rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

FĂGĂDĂU se LAUDĂ cu proiectul imobiliar FIN.CO.GE.RO - o pierdere de 14 milioane de euro pentru Primăria Constanța

În ultima emisiune televizată din campania electorală, primarul Decebal Făgădău s-a lăudat pe un post local cu investițiile străine pe care le-a atras în oraș. El s-a lăudat cu cartierul Santa Marina Bay construit de compania italiană Fincogero în zona Faleză nord. În același context Făgădău a explicat că afacerea a generat fost multe litigii cu Primăria dar el ar fi rezolvat situația. Afacerea Fincogero-Santa Maria Bay este de fapt o rușine pentru administrația constănțeană care în prezent plătește 14 milioane de euro către Fincogero după ce avocații primăriei au pierdut un proces din prostie sau incompetență cu investitorul italian. Cel mai elegant cartier de pe faleza constănțeană este fără doar și poate Santa Maria Bay.

Pierdere de peste 14 milioane de euro la bugetul local

În anul 1999, Romeo Nunzio, împuternicit al firmei italiene Fincogero, a ajuns la Constanța și în împrejurări necunoscute l-a cunoscut pe fostul primar Gheorghe Mihăieși. Din această relație a rezultat un lung litigiu cu Primăria Constanța și un cartier de vile construit, în final, pe banii primăriei de italieni. Inițial era vorba de un proiect de dezvoltare a unor zone cu deschidere la mare (Faleza Nord și Strada Mihai Eminescu). În PUG- ul de atunci, care încă este valabil, nu era prevăzut un astfel de cartier, se puteau face doar câteva vile, iar în rest era vorba de parcuri și alei. La începutul anului 2000, prin două Hotărâri de consiliu local respectiv 75 și 76 au fost aprobate concesionarile a două terenuri, unul de 10650,05 mp în zona Mihai Eminescu (mai exact între Spitalul Militar și capătul Nordic al Străzii Mihai Eminescu) și o altă suprafață de 51870,79 mp în zona unde a fost construit Santa Marina Bay, către firma Fincogero.

Gheorghe Mihăieși

Cu câteva zile înainte de încheierea mandatului, fostul primar Gheorghe Mihaieși a încheiat contractele de concesiune nr. 38134, din 15.06.2000 având ca obiect suprafața de 51870,79 mp în zona Faleză Nord și Contractul de concesiune nr. 38133, din 15.06.2000 având ca obiect suprafața de 10620,05 mp în zona Mihai Eminescu. Contractele de concesiune aveau drept scop amenajarea terenurilor și nu construirea de blocuri ori vile. Noua conducere a administrației locale, condusă de Radu Mazăre, a refuzat să predea amplasamentele și implicit să emită autorizații de construire, motiv pentru care FINCOGERO s-a adresat instanțelor de judecată.

Autoritatea locală, în loc să-și decline competența, întrucât terenul constituia domeniul public al statului, și-a arogat dreptul de proprietate privată, încălcând astfel prevederile Constituției ROMANIEI, ale Legii 107/1996 (legea apelor), Legea 213/1998 privind proprietatea publică, Legea 18/1991 a fondului funciar, Legea 597/2001 și multe alte acte normative. Mai concis, falezele aparțin doar domeniului public al statului, iar primăria nu putea nici măcar concesiona acest teren. Astfel terenul cuprins în contractul de concesiune nr. 38133/2000 în suprafață de 10620,05 mp (terenul avea destinația de FALEZĂ) a fost atribuit în compensare unor persone deși făcea obiectul unei concesiuni.

