REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Făgădău, printre pensionarii constănţeni: „Nu cred că poţi să faci ceva în viaţă fără familie”

Făgădău, printre pensionarii constănţeni: „Nu cred că poţi să faci ceva în viaţă fără familie”

Replica API 31 iulie 2015 | 00:09 174

După modelul „Mazăre”

După modelul „Mazăre”

Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit, joi, un eveniment mai special. Sute de bătrâni constănţeni s-au înghesuit pentru a primi aprecierile şi mulţumirile Primăriei Constanţa, dar şi un cadou financiar din partea instituţiei care susţine că va fi în continuare alături de ei. Întrunirea a început cu discursul primarului interimar al Constanţei, Decebal Făgădău. Acesta a precizat că în zilele noastre, în care relaţiile de cuplu nu mai sunt atât de longevive, atingerea a 50 de ani de căsătorie este o performanţă rară.

După discurs şi-a făcut apariţia ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a ţinut pe scenă o scurtă slujbă, apoi le-a urat bătrânilor „La mulţi ani!” Imediat, Făgădău a precizat că, data viitoare, va încerca să îi aducă pe scenă şi pe liderii religioşi ai musulmanilor şi catolicilor constănţeni. „Ţin să vă urez un sincer „La mulţi ani!”, din inimă, vă doresc multă sănătate, viaţă lungă, bucurie.

Să vă bucuraţi de copii, de nepoţi, de strănepoţi şi să-i vedeţi la şcoală, crescând frumoşi, zâmbitori şi construind oraşul, cel puţin în aceeaşi măsură în care aţi făcut-o dumneavoastră. De asemenea, ştiu că sunt în sală cupluri care au împlinit o vârstă impresionantă de când sunt împreună şi astăzi, într-o lume în care vedem cum se ceartă frate cu soră, cum se ceartă oameni care au locuit o viaţă împreună, să ajungi la o asemenea performanţă e din ce în ce mai rar, dar, totodată, mai preţios!”, a spus Făgădău.

„Dumneavoastră sunteți, pentru mine cel puțin, un model. Nu cred că poți să faci ceva în viață fără familie. Nu cred că poți să fii aproape de Dumnezeu sau Allah sau cum s-o numi pentru fiecare dintre noi dacă nu ești împreună și nu ai un partener de încredere în viață. (...) Pentru reprezentanții comunității musulmane, promit că, data viitoare, îl voi aduce și pe muftiu.

De asemenea, voi încerca să-l aduc și pe monseniorul ce păstorește Biserica Catolică din Constanța. Comunitatea catolică, evreiască, musulmană, sunt părți componente, identitare, ale noastre, ca și oraș. În egală măsură, cu respect, vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru orașul nostru și, pe lângă acest dar, la care bănuiesc că nu vă așteptați, o binecuvântare și un sincer „La mulți ani!” din partea preasfântului părinte, mă plec în fața dumneavoastră și vă rog să primiți aprecierea mea și mulțumirile orașului!”, le-a mai transmis Făgădău.

230 de bătrâni care au împlinit vârsta de 80 de ani și 54 de persoane care au realizat o adevărată performanță: 50 de ani de căsnicie. Fiecare dintre aceștia a primit din partea Primăriei Constanța flori și suma de 300 de lei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369