rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

FĂGĂDĂU se LAUDĂ cu proiectul imobiliar FIN.CO.GE.RO - o pierdere de 14 milioane de euro pentru Primăria Constanța

În ultima emisiune televizată din campania electorală, primarul Decebal Făgădău s-a lăudat pe un post local cu investițiile străine pe care le-a atras în oraș. El s-a lăudat cu cartierul Santa Marina Bay construit de compania italiană Fincogero în zona Faleză nord. În același context Făgădău a explicat că afacerea a generat fost multe litigii cu Primăria dar el ar fi rezolvat situația. Afacerea Fincogero-Santa Maria Bay este de fapt o rușine pentru administrația constănțeană care în prezent plătește 14 milioane de euro către Fincogero după ce avocații primăriei au pierdut un proces din prostie sau incompetență cu investitorul italian. Cel mai elegant cartier de pe faleza constănțeană este fără doar și poate Santa Maria Bay.

Pierdere de peste 14 milioane de euro la bugetul local

În anul 1999, Romeo Nunzio, împuternicit al firmei italiene Fincogero, a ajuns la Constanța și în împrejurări necunoscute l-a cunoscut pe fostul primar Gheorghe Mihăieși. Din această relație a rezultat un lung litigiu cu Primăria Constanța și un cartier de vile construit, în final, pe banii primăriei de italieni. Inițial era vorba de un proiect de dezvoltare a unor zone cu deschidere la mare (Faleza Nord și Strada Mihai Eminescu). În PUG- ul de atunci, care încă este valabil, nu era prevăzut un astfel de cartier, se puteau face doar câteva vile, iar în rest era vorba de parcuri și alei. La începutul anului 2000, prin două Hotărâri de consiliu local respectiv 75 și 76 au fost aprobate concesionarile a două terenuri, unul de 10650,05 mp în zona Mihai Eminescu (mai exact între Spitalul Militar și capătul Nordic al Străzii Mihai Eminescu) și o altă suprafață de 51870,79 mp în zona unde a fost construit Santa Marina Bay, către firma Fincogero.

Gheorghe Mihăieși

Cu câteva zile înainte de încheierea mandatului, fostul primar Gheorghe Mihaieși a încheiat contractele de concesiune nr. 38134, din 15.06.2000 având ca obiect suprafața de 51870,79 mp în zona Faleză Nord și Contractul de concesiune nr. 38133, din 15.06.2000 având ca obiect suprafața de 10620,05 mp în zona Mihai Eminescu. Contractele de concesiune aveau drept scop amenajarea terenurilor și nu construirea de blocuri ori vile. Noua conducere a administrației locale, condusă de Radu Mazăre, a refuzat să predea amplasamentele și implicit să emită autorizații de construire, motiv pentru care FINCOGERO s-a adresat instanțelor de judecată.

Autoritatea locală, în loc să-și decline competența, întrucât terenul constituia domeniul public al statului, și-a arogat dreptul de proprietate privată, încălcând astfel prevederile Constituției ROMANIEI, ale Legii 107/1996 (legea apelor), Legea 213/1998 privind proprietatea publică, Legea 18/1991 a fondului funciar, Legea 597/2001 și multe alte acte normative. Mai concis, falezele aparțin doar domeniului public al statului, iar primăria nu putea nici măcar concesiona acest teren. Astfel terenul cuprins în contractul de concesiune nr. 38133/2000 în suprafață de 10620,05 mp (terenul avea destinația de FALEZĂ) a fost atribuit în compensare unor persone deși făcea obiectul unei concesiuni.

