REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Făgădău vrea să construiască o grădiniţă modernă şi cabinete şcolare mobile

Făgădău vrea să construiască o grădiniţă modernă şi cabinete şcolare mobile

Replica API 19 mai 2016 | 00:18 291

În campanie electorală

În campanie electorală

Irinela Nicoale, Decebal Făgădău şi Liviu Merdinian

Candidatul PSD la Primăria Constanţa, Decebal Făgădău, a organizat, miercuri 18 mai, o nouă conferinţă de presă, la sediul său de campanie. De această dată, viceprimarul cu atribuţii de primar a abordat temele privind educaţia şi sănătatea la nivelul oraşului Constanţa. Făgădău a menţionat ce probleme a identificat în teritoriu, a vorbit despre infrastructură, performanţă şi despre investiţii.

Decebal Făgădău are planuri mari pentru oraşul Constanţa, asta dacă electoratul îl va alege pentru următorii patru ani să conducă instituţia. Priorităţile lui sunt educaţia şi sănătatea. În acest context, Decebal Făgădău a declarat că va face investiţii majore în instituţiile de învăţământ din Constanţa. „Vom avea investiţii mari în mai multe licee, şcoli şi grădiniţe. Vreau ca în următorii patru ani să fie reparate, extinse şi modernizate toate şcolile din oraş. Vreau să crească investiţiile în învăţănt. Îmi propun să construiesc grădiniţe şi săli de sport. În discuţiile pe care le-am avut cu constănţenii, am înţeles că trebuie să am grijă de copii“, a spus Făgădău. Despre performanţa în şcoli, acesta spune că dascălii constănţeni trebuie să înveţe să scrie proiecte şi să îi înveţe pe copii cum să scrie un proiect. „Vreau ca din bugetul municipal să acordăm mai multe fonduri pentru educaţie. Aşa cred că este normal. Pentru dascălii care lucrează în Constanţa vom aloca un buget distinct care va fi special pentru formarea acestora”, a mai adăugat Făgădău. La eveniment au participat şi câţiva candidaţi de pe lista sa de consilieri locali, respectiv inspectorul ISJ Irinela Nicolae, dar şi Liviu Merdinian, de profesie medic. „Ne propunem să construim cea mai mare şi mai modernă grădiniţă din oraş. Vrem să fie amplasată în zona campusului universitar“, a spus inspectorul ISJ. „Grădiniţa va fi cu program prelungit, va avea 8 săli de clasă cu săli separate pentru dormit, o cantină, o sală de spectacole, un teren de sport şi multe alte dotări” a mai precizat Irinela Nicolae. În ceea ce priveşte sănătatea, Făgădău a precizat: „Vreau să modernizăm cabinetele medicale şcolare şi vrem să facem o reţea mobilă de sănătate. În primul rând, vreau să înfiinţez încă trei cabinete noi de medicină generală, două de stomatologie şi unul de oftalmologie”. Medicul Liviu Meridian a precizat că medicina şcolară este baza de la care se dezvoltă sănătatea publică. „Copiii din şcoli nu trebuie transformaţi în pacienţi. Un număr de 18 cabinete cu 17 medici la un număr de 28.000 de elevi este insuficient, este inexistent. Ne dorim să dezvoltăm un program complex şi coherent care să răspundă nevoilor elevilor şi ale municipiului”, a afirmat medicul.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369