REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Făgădău s-a întâlnit cu femeia care a căzut de pe Faleza Cazinoului şi i-a cerut scuze

Făgădău s-a întâlnit cu femeia care a căzut de pe Faleza Cazinoului şi i-a cerut scuze

Replica API 2 iulie 2015 | 22:20 165

Toată lumea a declanşat o anchetă

Toată lumea a declanşat o anchetă

Agitaţia s-a instalat la malul mării după ce o turistă din Bacău a căzut de pe Faleza Cazinoului din Constanţa, direct pe pietrele de pe mal. Nefericitul eveniment s-a petrecut în seara de marţi, 30 iunie, după ce o bară de protecţie s-a desprins din balustradă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, femeia, de 39 de ani, a refuzat internarea în spital, preferând să meargă la o unitate spitalicească din Bacău. Chiar şi aşa, reprezentanţii Primăriei susţin că vor păstra legătura cu ea şi îi vor oferi sprijin. Chiar dacă a fost demarată o anchetă, se pare că vina este pasată din ogradă în ogradă.

De cum s-a produs accidentul, Primăria Constanţa a redactat un comunicat, prin care transmitea că este regretabil ce s-a întâmplat şi că va fi declanşată o anchetă. Ulterior s-a aşternut liniştea, reprezentanţii administraţiei locale intrând în silenzio stampa. Nici reprezentantul constructorului, respectiv Iliuţă Cioroiu, nu a răspuns la telefon, auzindu-se doar zvonuri că acesta ar fi afirmat că barele erau noi, schimbate recent. Contactat telefonic, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a menţionat, într-un final, că femeia a refuzat internarea, dar că i s-au făcut toate investigaţiile, inclusiv un examen tomograf. Aceasta a părăsit Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1.00. „A refuzat spitalizarea, are o fisură de coccis şi alte contuzii. Spitalizarea este gratuită pentru că a fost urgenţă, dar vom ţine legătura cu ea şi vedem cu ce putem s-o ajutăm ambulatoriu. Dar i s-au făcut investigaţii, tomograf, toate procedurile. Ulterior, Primăria a notificat oficial Poliţia şi Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a efectua o anchetă. Şi noi am demarat o anchetă, cu Poliţia Locală, Direcţia de Gospodărire Comunală şi managerul de proiect. Constructorul trebuie să verifice întreaga balustradă. Este regretabil ce s-a întâmplat”, a spus Liviu Tramudana. A ceva timp, administraţia locală a trimis un nou comunicat de presă: „În cursul acestei dimineți (miercuri, 1 iulie – n.r.), la sediul primăriei, a avut loc o întâlnire între viceprimarul Decebal Făgădău și doamna, însoțită de familie. Acestora le-au fost prezentate scuze pentru regretabilul incident, le-au fost prezentate măsurile luate și le-a fost acordat întregul suport pentru a-și continua vacanța. Anexăm sesizările formulate, precum și notificarea către constructor anterioară producerii incidentului. Ne cerem scuze pentru situaţia creată și asigurăm constănțenii și turiștii că depunem toate eforturile pentru ca un asemenea incident să nu se mai întâmple”, se arată în el. Reamintim că în seara de marţi, 30 iunie, o femeie de 39 de ani, din Bacău, a căzut de pe Faleza Cazinoului, prăbuşindu-se în gol circa 3 metri, pe pietrele de mal. La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD şi unul al Poliţiei. Femeia a fost transportată la spital. Din câte se pare, Elena se afla la mare, în vacanţă, cu familia, unde urma să rămână până vineri, 3 iulie. În momentul în care bara s-a desprins din balustradă, aceasta încerca să facă o poză. Menţionăm şi faptul că bara a fost înlocuită. Lucrările de modernizare a falezei au fost încheiate în toamna anului trecut, ele fiind realizate cu fonduri europene.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614