Acesta făcea obiectul cercetărilor din dosarul Retrocedărilor. Autoritatea locală și FINCOGERO nu ajunseseră la nici o înțelegere nici pentru terenul de 5 hectare, însă după luna octombrie 2008, când DOSARUL RETROCEDĂRILOR a fost trimis în judecată de procurorii DNA, s-a ajuns la o înțelegere deoarece la data de 28.05.2009 FINCOGERO a amenajat terenul și a purces la construirea de fundații pentru vilele ce aveau să fie ridicate. În contractul semnat de Primăria Constanța cu Fincogero, autoritatea locală se angaja să realizeze toate lucrările de infrastructură din zonă cu tragerea utilităților, iar italienii să consolideze coasta și să construiască câteva vile și un parc. Contractul cu numărul 38.133 avea ca obiect concesionarea terenului din suprafaţă de 51.870,79 mp, în zona Faleză Nord, iar contractul cu numărul 38.134 avea ca obiect concesionarea unui teren în suprafaţă de 10.620,05 mp, în zona Mihai Eminescu, așa cum am mai arătat, doar că ultimul dintre terenuri avea deja probleme.

Litigiu din care municipalitatea plătește 15 milioane de euro către Fincogero

Contractul inițial de Concesiunea se poate pune în sarcină lui Mihăeși, dar a fost continuat de administrația ulterioară. Ca să dreagă busuiocul, Primăria condusă la acea vreme de Radu Mazăre, a făcut ulterior o alipire. Terenul care a intrat efectiv în posesia FINCOGERO este de 81348 mp, cu 29378 mp mai mult față de suprafața concesionată inițial pe primul amplasament (51870,79 mp). Suprafața în plus reprezintă o compensare pentru litigiul generat pentru concesiunea din 2000 din Mihai Eminescu (care oricum nu putea fi retrocedat deoarece fusese deja atribuit prin alte metode tot ilicite). Alipirea s-a făcut prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 258/23.04.2009.

Ulterior, prin încălcarea tuturor legilor cu referire la emiterea de autorizații, primăria a emis mai multe autorizații de construire, unele fiind atacate în contencios chiar de către Prefectura Constanța. Pentru a merge și mai departe cu abuzul, PRIMĂRIA CONSTANȚA a înscris o suprafață de 98182 mp (9,82 ha) care constituia Domeniul public al Statului . Pentru pierderea urmelor au procedat ulterior la alipirea nr. cadastrale atribuite în anul 2000, și apoi au procedat la dezmembrarea imobilelor pentru tot atâtea vile câte au construit. Pentru a duce în derizoriu problema de fond și anume aceea de intrarea în posesie a unui teren care constituia domeniul public al statului, autoritatea locală, probabil la înțelegere cu FINCOGERO, a intrat înt-un joc interesant atacându-se reciproc în instanță.

Sentințe judecătorești pe bandă rulantă

Dovada acestei afirmații sunt SENTINȚELE date de instanțele de judecată. Fincogero a generat o serie de procese civile care s-au încheiat în 2006 cu o decizie definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție în favoarea italienilor. Primăria Constanța trebuie să plătească acum peste 14 milioane de euro. De fapt itaienii au construit un cartier pe banii constănțenilor pe care acum il vând cu milioane de euro. Cam cu asta se laudă Decebal Făgădău! Cum s-a ajuns aici. În 2008 cei de la Fin.Co.Ge.R.O. s-au apucat de construit, iar primăria nu a reușit să-și onoreze obligațiile, adică nu au asigurat utilitățile și căile de acces. Italienii le-au construit pe banii lor și după s-au îndreptat împotriva primăriei. În cei aproape zece ani de procese au avut loc mai multe negocieri între cele două părți dar nu s-a ajuns la nicio soluție de compromis. După realizarea mai multor expertize și a altei hotărâri a judecătorilor, Primăria Constanța are să plătească ca despăgubiri firmei Fincogero. În 2012, Curtea de Apel Constanţa a dispus „eşalonarea plăţii din titlul executoriu” pe o perioadă de 15 ani, în rate anuale egale, începând cu anul 2013, până cel târziu 30 decembrie ale fiecărui an, fiind vorba de suma de 14.255.558,817 euro, sumă ce va fi achitată la cursul BNR din data plăţi. Ulterior italienii au concesionat creanța către societatea House 3000 Real Estate Investment SRL. Între timp și-au mai încercat norocul în instanță solicitând despăgubiri de ordinal sutelor de milioane de euro dar pe acestea le-au pierdut. Prinzând gustul construcțiilor în zone foarte bune, italienii au intrat și în posesia parcării situate pe maulul lacului Siutghiol, în zona Cazino din Mamaia unde urmează să construiască un complexul tursitic Le rose de Lago P+8-9E! Autorizația le-a fost emisă în 2019, de Decebal Făgădău.