Acesta făcea obiectul cercetărilor din dosarul Retrocedărilor. Autoritatea locală și FINCOGERO nu ajunseseră la nici o înțelegere nici pentru terenul de 5 hectare, însă după luna octombrie 2008, când DOSARUL RETROCEDĂRILOR a fost trimis în judecată de procurorii DNA, s-a ajuns la o înțelegere deoarece la data de 28.05.2009 FINCOGERO a amenajat terenul și a purces la construirea de fundații pentru vilele ce aveau să fie ridicate. În contractul semnat de Primăria Constanța cu Fincogero, autoritatea locală se angaja să realizeze toate lucrările de infrastructură din zonă cu tragerea utilităților, iar italienii să consolideze coasta și să construiască câteva vile și un parc. Contractul cu numărul 38.133 avea ca obiect concesionarea terenului din suprafaţă de 51.870,79 mp, în zona Faleză Nord, iar contractul cu numărul 38.134 avea ca obiect concesionarea unui teren în suprafaţă de 10.620,05 mp, în zona Mihai Eminescu, așa cum am mai arătat, doar că ultimul dintre terenuri avea deja probleme.

Litigiu din care municipalitatea plătește 15 milioane de euro către Fincogero

Contractul inițial de Concesiunea se poate pune în sarcină lui Mihăeși, dar a fost continuat de administrația ulterioară. Ca să dreagă busuiocul, Primăria condusă la acea vreme de Radu Mazăre, a făcut ulterior o alipire. Terenul care a intrat efectiv în posesia FINCOGERO este de 81348 mp, cu 29378 mp mai mult față de suprafața concesionată inițial pe primul amplasament (51870,79 mp). Suprafața în plus reprezintă o compensare pentru litigiul generat pentru concesiunea din 2000 din Mihai Eminescu (care oricum nu putea fi retrocedat deoarece fusese deja atribuit prin alte metode tot ilicite). Alipirea s-a făcut prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 258/23.04.2009.

Ulterior, prin încălcarea tuturor legilor cu referire la emiterea de autorizații, primăria a emis mai multe autorizații de construire, unele fiind atacate în contencios chiar de către Prefectura Constanța. Pentru a merge și mai departe cu abuzul, PRIMĂRIA CONSTANȚA a înscris o suprafață de 98182 mp (9,82 ha) care constituia Domeniul public al Statului . Pentru pierderea urmelor au procedat ulterior la alipirea nr. cadastrale atribuite în anul 2000, și apoi au procedat la dezmembrarea imobilelor pentru tot atâtea vile câte au construit. Pentru a duce în derizoriu problema de fond și anume aceea de intrarea în posesie a unui teren care constituia domeniul public al statului, autoritatea locală, probabil la înțelegere cu FINCOGERO, a intrat înt-un joc interesant atacându-se reciproc în instanță.

Sentințe judecătorești pe bandă rulantă

Dovada acestei afirmații sunt SENTINȚELE date de instanțele de judecată. Fincogero a generat o serie de procese civile care s-au încheiat în 2006 cu o decizie definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție în favoarea italienilor. Primăria Constanța trebuie să plătească acum peste 14 milioane de euro. De fapt itaienii au construit un cartier pe banii constănțenilor pe care acum il vând cu milioane de euro. Cam cu asta se laudă Decebal Făgădău! Cum s-a ajuns aici. În 2008 cei de la Fin.Co.Ge.R.O. s-au apucat de construit, iar primăria nu a reușit să-și onoreze obligațiile, adică nu au asigurat utilitățile și căile de acces. Italienii le-au construit pe banii lor și după s-au îndreptat împotriva primăriei. În cei aproape zece ani de procese au avut loc mai multe negocieri între cele două părți dar nu s-a ajuns la nicio soluție de compromis. După realizarea mai multor expertize și a altei hotărâri a judecătorilor, Primăria Constanța are să plătească ca despăgubiri firmei Fincogero. În 2012, Curtea de Apel Constanţa a dispus „eşalonarea plăţii din titlul executoriu” pe o perioadă de 15 ani, în rate anuale egale, începând cu anul 2013, până cel târziu 30 decembrie ale fiecărui an, fiind vorba de suma de 14.255.558,817 euro, sumă ce va fi achitată la cursul BNR din data plăţi. Ulterior italienii au concesionat creanța către societatea House 3000 Real Estate Investment SRL. Între timp și-au mai încercat norocul în instanță solicitând despăgubiri de ordinal sutelor de milioane de euro dar pe acestea le-au pierdut. Prinzând gustul construcțiilor în zone foarte bune, italienii au intrat și în posesia parcării situate pe maulul lacului Siutghiol, în zona Cazino din Mamaia unde urmează să construiască un complexul tursitic Le rose de Lago P+8-9E! Autorizația le-a fost emisă în 2019, de Decebal Făgădău.

