REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FĂGĂDĂU şi BABU vor să-şi REZOLVE secretarele cât mai sunt pe FUNCŢIE

FĂGĂDĂU şi BABU vor să-şi REZOLVE secretarele cât mai sunt pe FUNCŢIE

Replica API 8 octombrie 2020 | 15:51 16014

Situația este una dificilă la Primăria Constanța acum, când Decebal Făgădău își face bagajele și eliberează biroul pentru noul primar, Vergil Chițac. Este de la sine înțeles că rădăcinile PSD sunt adânc înfipte prin toate ungherele și hârtiile din Primărie și cu greu mai pot fi șterse urmele. Așadar, au existat angajați, așa cum a prezentat Replica în edițiile trecute, care și-au dat demisia, alții, și aici ne referim la directorași, care țin cu dinții de scaun și se pregătesc să joace rolul vieții lor în piesa de teatru: ”Domnule Chițac, bine că ați venit că nu se mai putea cu Făgădău”, dar iată că mai este și categoria celor care fug precum potârnichile, în disperarea de a prinde un loc destul de călduț pe la SPIT sau Poliția Locală, acum, pe ultima sută, cât mai poate Făgădău să semneze transferul.

Se schimbă șeful, se clatină toată gașca, mai ales când este vorba de numiri politice. Iar de aici: fiecare cum poate. Se nasc strategii, planuri și... ”Doamne ajută”. Astfel, au fost cei care și-au dat deja demisia, cei care încă țin cu dinții de scaun, la mijloc fiind vorba de funcții de conducere în Primărie și de venituri pe măsură, dar există și cei care încearcă să mai prindă un loc destul de călduț în instituție, acum, cât încă se poate, dar pe alte departamente. Neieșind în evidență cu o activitate impresionantă în câmpul muncii, mai degrabă putând fi încadrați în categoria: ”a tăia frunză la câini”, și cu teama că ar putea fi luați la întrebări de către noul primar, iată că deja s-a format palierul ”jocuri de culise, contracronometru”.

Fug precum potârnichiile pe alte departamente

Potrivit informațiilor noastre, există angajați în Primărie care dau din coate, din răsputeri, să obțină transferuri, pe ultima sută de metri, cât timp Decebal Făgădău mai poate semna.

Se pare că ar fi vorba despre Narcis Halil, șefa de cabinet a primarului, dar și despre Șeila Cair, secretara viceprimarului Dumitru Babu. Revenind la Narcis Halil, aceasta a activat în cadrul SPIT, fiind ”racolată”, la un moment dat, de către Făgădău și numită șefă de cabinet. În 2016 chiar au existat conflicte, Claudiu Palaz precizând la acea dată că primarul plăteşte angajaţii în mod discreţionar. Se referea la faptul că Narcis primea, la acea dată, un salariu de 6.000 de lei, în condițiile în care postul ei, de șefă cabinet, (la acel moment – n.r.) prevedea un venit cuprins undeva între 1.200 și 1.600 de lei. Din câte se pare, Narcis Halil rămăsese cu salariul pe care îl încasa la SPIT, doar că era deja încadrată pe o altă funcție. Iar acum, potrivit informațiilor noastre, ea încearcă să revină acolo unde a activat înainte, mai ales că șefa de la SPIT, Cristina Aldea, este în relații bune cu Decebal Făgădău, făcând parte din aceeași ”gardă”.

La fel și Șeila Cair, secretara lui Babu, care ar încerca să obțină un transfer fie la SPIT, fie la Poliția Locală.

 

Iar jocurile continuă. Rămâne de văzut care va fi deznodământul.

Citește și:

Așa ceva! Mai mulți DIRECTORI din Primăria Constanța sunt pregătiți să SCHIMBE tabăra... că nu se mai putea cu FĂGĂDĂU!

L. I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218