Cam astea sunt afacerile imobiliare girate de Decebal Făgădău. În loc să facă plângeri penale pentru ultimile abuzuri ale lui Mazăre în această speță și să oprească acțiunile civile a preferat să închidă ochii și să continue afacerile imobiliere cu firma care face profituri de milioane din combinațiile lui Radu Mazăre.

Andreea POPA

vineri, 25 septembrie 20207151
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

03Victima colaterala(27 sep 09:43)
Pacat ca nu s a decis italianul sa candideze la primarie ca va lua fata de ne nu va vedeati . Pateticilor care sunteti! Voi sunteti niste victime cu totii! Sunteti niste incapabili si cand sunteti in joc si cand sunteti pe margine. Tot timpul e altul de vina. Cand sunteti pe margine blamati, cand sunteti in joc sunteti inutili si ineficienti. Norocul nostru ca mai gasim niste nebuni care sa se puna de a curmezisul si sa mai ramanem naibii si noi cu ceva. Suntem la circ, nu alta !!!
05Cat adevar(26 sep 12:09)
Fagadau - pierde , i se confisca averea ascunsa , merge la mentorul lui Mazarica !
33Mutat la Constanta(26 sep 11:07)
Singurul loc din oras care arata civilizat. Toata lumea din toate cartierel vine aici sa se plimbe, lasa mizerie si gunoaie. Masinile merg cu viteza. Poate ar trebuii sa ne civilizam , dupa sa cerem locuri civilizate. Asa conducere, asa si cetatenii.
16Fix(26 sep 08:46)
Sunteti niste muieri! Cat va consumati energia si va pierdeti timpul voi cu mocirla asta poate ii mai lasati niste zone in grija italianului sa ne aranjeze si noua cineva orasul, ca am avea nevoie . Macar de ar arata asa tot orasul
31PTA 32 Ages(26 sep 07:39)
Amice :Fergus Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!
04Xxx(26 sep 00:15)
sa-l pis in freza
05D aia e bine sa furi(25 sep 23:08)
Intotdeauna vor exista idioti sa se bucure de banii furati, d aia suntem saracii EU, ce bine ar fi daca ae exista Iad, pai, Mihaiesi asta a dat terenul la italieni de parca era a lui ma sa iar primaria au pierdut prosele pentru ca s a luat spaga mare, de ce tu firma privata sa construiesti pe banii tai? Constantenii ce fac cu banii lor? Italienii sunt oameni de stepti nu idioti ca romanii iar cei care va laudati cu acel cartier ridicat din furaciune sa va duceti dracului, Covid sa va ia rapid, prostii naibii
310Ana(25 sep 21:04)
Cred ca am inteles cu totii ca manipularea asta este josnica. Faptele dovedesc mai mult decat o fac o mie de cuvinte. Astazi italienii au facut pentru Constanta mai mult decat au facut o romanii care ar fi avut ocazia. Penibil pentru noi dar ne au cam dat o lectie ! Pana la urma am ajuns sa ne bucuram cu totii de un loc civilizat si decent .....nu ne au lasat toti primarii la un loc ce ne lasa ei . Suntem surzi dar suntem si orbi ???!!!?
36Replica(25 sep 20:32)
Lasa ne sa comentam si la Murad! Ne dorim sa i aratam cat de mult il iubim, dar si unde vrem sa l iubim!
91Catavencu(25 sep 20:25)
Votati SRI la Cons Jud, votati Mihai Lupu !
32Primarul(25 sep 20:21)
Laudaros dar fara realizari! DEMN DE MILA SI INTELEGERE! ATATA POATE!
215Constanta noastra(25 sep 19:43)
In ultimi ani in presa au fost publicate sute de articole pe aceasta tema, trebuie sa deschidem ochii si sa vedem ca ceea ce au resuit sa faca cei de la Fincogero nu a resuit nimic . Dintr-o paragina a reusit sa construiasca acest Cartier minuant de care astazi se bucura toti Constantenii si nu numai. Este cel mai curat si decent loc din oras apreciat si vizitat zilnic de sute de familii cu copii care se plimba de placere . Un alt aspect important este acela ca lucrarile facute de italieni dupa mai bine de 10 ani sunt intacte spre diferenta de alte lucrari realizate in oras.
36Constanta pentru Viata(25 sep 19:20)
Este bine cunoscut cazul de fata pentru toata lumea: aceasta poveste a fost vehiculata de mult prea multe ori in presa si a facut obiectul a sute de dosare civile si penale care au validat contractele, lucrarile, persoanele etc. Este ridicol ca in anul 2020, opinia publica sa primeasca astfel de informatii ... care printre altele sunt si eronate!
