REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

FĂGĂDĂU se LAUDĂ că a câștigat RĂZBOIUL cu plata parcărilor prin SMS

FĂGĂDĂU se LAUDĂ că a câștigat RĂZBOIUL cu plata parcărilor prin SMS

Replica API 3 septembrie 2020 | 00:00 3813

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța a fost anulat în instanță pe 25 martie, ca urmare a acțiunii Asociației Constanța Altfel. Consilierii municipali au adoptat însă în luna iulie proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța. Asociaţia Constanţa Altfel a atacat şi acest regulament, însă acţiunea a fost respinsă de Tribunalul Constanţa.

Cu toate că Asociaţia Constanţa Altfel a arătat nu mai puţin de 27 de motive de nelegalitate cererea de suspendare a fost considerată neîntemeiată de către Tribunal. Printre cele mai importante motive de nelegalitate se găsesc şi: dreptul societății Confort Urban Srl de a încasa aceste tarife nu se confundă însă cu obligația deținătorilor de autovehicule de a plăti taxa/tariful de parcare pentru utilizarea locurilor de parcare de pe domeniul public și privat al municipiului Constanţa, nici nu echivalează cu reglementarea obligației de plată a taxei/tarifului de parcare; obligația de plată a taxei/tarifului de parcare nu este corelativă dreptului Confort Urban Srl de a încasa taxa de parcare, ci dreptului de a utiliza locurile de parcare aflate pe domeniul public și privat al municipiului Constanţa; prin HCL nr.279/2020 nu s-a instituit obligația de plată a taxei sau tarifului de parcare pentru ocuparea unui loc de parcare, nici nu există o normă anterioară care să reglementeze această obligație.

De asemenea, faptul că în perioada 25.03 - 22.07.2020 s-au înregistrat 466 de sesizări referitoare la ocuparea locurilor de parcare deținute pe bază de abonament nu reprezintă prin el însuși o circumstanță excepțională și nu este de natură a justifica urgența adoptării actului, de vreme ce nu este coroborat cu alte informații pentru a rezulta relevanța cifrei respective, respectiv numărul de sesizări în aceeași perioadă a anului anterior sau numărul de procese verbale încheiate pentru sancționarea faptelor contravenționale similare în aceeași perioadă a anului anterior.

Cu toate că deocamdată bătălia a fost câştigată de Primăria Constanţa, războiul privind plata parcării în Constanţa continuă, Asociaţia Constanţa Altfel urmând să apeleze la instanţa superioară, prin recurs.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Navodari pe muis tul de primar il doare-n c ur ca nu avem strazi asfaltate si trotuare. El asfalteaza doar langa blocuri ca de acolo vin voturile. Pentru cei de la case nu are ochi, dar pentru strazile pe care stau basinosii si fostii violatori au asfaltat de acum 2 ani. Vine cu cersetoria pentru votare. Votati mu ie Pesede si Politiei romane
1
1
Alooo lasa draq parcarile. Vin alegerile ce facem iar in scoli? Pai nu este mai bine sa facem in sectiile de politie ? Zic eu un parinte sau containere mobile sau cate un autobuz ctbus prin cartiere , urca prin fata voteaza coboara prin spate.Zic si eu alternative sunt o groaza dar nu facem din scoala institutie politica.Votati pe cine vreti dar nu unde vreti.
4
0
Crezi ca daca iese primar prostovanu ala de Chitac o sa scoata taxa de parcare? Ala o sa o faca si mai mare.
2
1
Fagadau, Stoian, Dobre, Constantinescu, Stroe oameni lui Mazare si Nicusor la primarie si C.J.
1
0
De ce nu ne lasati sa comentam?
4
0
eu asi vrea sa vad un audit extern obiectiv pe la compartimentul achizitii, acolo e treaba
5
2
Fagadau este un corupt ...ia spagi
10
5
justnews.ro--spaga-mascata-printr-un-imprumut-fictiv-de-15-milioane-de-euro-cum-s-au-ales-cu-dosar-penal-martorii-care-au-garantat-existenta-unui-imprumut-acordat-fostului-senator-pdl-gigi-chiru-2
4
0
Sa NE UNIM cu totii si cei care nu au mers la vot - poate acum au motive sa voteze - si sa scapam Constanta de FAGABOU si machidonii imputiti.
18
5
Fagadau number one
8
18
cetatene ori ai glumit ,ori esti prost!
9
1
Cetatene, Fatalu' are mai putine clase ca trenu', iar tu esti un branzar imputit cu 2 clase mai putine ca Fatalau'! Si un comunist jegos.
11
3
Cel mai bun primar e Decebal, e 100 de clase peste ceilalti la capitolul administratie si in ultima perioada orasul e in continua schimbare !
8
41
Hahahahahaha! Jenant, serios. Pai daca o sa ajunga Chitac la Primarie, asta o sa i sugereze sa stabileasca ora de parcare de zece ori mai mult decat este acum. Fraierii doar trebuie sa puna botul!
10
17
femeia barbat il sustine pe chitac si a lui ceata de lesbiene
7
18
In Brasov sunt si Parcometre si Taxatori !!! Crezi ca numai tu ai fost la Brasov, pesedistule???
31
4
Omul asta a distrus orasul;chiar trebuie sa il mai suportam in continuare?
20
3
Am fost in brasov saptamana trecuta si ce sa vezi, parcarea e tot cu SMS asa ca nu va mai kkati pe voi. Nu ca as fi de acod cu metoda asta dar sunt si alte locuri laudate pe aici unde e la fel!!!
10
30
Nu exista vreo lege in tara asta care sa oblige persoanele sa posede sau sa poarte tot timpul telefonul mobil. Parcarea trebuie platita,dar nu numai prin sms.Politia locala si a reluat locurile de panda in parcari. In loc de o femeie care sa incaseze taxa pe parcare, platita cu salariul minim, platim doi tablagii si. o masina care pandesc lumea.De automat de parcare n au auzit machidonii? A ajund Constanta mai rau decat Barladul sub acesti derbedei.
47
2
Razboiul intre Fagabou si constanteni e cam asa ... nici macar Mazare in toata hotia lui nu a indraznit sa puna asa tare de parcare. Maximul la Mazare a fost bariera aia in Mamaia unde PLTEAU DOAR TURISTII, NU SI CONSTANTENII
36
3
Dupa ras,vine si plans!Cine rade dupa alegeri,rade mai bine!
28
2
Da imputitul asta de Stroe Felix ce cacat a facut pt oras , slugi ordinare ce sunteti ?
46
2
Semi dar nu doct, ai fost mereu. Gargaragiu ca o soacra ai fost mereu si oricate limbi vei da, tot 4 voturi vei avea.
15
2
Doi machidoni care merg mana in mana la alegeri. Rusine Stelica ai luat artament ANL al nevoiasilor, mai indraznesti cu tupeu sa candidezi
28
12
Fagadau e doar un prost sinistru si o relicva trista a trecutului recent. Trecutul recent in care sosetele flausate albe ale lui Mazare inca erau dezgolite pe la No Problem. In fine. fagadau e un semidoct. Felicia face pipi pe el la orice ora. Unul e doar un prost, cealalta stie carte. Unul e venit cu pluta din campuri, alta e Constanta autentica.
41
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367