Cam astea sunt afacerile imobiliare girate de Decebal Făgădău. În loc să facă plângeri penale pentru ultimile abuzuri ale lui Mazăre în această speță și să oprească acțiunile civile a preferat să închidă ochii și să continue afacerile imobiliere cu firma care face profituri de milioane din combinațiile lui Radu Mazăre.

Andreea POPA

vineri, 25 septembrie 20207627
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
O familie întreagă din Giurgiu, răpusă de COVID! Tată, mamă și fiu, morți în aceeași zi - Ce spun medicii
Comentarii

04Victima colaterala(27 sep 09:43)
Pacat ca nu s a decis italianul sa candideze la primarie ca va lua fata de ne nu va vedeati . Pateticilor care sunteti! Voi sunteti niste victime cu totii! Sunteti niste incapabili si cand sunteti in joc si cand sunteti pe margine. Tot timpul e altul de vina. Cand sunteti pe margine blamati, cand sunteti in joc sunteti inutili si ineficienti. Norocul nostru ca mai gasim niste nebuni care sa se puna de a curmezisul si sa mai ramanem naibii si noi cu ceva. Suntem la circ, nu alta !!!
06Cat adevar(26 sep 12:09)
Fagadau - pierde , i se confisca averea ascunsa , merge la mentorul lui Mazarica !
33Mutat la Constanta(26 sep 11:07)
Singurul loc din oras care arata civilizat. Toata lumea din toate cartierel vine aici sa se plimbe, lasa mizerie si gunoaie. Masinile merg cu viteza. Poate ar trebuii sa ne civilizam , dupa sa cerem locuri civilizate. Asa conducere, asa si cetatenii.
17Fix(26 sep 08:46)
Sunteti niste muieri! Cat va consumati energia si va pierdeti timpul voi cu mocirla asta poate ii mai lasati niste zone in grija italianului sa ne aranjeze si noua cineva orasul, ca am avea nevoie . Macar de ar arata asa tot orasul
32PTA 32 Ages(26 sep 07:39)
Amice :Fergus Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!
14Xxx(26 sep 00:15)
sa-l pis in freza
05D aia e bine sa furi(25 sep 23:08)
Intotdeauna vor exista idioti sa se bucure de banii furati, d aia suntem saracii EU, ce bine ar fi daca ae exista Iad, pai, Mihaiesi asta a dat terenul la italieni de parca era a lui ma sa iar primaria au pierdut prosele pentru ca s a luat spaga mare, de ce tu firma privata sa construiesti pe banii tai? Constantenii ce fac cu banii lor? Italienii sunt oameni de stepti nu idioti ca romanii iar cei care va laudati cu acel cartier ridicat din furaciune sa va duceti dracului, Covid sa va ia rapid, prostii naibii
310Ana(25 sep 21:04)
Cred ca am inteles cu totii ca manipularea asta este josnica. Faptele dovedesc mai mult decat o fac o mie de cuvinte. Astazi italienii au facut pentru Constanta mai mult decat au facut o romanii care ar fi avut ocazia. Penibil pentru noi dar ne au cam dat o lectie ! Pana la urma am ajuns sa ne bucuram cu totii de un loc civilizat si decent .....nu ne au lasat toti primarii la un loc ce ne lasa ei . Suntem surzi dar suntem si orbi ???!!!?
37Replica(25 sep 20:32)
Lasa ne sa comentam si la Murad! Ne dorim sa i aratam cat de mult il iubim, dar si unde vrem sa l iubim!
91Catavencu(25 sep 20:25)
Votati SRI la Cons Jud, votati Mihai Lupu !
32Primarul(25 sep 20:21)
Laudaros dar fara realizari! DEMN DE MILA SI INTELEGERE! ATATA POATE!
215Constanta noastra(25 sep 19:43)
In ultimi ani in presa au fost publicate sute de articole pe aceasta tema, trebuie sa deschidem ochii si sa vedem ca ceea ce au resuit sa faca cei de la Fincogero nu a resuit nimic . Dintr-o paragina a reusit sa construiasca acest Cartier minuant de care astazi se bucura toti Constantenii si nu numai. Este cel mai curat si decent loc din oras apreciat si vizitat zilnic de sute de familii cu copii care se plimba de placere . Un alt aspect important este acela ca lucrarile facute de italieni dupa mai bine de 10 ani sunt intacte spre diferenta de alte lucrari realizate in oras.
37Constanta pentru Viata(25 sep 19:20)