24mario(25 sep 18:20)
foarte bun , profesionist, la dat limbi
110atentie(25 sep 18:01)
Daca ne intoarcem putin in timp si ne reamintim bine , dna avocat OVANESIAN a fost in trecuta avocata celor de FINCOGERO , dansa a facut actiunile in instanta prin care FINCOGERO a castigat si Primaria a fost obligata in baza unei sentinte sa efectueze lucrarile de insfrastructura in caz contrar instanta a autorizat pe Fincogero sa le faca in numele si pe seama primariei si tot odata obliga Primaria la predarea terenurilor.
610pffff(25 sep 17:52)
Ati fost sa vedeti ce este acolo? Mergeti si pe urma sa spuneti daca este o pierdere sau un castig pentru orasul asta. S-au pierdut ori s-au furat sute de milioane dar in cazul asta Constanta a ramas cu ceva. Nu degeaba sute de oameni merg in fiecare zi sa se plimbe pe acolo. Nici nu ai impresia ca te afli in romania si voi vorbiti de gauri. SI NU, ASTA NU ESTE MERITUL LUI FAGADAU! Ei s-au opus tot timpul ca nu isi luase Mazare spaga de rigoare iar acum se lauda cu ce nu a facut.
57din pacate ...(25 sep 17:36)
avocati iprimariei au fost de partea lupului. Nu ma mira ca au pierdut. cercetati cu atentie dosarele pierdute in istanta. Oare si acolo si-o fi bagat coada cineva?
29wow!(25 sep 17:11)
Nu stiu daca acest informatiile din acest articol ma minuneaza sau nu! Zi de zi, ceas de ceas, asta fac baietii destepti. Combinatii! Ei nu se gandesc ce sa faca pentru oras, pentru cetateni ci de unde sa le iasa ceva; nu zeci, sute de mii de euro ci milioane. Primii 15 ani in Romania dupa revolutie a fost ca un sat fara caini. Justitia mana in mana cu infractorii. Normal ca primarii, consilierii nu aveau frice de nimeni si nimic. Nu ca acum ar fi altfel. Simplii cetateni sunt niste fraieruti. Iesiti la VOT duminica pe 27! Nu mai fiti fraierii acestor nenorociti!
155Bah(25 sep 16:37)
ovanesian mana dreapta a lu chitac a fost avocata italienilor Asa ca muie replica muue chitac
625PSD,FAGADAU,MAZARE-HOTII(25 sep 16:25)
PSD,FAGADAU,MAZARE SINT CLANURILE CARE AU FURAT BANII PUBLICI AI CONSTANTENILOR PRIN TAXE SI IMPOZITE FOARTE MARI STIM FOARTE BINE CA FIN-CO-GE-RO A FOST UN PION DE JOC LA MANEVRAREA LUI MAZARE O FOSILA VECHE CARE A DECAPITAT BANUL PUBLIC SI A CUMPARAT TERENURI FACINDUSI BUNGALOURI IN MADAGASCAR BRAZILIA IN ANTANANARIVO IAR FIN-CO-GE-RO CARE A JUCAT FOARTE IN INSTANTA A DEVENIT LIPITOAREA BANULUI PUBLIC AL CONSTANTENILOR DIN CARE SI FAGADAU SA INFRUPTAT FOARTE BINE VEDETI SI GINDITI CONSTANTENI CUM AU FOST BATJOCORIT BANII NOSTRI DE PSD 20 DE ANI LA PRIMARIE PSD VA RUGAM SA PARASITI PRIMARIA.
416Fergus(25 sep 16:19)
Deci Mihaesi si Fagadau au luat spagile, Mazare a blocat un timp si italianu a construit si pe banii primariei, adica pe banii constantenilor. Muie psd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
85Asa ceva(25 sep 16:13)
De nu l-ati tocat pe fagadau cum a-ti vrut voi despre paralelul si marioneta Chitac nu spine-ti nimic ce avere are de cinstit ce este a divortat si de nevasta-sa e tare cult mananca administratie pe paine e priceput omu fi-v-ar marioneta de ras.
416Fagadau(25 sep 15:25)
Este pe alta planeta! Se lauda si mimte in acelas timp. A mai facut o.
418gica(25 sep 15:21)
in afara de fagadau si stoe felix, care ne da cea mai scumpa apa din Romania, PSD mai are alti candidati deghizati prin alte partide cum ar fi : stelian ion, mircea dobre, murad mohamed, corina martin, horia constantinescu, muscina si mai nu stiu cum si cine mai stie, dar sunt al naibi de multi.
78faga dau placute(25 sep 15:12)
sunteti cam disprati... vorba cantecului, ne vedem la nivelul -mandatul- urmator.
316Alooo(25 sep 14:38)
De aici si a luat spaga Fisagau ! Oare BMWul din ce bani ? Rusine fatagau !
mai mult...Replica
15 apr 00:00ReplicaMembrii Comisiei Juridice s-au încuiat cu cheia în sală, de teamă să nu intre Diana Șoșoacă

