţa, care aduce comenzi sociale pentru investiţii şi dezvoltarea infrastructurii”, a sintetizat Făgădău noua abordare a primăriei faţă de Mamaia.

„Primăria a organizat an de an defilări cu braziliene, formula 1 pe apă, carnaval, toate bine primite de public, să spunem că 2014 a fost un an de vârf. Radu Mazăre se află acum în imposibilitatea fizică de a mai propune asemenea proiecte, iar eu nu am de gând să fac asta. Eu cred că rolul agenţilor economici trebuie să fie de primă voce, iar primăria doar să susţină aceste prime voci, asta nu înseamnă că există o disonanţă între mine şi Radu Mazăre”, a mai spus Făgădău. Primarul delegat al Constanţei a precizat că nu s-a consultat cu Radu Mazăre când a luat decizia de a nu se mai organiza carnaval în Mamaia: „Nu am comunicat cu Radu Mazăre pe această temă. Am comunicat cu colegii din consiliu, inclusiv de la opoziţie, pentru că sunt un om al dialogului. Eu îi doresc lui Radu Mazăre sănătate şi să se întoarcă mâine la primărie, pentru că a fost ales să fie aici. Dar consilierii trebuie să aducă şi propriile proiecte, să nu se mai ascundă după o singură persoană”. În acelaşi timp, primarul delegat a fost de acord cu propunerea consilierei PNL Ana Marcu privind prezentarea de către Asociaţia Litoral a unui raport despre cum a cheltuit cei 1,8 milioane de lei adunaţi în 2014 din taxa de promovare a staţiunii Mamaia. În altă ordine de idei, Consiliul Local a aprobat în şedinţa de ieri mai multe PUZ-uri destinate edificării mai multor construcţii în diverse locuri ale oraşului. Iniţiatorul Decebal Făgădău a retras, totuşi, de pe ordinea de zi două astfel de PUZ-uri: unul pentru zona delimitată de străzile Suceava şi Adamclisi şi aleile Heracleea, Capidava şi Argeşului, având ca beneficiar Marcela Savin şi altul pentru zona delimitată de străzile Pescarilor şi Zorelelor, cu iniţiator Metalica Pro Vest SRL. În primul caz, Făgădău a spus că a constatat existenţa mai multor nemulţumiri exprimate de oamenii din zonă, cărora „nu li s-a răspuns argumentat şi civilizat”. „Retrag proiectul şi-l supun unei dezbateri publice pentru toţi cei interesaţi. Nu a fost o dezbatere publică cu împăcarea tuturor părţilor şi nu vreau să aibă cineva de suferit”. Pentru cel de-al doilea PUZ retras, Făgădău a explicat că a descoperit cu o zi înainte existenţa mai multor litigii în instanţă ale iniţiatorului legate de proiectul său, motiv pentru va aştepta soluţionarea acestora. În acest context, consilierii PNL au anunţat că se abţin de la votul pentru PUZ-urile de pe ordinea de zi în condiţiile în care viziunea lor de dezvoltare a Constanţei, ce presupune mai multe spaţii verzi în oraş, nu coincide cu cea a primăriei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614