Este bine cunoscut cazul de fata pentru toata lumea: aceasta poveste a fost vehiculata de mult prea multe ori in presa si a facut obiectul a sute de dosare civile si penale care au validat contractele, lucrarile, persoanele etc. Este ridicol ca in anul 2020, opinia publica sa primeasca astfel de informatii ... care printre altele sunt si eronate!
25mario(25 sep 18:20)
foarte bun , profesionist, la dat limbi
110atentie(25 sep 18:01)
Daca ne intoarcem putin in timp si ne reamintim bine , dna avocat OVANESIAN a fost in trecuta avocata celor de FINCOGERO , dansa a facut actiunile in instanta prin care FINCOGERO a castigat si Primaria a fost obligata in baza unei sentinte sa efectueze lucrarile de insfrastructura in caz contrar instanta a autorizat pe Fincogero sa le faca in numele si pe seama primariei si tot odata obliga Primaria la predarea terenurilor.
611pffff(25 sep 17:52)
Ati fost sa vedeti ce este acolo? Mergeti si pe urma sa spuneti daca este o pierdere sau un castig pentru orasul asta. S-au pierdut ori s-au furat sute de milioane dar in cazul asta Constanta a ramas cu ceva. Nu degeaba sute de oameni merg in fiecare zi sa se plimbe pe acolo. Nici nu ai impresia ca te afli in romania si voi vorbiti de gauri. SI NU, ASTA NU ESTE MERITUL LUI FAGADAU! Ei s-au opus tot timpul ca nu isi luase Mazare spaga de rigoare iar acum se lauda cu ce nu a facut.
58din pacate ...(25 sep 17:36)
avocati iprimariei au fost de partea lupului. Nu ma mira ca au pierdut. cercetati cu atentie dosarele pierdute in istanta. Oare si acolo si-o fi bagat coada cineva?
29wow!(25 sep 17:11)
Nu stiu daca acest informatiile din acest articol ma minuneaza sau nu! Zi de zi, ceas de ceas, asta fac baietii destepti. Combinatii! Ei nu se gandesc ce sa faca pentru oras, pentru cetateni ci de unde sa le iasa ceva; nu zeci, sute de mii de euro ci milioane. Primii 15 ani in Romania dupa revolutie a fost ca un sat fara caini. Justitia mana in mana cu infractorii. Normal ca primarii, consilierii nu aveau frice de nimeni si nimic. Nu ca acum ar fi altfel. Simplii cetateni sunt niste fraieruti. Iesiti la VOT duminica pe 27! Nu mai fiti fraierii acestor nenorociti!
155Bah(25 sep 16:37)
ovanesian mana dreapta a lu chitac a fost avocata italienilor Asa ca muie replica muue chitac
625PSD,FAGADAU,MAZARE-HOTII(25 sep 16:25)
PSD,FAGADAU,MAZARE SINT CLANURILE CARE AU FURAT BANII PUBLICI AI CONSTANTENILOR PRIN TAXE SI IMPOZITE FOARTE MARI STIM FOARTE BINE CA FIN-CO-GE-RO A FOST UN PION DE JOC LA MANEVRAREA LUI MAZARE O FOSILA VECHE CARE A DECAPITAT BANUL PUBLIC SI A CUMPARAT TERENURI FACINDUSI BUNGALOURI IN MADAGASCAR BRAZILIA IN ANTANANARIVO IAR FIN-CO-GE-RO CARE A JUCAT FOARTE IN INSTANTA A DEVENIT LIPITOAREA BANULUI PUBLIC AL CONSTANTENILOR DIN CARE SI FAGADAU SA INFRUPTAT FOARTE BINE VEDETI SI GINDITI CONSTANTENI CUM AU FOST BATJOCORIT BANII NOSTRI DE PSD 20 DE ANI LA PRIMARIE PSD VA RUGAM SA PARASITI PRIMARIA.
416Fergus(25 sep 16:19)
Deci Mihaesi si Fagadau au luat spagile, Mazare a blocat un timp si italianu a construit si pe banii primariei, adica pe banii constantenilor. Muie psd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
85Asa ceva(25 sep 16:13)
De nu l-ati tocat pe fagadau cum a-ti vrut voi despre paralelul si marioneta Chitac nu spine-ti nimic ce avere are de cinstit ce este a divortat si de nevasta-sa e tare cult mananca administratie pe paine e priceput omu fi-v-ar marioneta de ras.
416Fagadau(25 sep 15:25)
Este pe alta planeta! Se lauda si mimte in acelas timp. A mai facut o.
418gica(25 sep 15:21)
in afara de fagadau si stoe felix, care ne da cea mai scumpa apa din Romania, PSD mai are alti candidati deghizati prin alte partide cum ar fi : stelian ion, mircea dobre, murad mohamed, corina martin, horia constantinescu, muscina si mai nu stiu cum si cine mai stie, dar sunt al naibi de multi.
78faga dau placute(25 sep 15:12)
sunteti cam disprati... vorba cantecului, ne vedem la nivelul -mandatul- urmator.
316Alooo(25 sep 14:38)
De aici si a luat spaga Fisagau ! Oare BMWul din ce bani ? Rusine fatagau !
mai mult...Replica
16 oct 00:41ReplicaUn gălăţean a SĂRIT la BĂTAIE, la SEMAFORUL de la Delfinariu. VIDEO