Scene incredibile în Parlament. Membrii Comisiei Juridice a Senatului s-au încuiat cu cheia în sala de ședințe,...2416

16 apr 14:42ReplicaGORE, cel mai cunoscut INTERLOP din CLUJ, se LAUDĂ că e 'BOSS' la CONSTANȚA! Video4144
16 apr 15:59ReplicaMAMAIA, stațiune europeană... cu PĂMÂNT în mijlocul bulevardului2759
16 apr 13:05ReplicaViceprimarul Ionuț RUSU: Regulamentul PARCĂRILOR a fost FINALIZAT. VIDEO

Ionuţ Rusu, viceprimarul Constanţei din partea PNL, a acordat un interviu cotidianului Replica. Acesta a vorbit despre...1923

16 apr 11:22ReplicaBOMBĂ! SCAFANDRII care au MURIT la EFORIE NU erau angajații firmei AON SRL5021
16 apr 00:20ReplicaCUM a PĂPAT, anual, 30 de MII de EURO de la Primăria Constanța, familia unui CONSILIER PSD6708
16 apr 00:41ReplicaO PENSIUNE va RĂSĂRI în zona ISTORICĂ a CONSTANȚEI

O nouă unitate de cazare va apărea în inima Constanţei. Firma Sui Generis Management Consulting SRL, deţinută de...3123

16 apr 00:02ReplicaLICĂ NEAGU: Pe cei de la UBER îi tratăm exact ca pe taximetriștii PIRAT! Video2170
16 apr 12:09ReplicaO patiserie din Piața Griviței VINDE PIZZA cu GÂNDACI3897
16 apr 23:15ReplicaAfaceristul JIHAD își supraetajează hotelurile din MAMAIA

Nu mai este cazul să aducem în discuție boom-ul dezvoltării imobiliare a stațiunii Mamaia, nici numărul spațiilor...1939

16 apr 00:33ReplicaPARTENERIAT BETON: Ea ISPITEA clienții, el îi JEFUIA2475
16 apr 00:32ReplicaAMENDĂ pentru PIETONII care stau cu ochii în TELEFON când TRAVERSEAZĂ strada1143
Vremea
10°8.6° - 10° vineri, 16 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 46%
Vânt: 3.62 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/49154829471842
5/4016183036137
joker20283233274
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 apr 00:00SportArsenal a trecut fără probleme de Slavia Praga! Man United, Villareal și Roma merg în semifinale

Arsenal s-a impus cu 3-0 acasă la Slavia Praga iar tunarii s-au calificat fără emoții în semifinalele Europa League...461

16 apr 00:00SportCFR Cluj a câștigat Supercupa României / Victorie la loviturile de departajare cu FCSB

CFR Cluj (campioana României) a câștigat Supercupa României la fotbal, după ce a învins cu scorul de 4-1 la...456

16 apr 00:00SportLiga 2, play-off: Rapid București, pe primul loc după ce a întors scorul în ultimele minute (2-1 vs ASU Poli Timișoara)

Rapid București a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa ASU Poli Timișoara, în etapa a treia a...366

16 apr 00:00SportMonte Carlo Masters: Rafael Nadal, în sferturi după ce l-a învins pe Grigor Dimitrov în 56 de minute

Rafael Nadal s-a calificat fără emoții în sferturile Masters-ului de la Monte Carlo. Ibericul a avut nevoie de mai...302

Local
16 apr 23:34LocalA MURIT sculptorul Tiţă Prodan

Asociația „Suflete deschise” și SC ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, cu adâncă durere, anunță plecarea dintre noi a...1064

16 apr 23:35LocalPrimăria Constanța și-a depus candidatura pentru obținerea titlului de Capitală Mondială a Cărții UNESCO 2023

Primăria municipiului Constanța a transmis joi, 15 aprilie a.c., către Secretariatul UNESCO dosarul de candidatură...551

16 apr 23:35LocalPersoană prinsă sub tractor, în localitatea Lumina

882

16 apr 23:33LocalSe schimbă Codul rutier, anunță ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi, la Zalău, că este nevoie de un Cod rutier nou şi modern,...1462

16 apr 23:34LocalCoronavirus: 2.745 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...442

16 apr 23:34LocalCOVID-19: 9 NOI DECESE, la Constanța

Până joi, 15 aprilie a.c., 25.800 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...829

16 apr 23:31LocalCT Bus și RADET, părți vătămate în mega dosarul în care au avut loc PERCHEZIȚII, joi!

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a...1689

16 apr 23:36LocalBEŢI şi FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanţa

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 17.50, polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Constanța au identificat un...613

16 apr 23:36LocalPERCHEZIŢII în CONSTANŢA! TREI TINERI, ARESTAŢI preventiv pentru TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

1625

Politică
16 apr 23:06PoliticăŞapte foşti parlamentari îşi cer pensiile speciale înapoi, în instanţă

Şapte foşti parlamentari de Bistriţa-Năsăud au decis să acţioneze în instanţă Parlamentul României şi îşi...612

16 apr 22:15PoliticăFostul lider PSD, Liviu Dragnea, cere liberarea condiţionată

Liviu Dragnea, fostul preşedinte PSD, a ajuns la momentul în care are dreptul legal să ceară liberarea...759

16 apr 22:16PoliticăCîţu: Ordinul privind stabilirea de noi reguli pentru carantinare nu a trecut prin CNSU şi nu putea fi publicat

390

16 apr 22:16PoliticăCîţu: Guvernul a aprobat formularul de comandă pentru 4,2 milioane de doze opţionale de la Pfizer

Executivul a adoptat memorandumul pentru semnarea celui de-al patrulea formular de comandă de vaccin împotriva...418

16 apr 22:17PoliticăSorina Pintea pierde PRIMUL MECI cu DNA

Dosarul de mare corupție al fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea, a fost validat, marți, de către...1137

16 apr 22:18PoliticăDan Barna: Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră

647

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2675

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2814

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3825

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3828

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7201

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8151

Monden
16 apr 00:00MondenUn serial de televiziune despre Audrey Hepburn, în pregătire

Un serial de televiziune despre actriţa Audrey Hepburn este scris de scenarista şi producătoarea americană...314

16 apr 00:00MondenKate Winslet prezintă noul ei serial, „Mare of Easttown“, difuzat de HBO

Postul HBO lansează săptămâna aceasta un nou serial în care joacă Kate Winslet, intitulat "Mare of Easttown" de...318

16 apr 13:57Monden„Lisey's Story“, serialul scris de Stephen King şi regizat de Pablo Larrain, va fi lansat pe 4 iunie de Apple TV+

272

Mapamond
16 apr 00:16MapamondÎn contextul creșterii numărului de persoane cu diabet, OMS cere scăderea preţului insulinei

La 100 de ani după descoperirea insulinei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut miercuri ca acest...444

16 apr 12:11MapamondAliaţii din cadrul NATO sunt de acord să înceapă retragerea din Afganistan

Aliaţii din cadrul NATO au acceptat să înceapă finalizarea misiunii lor în Afganistan ca urmare a deciziei SUA de a...430

16 apr 12:14MapamondCertificatul COVID: Statele membre UE prevăd o durată de aplicare de un an

619

16 apr 12:18MapamondSUA: A murit în închisoare Bernie Madoff, autorul celei mai mari escrocherii financiare din istorie

Bernie Madoff, autor al celei mai mari escrocherii financiare din istorie, în valoare de mai multe zeci de miliarde de...2019

16 apr 12:15MapamondEMA anunţă că va face publică o recomandare cu privire la vaccinul Janssen săptămâna viitoare

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) intenţionează să facă publică săptămâna viitoare o recomandare cu...535

16 apr 12:16MapamondCoronavirus: Danemarca devine prima ţară din UE care renunţă la vaccinul AstraZeneca

526

Sănătate
16 apr 00:00SănătateActivități relaxante și ieftine pentru zilele ploioase

Zilele ploioase înseamnă, pentru multe persoane, un prilej bun de odihnă, în timp ce pentru altele, timp mort și...277

16 apr 00:00SănătateAcizii grași Omega 3 susțin creșterea părului?

Despre acizii grași Omega-3 se știe că au o serie de beneficii pentru sănătate, dar se pare că pot fi utili și...280

16 apr 00:00SănătateEști mereu foarte obosit dimineața? Ai putea suferi de depresie

313

16 apr 00:00SănătateStudiu: Renunțarea la fumat îmbunătățește sănătatea mentală

Renunțarea la fumat poate îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mentală, prin reducerea anxietății, a...274

16 apr 00:00SănătateBăuturi care stimulează memoria și concentrarea

După-amiezile moleșitoare pot fi un real obstacol în calea terminării sarcinilor zilnice, mai ales după o masă...339

16 apr 00:00SănătateDieta eliminatorie, utilă celor care suferă de alergii alimentare

Intoleranțele și sensibilitățile alimentare sunt frecvente, afectând între 2-20% dintre persoanele din întreaga...279

16 apr 00:00SănătateConsumul de cofeină la pacienții cu anxietate și depresie

Pacienții cu anxietate și depresie ar trebui să limiteze consumul de cofeină întrucât această le poate accentua...285

16 apr 00:00SănătateSimptome atac de panică: cum le recunoști în stadiu incipient și cum le oprești

Multe persoane care suferă un atac de panică au senzația că se simt rău din cauza unei probleme de sănătate...314

16 apr 12:15SănătateVaccinurile Moderna şi Novavax, incluse în studiul britanic care examinează combinarea serurilor anti-COVID-19

527

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT