REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Făgădău: Radu Mazăre nu se va întoarce niciodată în PSD. Activitatea politică a lui Constantinescu i-ar dăuna şi lui, şi PSD

Făgădău: Radu Mazăre nu se va întoarce niciodată în PSD. Activitatea politică a lui Constantinescu i-ar dăuna şi lui, şi PSD

Replica API 29 iunie 2015 | 22:59 385

Peste 100 de persoane au părăsit partidul după demisia fostului primar

Peste 100 de persoane au părăsit partidul după demisia fostului primar

Radu Mazăre şi Decebal Făgădău

Decebal Făgădău, reconfirmat sâmbătă în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa, pare să fi rupt orice relaţie cu Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, cei doi mari lideri care au marcat istoria partidului şi a judeţului în ultimul deceniu. „Nu am vorbit cu Radu Mazăre, l-a văzut la TV (cu puţin timp mai devreme, Făgădău spunea sălii că el nu se mai uită la televizor- n.red.). Aş vrea să-l văd, dar m-am consultat cu avocaţii şi am hotărât să nu-i facem probleme în perioada aceasta de control judiciar. Eu n-am putut lua legătura cu el din alte raţiuni, care nu se suprapun peste dezamăgirile lui legate de prietenii care l-au abandonat la greu. La cum îl cunosc pe Radu Mazăre, nu se va întoarce niciodată în PSD. În situaţia lui, şi eu aş fi fost la fel de dezamăgit”, a spus Decebal Făgădău. Plecarea lui Mazăre din PSD a determinat şi alte persoane să-i urmeze gestul. „Aproximativ o sută de membri au ales să părăsească partidul ulterior demisiei domnului preşedinte al organizaţiei judeţene, Radu Mazăre. Ei ocupau funcţia de preşedinte de organizaţie locală în municipiul Constanţa, alţii erau simpli membri, dar într-adevăr acesta a fost impactul demisiei domnului Mazăre. Ei spuneau că dacă Radu Mazăre şi-a dat demisia, îşi dau şi ei demisia, că au venit în partid pentru Radu Mazăre”, a declarat Făgădău. El a menţionat însă că în paralel cu aceste plecări în PSD Constanţa au venit în ultima jumătate de an 870 de noi membri.

Nicuşor Constantinescu, sursa foto: mediafax.ro

Mesaj cu dedicaţie? Făgădău: Susţin pe oricine pentru şefia organizaţiei judeţene a PSD, mai puţin o singură persoană…

Mai tăioase, deşi ascuţimea remarcilor era învăluită la fiecare două-trei fraze de teaca aceloraşi vorbe diplomatice, de apreciere, au fost referirile la Nicuşor Constantinescu, în contextul implicării acestuia pe mai departe în viaţa PSD Constanţa. „Nicuşor Constantinescu, în campaniile electorale, a fost cel care a condus toate resursele, reuşea să mobilizeze, uneori poate mult prea energic, structurile de campanie. Influenţa lui a fost uriaşă. În momentul de faţă, îi păstrez lui Nicuşor Constantinescu respectul şi simpatia mea. Dar, ţinând cont de situaţia în care se află, o abordare politică îi dăunează. Ştiu că vrea să se implice, cine nu şi-ar dori alături, în campanii, un om precum Nicuşor Constantinescu? În calitate de coleg, trebuie să-i recomand altceva. Nu mi-aş dori să scoatem hârtiile acelea de suspendare, nu ne bucurăm când un membru al nostru este suspendat. Mă rog să-i dea Dumnezeu sănătate, înţelepciune şi linişte. Dar activitatea politică i-ar dăuna şi lui, şi PSD-ului. Oricând îşi rezolvă problemele de sănătate şi juridice, este binevenit înapoi. Dacă nu se mai poate la judeţ, oricând la organizaţia municipală”, a declarat Făgădău. Care a avut, în acest context, o remarcă interesantă, fără doar şi poate interpretabilă: „Pentru şefia organizaţiei judeţene a PSD Constanţa voi sprijini pe oricine candidează, mai puţin un singur om”. „Mai puţin pe Decebal Făgădău, fiindcă nu voi candida”, a completat acesta, după câteva minute şi o serie de întrebări din partea presei, dar răspunsul era, spuse fiind cele de mai sus, cu totul altul.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367