Șicanare în trafic, la Constanța! Camera de bord a unui participant la trafic a surprins vineri, 15 octombrie, pe...1617

16 oct 00:06ReplicaFosta CONDUCERE a CT BUS, dată pe mâna PARCHETULUI, pentru management DEFECTUOS673
16 oct 00:24ReplicaFelicia OVANESIAN (III): Eu NU mă COMPORT în PRIMĂRIE ca pe MOȘIA mea325
16 oct 23:54ReplicaDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor,...435

16 oct 00:38ReplicaMAȘINI căzute în ȘANȚ după ce o STRADĂ din TECHIRGHIOL s-a SURPAT302
16 oct 00:01ReplicaSCENE DRAMATICE: un PAZNIC lovește cu SĂLBĂTICIE un OM al STRĂZII, chiar în curtea SPITALULUI. VIDEO670
16 oct 23:07ReplicaBogdan MAGANU se LUPTĂ în INSTANȚĂ pentru ȘEFIA Sanatoriului Mangalia

Fostul viceprimar din Mangalia, Bogdan Maganu, care a fost și la conducerea Sanatoriului Mangalia, continuă lupta în...209

16 oct 00:00ReplicaE OFICIAL: JUDEȚUL CONSTANȚA intră în CARANTINĂ!17477
16 oct 00:21ReplicaO TERASĂ din Mamaia, AMENDATĂ pentru LIPSA ANALIZEI de RISC257
16 oct 00:02ReplicaÎPS Teodosie: Pe mine NU mă poate obliga nimeni să mă VACCINEZ

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, vine cu explicații după ce a declarat la postul...303

16 oct 00:18ReplicaCine sunt cei şase TÂLHARI care JEFUIAU oamenii pe stradă450
16 oct 00:17ReplicaDosarul cu şină şi orele pierdute în faţa ghişeelor devin ISTORIE240
Vremea
12.4°12.4° - 14.9° sâmbătă, 16 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 85%
Vânt: 8.14 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/4938133327239
5/403734729818
joker25354540819
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 oct 00:00SportGaz Metan Mediaș vs Dinamo București 2-1

Gaz Metan Mediaș a obținut o victorie foarte importantă în fața echipei Dinamo București, vineri, în primul meci...63

16 oct 23:54SportEmma Răducanu, forfait pentru turneul de la Moscova - Ce urmează pentru campioana de la US Open

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 22 WTA, a anunțat că nu va putea participa la Kremlin Cup, turneu care va...370

16 oct 23:52SportLiga 2: Csikszereda Miercurea Ciuc vs Poli Iași 3-1

Csikszereda Miercurea Ciuc s-a impus, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața echipei Poli Iaşi, în primul...211

16 oct 22:57SportGigi Becali, despre focarul de Covid-19 de la FCSB: 'Eu nu sunt stăpân de sclavi'

Gigi Becali a declarat, joi seară, la Digi Sport, că Andrei Cordea s-a întors la FCSB de la echipa naţională...551

Local
16 oct 00:16LocalBĂRBAT de 32 de ani, ARESTAT pentru FURT CALIFICAT

La data de 14 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat,...392

16 oct 00:14LocalAMENZI pe BANDĂ RULANTĂ la Constanța pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data de 14 octombrie a.c., au desfășurat activități pe...970

16 oct 00:14LocalBraconaj piscicol în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării

269

16 oct 00:16LocalATV căutat de autoritățile din Norvegia, descoperit de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit un ATV marca Polaris căutat de către...291

16 oct 00:14LocalSituația PATURILOR ATI, în județul Constanța

Secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid 19 din România sunt aproape pline. Doar cinci paturi mai sunt...370

16 oct 00:15LocalCREȘA Licuricii, din Constanța, își deschide porțile

301

Politică
16 oct 23:41PoliticăArafat: L-ați lăsa pe unul de pe Facebook să vă opereze? Atunci de ce îi dați voie să vă spună să nu vă vaccinați?

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a criticat vineri decizia...1145

16 oct 23:41PoliticăKelemen Hunor: Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere

Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că UDMR nu îl va susține pe Dacian Cioloș pentru formarea unui guvern. „Nu...214

16 oct 23:41PoliticăCioloș: Fac apel în continuare la PNL să nu fugă de responsabilitate

181

16 oct 23:41PoliticăBeatrice Mahler: 'Lockdownul se impune. Avem o situație dramatică'

Medicul Beatrice Mahler, manager al Spitalului „Marius Nasta” din București, crede că un lockdown total ar relaxa...654

16 oct 23:41PoliticăLiberalii l-au 'răzgândit' pe Cîțu: certificatul verde NU va fi necesar pentru intrarea în magazine

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, ieri, că va propune ca certificatul verde să fie cerut peste tot,...316

16 oct 23:42PoliticăPSD: Intrăm în scenariul anticipatelor dacă Cioloș bate degeaba la poarta PNL

315

Interviuri
11 sep 05:19InterviuriCONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost...4680

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8087

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

1809

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4187

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

Procurorul criminalist, Zafer Sadîc, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. Cu o vastă experiență, de 23...3917

10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!

12370

Monden
16 oct 02:48MondenCenzură: Peste 81 de milioane de videoclipuri de pe TikTok, șterse, în decurs de trei luni

TikTok a eliminat mai mult de 81 de milioane de videoclipuri la nivel global, în decurs de trei luni, pentru...66

16 oct 00:00MondenThrillerul psihologic 'Miracol' o să fie difuzat în cinematografele din România din februarie 2022

„Miracol”, al treilea lungmetraj regizat de Bogdan George Apetri, prezentat în premieră în secţiunea...68

16 oct 00:00MondenColdplay anunţă un turneu mondial 'sustenabil' pentru 2022

73

16 oct 00:00MondenAndrea Bocelli a semnat un contract global şi pe termen lung cu Universal Music Group

Tenorul italian Andrea Bocelli, ale cărui albume s-au vândut în peste 90 de milioane de copii şi ale cărui...68

16 oct 00:00MondenNoul serial 'I Know What You Did Last Summer', prezentat în avanpremieră la Los Angeles

Amazon a prezentat miercuri în avanpremieră noul său serial "I Know What You Did Last Summer"', inspirat dintr-unul...63

16 oct 00:00MondenEdiţia din 2021 a celui mai mare festival de film din Africa începe sâmbătă

64

Mapamond
16 oct 01:35MapamondUn copil de 2 ani și-a ÎMPUȘCAT mama în cap, în timp ce aceasta era într-o conferință pe Zoom

Un băieţel de 2 ani din Florida şi-a ucis mama cu un glonţ în cap în timp ce aceasta participa la o întâlnire pe...539

16 oct 01:35MapamondŞeful Pentagonului va vizita România săptămâna viitoare

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va vizita Georgia, Ucraina și România săptămâna viitoare, înainte...228

16 oct 01:36MapamondFacebook mărește protecția jurnaliștilor și activiștilor. Vor fi considerați persoane publice

173

16 oct 00:07MapamondVladimir Putin: 'Rusia va depune eforturi pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2060'

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri că Rusia, unul dintre cei mai mari poluatori din lume, vizează...312

16 oct 01:36MapamondSUA: Casa Albă cere ajutorul marilor petrolieri pentru a ține sub control prețul combustibilului

Casa Albă a discutat în ultimele zile cu producătorii de petrol şi gaze, cerându-le sprijinul pentru reducerea...226

16 oct 01:36MapamondUn nou război în Kosovo? Americanii și UE intervin: 'Război sau pace?'

345

Sănătate
16 oct 00:00SănătateŞeful DSP Arad îi îndeamnă pe cei cu boli cronice să stea acasă până trece valul patru

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, îi îndeamnă pe cei care au afecţiuni cronice...69

16 oct 00:08SănătateMinisterul Sănătăţii a finalizat repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali donate de Italia

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a finalizat repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru...71

16 oct 01:25SănătateCoronavirus: Testele rapide antigen pentru detectarea COVID-19, mai precise decât se credea

652

16 oct 00:00SănătateConsumul de alcool în exces, corelat cu peste 700.000 de cazuri de cancer în 2020

4% dintre cazurile de cancer nou diagnosticate în 2020 pot fi asociate cu consumul de alcool, potrivit unui studiu...67

16 oct 00:00SănătateCare este nivelul de anticorpi post-booster?

Persoanele mai în vârstă care fac o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 au un risc mult mai mic să testeze pozitiv...68

16 oct 00:00SănătateCe simptome indică prezența asteniei de toamnă

Când vremea se răcește și zilele se scurtează, unele persoane se pot confrunta cu astenia de toamnă. Ce simptome...76

16 oct 01:25SănătateRata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia a depășit 80%

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia este similară cu cea a populației din această țară și a...193

16 oct 01:26SănătateOMS: Numărul deceselor cauzate de tuberculoză, din nou în creştere din cauza pandemiei de COVID-19

Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut din nou pentru prima dată după o pauză de peste 10 ani din...208

16 oct 01:27SănătateMedicul Emilian Imbri, AVERTISMENT: Dacă prezintă simptome de răceală, copiii trebuie să fie testați

429

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT