rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Începe „dez-măzărificarea”

Făgădău vrea să schimbe şi mătura din Primăria Constanţa!

Decebal Făgădău

Lovitură de graţie dată de noul primar al municipiului, Decebal Făgădău, unor pioni de rezistenţă din Primăria Constanţa: patru directori şi doi şefi de servicii “veşnici” în cadrul aparatului administrative au fost „traşi pe dreapta”! Şi, conform surselor noastre, „curăţenia” în primărie, direcţiile şi serviciile aflate în subordine nu se va opri aici, urmând să aibă loc şi alte „decapitări”.

Decebal Făgădău, până de curând primar interimar al Constanţei, iar anterior viceprimar în mandatul lui Radu Mazăre, s-a instalat oficial pe funcţia de primar, odată cu depunerea jurământului. Câştigătorul alegerilor din data de 5 iunie a decis că unii dintre cei cu care a colaborat până acum chiar nu mai fac faţă atribuţiilor şi nu se achită corespunzător de sarcini, aşa că a trecut la demiteri. Astfel, într-o singură zi au fost demişi patru directori şi doi şefi de servicii. Primul căruia i-a cerut demisia a fost lui Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa. Contactat imediat după veste, Pripişi a spus că nu cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei edilului, însă a afirmat, în primă fază. că se va gândi dacă va semna documentul sau nu. Conform surselor noastre, Pripişi a fost „zburat” ca urmare a nenumăratelor sesizări cu privire la activitatea acestuia – ca de exemplu faptul că au existat localuri care, deşi nu ar fi avut toate documentele în ordine, ar fi continuat să funcţioneze, fără să fie deranjate de şeful Corpului de Control.

De asemenea, şi Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale, a fost demis. Acesta din urmă spune că demisia ar avea legătură cu raportul Curţii de Conturi. Însă, spun sursele noastre, nu doar raportul în cauză ar fi motivul! Bunăoară, în urmă cu câteva zile, cotidianul “Replica” de Constanţa arăta că pe plaja din Mamaia continuă să vândă pufuleţi dioverşi ambulanţi, deşi este interzis! În ciuda semnalării, poliţiştii locali nu au întreprins nimic, probabil sub veşnica scuză: „este insuficient personalul”. Pe lângă Pripişi şi Bratu, Făgădău a anunţat, ieri, că au mai fost demişi directorul Direcţiei de Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente, Liviu Pătraşcu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Mădălina Laciu, directorul Direcţiei de Gospodărire Comunală, Aurora Traşcă şi şeful Serviciului Persoane Juridice, Sînziana Ene. El a mai spus că interimatul Georgianei Gospodaru de la şefia Direcţiei de Patrimoniu a expirat. „Am avut o primă şedinţă cu conducerea aparatului administrativ. Am luat o serie de măsuri şi am încetat colaborarea cu aceştia. Nu fac publice motivele pentru care i-am demis. Aşa este în viaţă. Nici unul dintre ei nu va rămâne în administraţie“, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Decebal Făgădău. Acesta a mai afirmat că primul pas s-a produs. „Vom fi consecvenţi şi vom aplica un proiect în trei paşi. În următoarele trei luni voi vom veni în faţa constănţenilor cu o nouă organigramă a instituţiei, iar până la sfârşitul anului ne dorim construirea unui aparat administrativ eficient, care să lucreze în folosul cetăţenilor”, a mai afirmat Făgădău. Totodată, edilul a precizat că au mai fost atenţionaţi şi Dudaş Dezideriu, Mihaela Nache şi Cristina Itoafă. În perioada următoare, primăria va prezenta un program de audienţe pentru ca să existe o mai bună colaborare între administraţia locală şi constănţeni. În ceea ce priveşte înlocuitorii celor demişi, se pare că încă sunt analizate mai multe variante. Însă, pentru început, spun sursele noastre, se pare că vor fi transferate o persoană de la Consiliul Judeţean la Primăria Constanţa, iar altele - de la Serviciul de Taxe şi Impozite la Gospodărire Comunală. Cel mai probabil, Rareş Iordache, şeful serviciului IT din cadrul SPIT va fi mutat la Gospodărire Comunală.

Mihaela UNGUREANU, Alexandra ANTON

marţi, 28 iunie 201615756
Comentarii

00tanta(20 aug 17:17)
dar primarul Fagadau cand isi intra in treburi ?? in atributiuni ? In TOMIS NORD, vis a vis de sat Vcanta , trotuarele bulevardului sunt sparte si periculoase pt pietoni, asta datand de can nu mai e Mazare. Printre blocuri, la fel, trotuarele sunt gaunoase, ciment macinat, nici nu se mai banuieste ca au fost vreodata trotuare ! Iarba din spatiile verzi a devenit faneata !! Nici ultima comuna din judet nu arata ca aici, bdul Al Lapusneanu 193-195, si AL Margaritarelor . Parcarile auto pt care platim taxe mai m
00victoria(12 ian 09:47)
dlui primar Fagadau, URGENTA generala ! nu se vede nimic despre zapada ce a blocat orasul ?? deblocati urgent orasul de nameti !! trotuare si marginile soselelor blocate. dl Fagadau e plecat ??
00angela(29 iun 07:24)
bine ar face si primarul din costinesti daca ar lua exp.lui Fagadau am scapa de lichelele de pe langa el care il sug din toate pct.de vedere mai ales de fratii Balan,Garabet,Avramescu,Baduica Adi.Primarule ia exemplul cat mai ai timp in acesti patru ani altfel nu vei mai avea nici un cuvant de spus.
00Firanescu e un analfabet(29 iun 00:43)
firanescule esti analfabet. s-au in contextul in care ai scris tu se scrie sau. ierbivorule ce esti
11cta(29 iun 00:15)
F bine faci Primare! Da-i bataie si scapa Constanta de lichele si de hoti. Ai insa grija sa ca cwlor "vechi" sa nu le i-a astia tineri locul. Grea misie ai Decebal, mai ales cu unul ca Stroe in....spate.
11Tanase Betivu(28 iun 23:26)
cu betivul ala de la RATC ce faci.?? Un porc betiv.....
03constantean(28 iun 23:14)
Domnule Primar..si cu transparenta de la Spitalul de Boli Infectioase ce faceti???
135Romaris327(28 iun 21:58)
Bai Fagadau,se aude prin oras ca Patrascu ramane la transporturi,da-l bai afara ca ne-a indoit cu shpagile,du-te sa vezi ce casa si-a facut din salariu de 3000 ron o sa dam foc la taxiuri in fata primariei,stii cat ia shpaga de la maxi taxi?
14Uliu(28 iun 21:08)
Dle. Primar, in ultimul an si mai bine v-au plecat oameni buni din esalonul 3. Va ganditi cumva sa incercati sa aduceti inapoi pe unii din ei?
14constantean(28 iun 20:51)
sa vedem schimbari majore si la SPIT
27Firanescu(28 iun 20:39)
Firma de Curatenie Polaris cat o Mai tolerati domnu' Primar Fagadau s-au o aveti la pachet ....
15Arina(28 iun 20:14)
Ne va lipsi izul permanent de alcool lasat in urma de Pripisi. Carciumile din zona vor suferi pierderi importante.....ma rog, cele unde platea.
26Popi(28 iun 19:22)
Tramudana cand pleaca?
112la primar nou -oameni noi(28 iun 19:00)
Casa de Pensii Cta vrea un nou director general,d-na S.C.este depasita!!!
36Polaris Comfort urban sica(28 iun 18:45)
Despre polaris martin de comforturban Viorel Farcas Sica de la Mellody are terasa impinge tava pe pavele europene
12Marin(28 iun 18:37)
La Eforie cind incepe-ti sa face-ti curatenie in primarie ,ca multi angajati merita demise.Ce parere ave-ti domnule Primar?
04VRAJEALA(28 iun 18:28)
RAEDPP egal AF-asociatie familiala
013titi(28 iun 18:20)
Pe directorul de la RAJA cand il maturati? avem cea mai scumpa apa rece din ROMANIA.In bucuresti unde salariile sunt cu mult mai mari ca la noi are aproape cel mai mic pret.Asta ne jigneste inteligenta.Jos cu el!!!!!
24Intrebare(28 iun 18:11)
Sunt curios care sunt criteriile de promovare pe care le veti aborda...pe etnie, achitarea datoriilor de la partid . AM vazut cum a ti procedat la pol locala si a ti promovat pe unul cae habar n aveti de el.Macar nu mai sunt promovate curvele ....dar....cam jenant.
35Innoirea este progres,vechiul.(28 iun 17:48)
De Popa de la Radet de ce nu spuneti, nici macar nu a automatizat toate punctele din oras? Se pare ca nu vrea instalarea microcentralelor pe gaz in pct termice, asa cum zicea si premierul!?! Ar scadea f mult costul gcal. Daca n-a dem ca poate atatia ani, ce credeti ca mai stie? De ce va bateti joc de noi?
315Palaz(28 iun 16:44)
Dar imbogatita cu terenuri , proasta si imbatranita in uratenie Merla, care de atatia ani minte despre dezvoltarea zonei "metropolitane"...?!?
49Xyz(28 iun 15:59)
La juridic nu faci curat? Asteapta sa vina DNA-ul peste voi si se sparg juristele ce-ti cara banii de la ....
212mircea(28 iun 15:40)
madalina laciu si alte amante ale lui Mazare, puse in Primarie ca multumire a serviciilor "prestate', afara!!!
29gill(28 iun 15:34)
concurs pentru ocuparea posturilor , nu rotatia cadrelor . schimbare inseamna plecare din primarie si pierderea influentei la fostul loc de munca .
116Moldoveanu Elena(28 iun 15:30)
Domnule Primar, cand se interzic nuntile si petrecerile tiganesti in Piata chiliei care se desfasoara sub nasul Politiei ? Care este cadrul legal care le permite sa blocheze strazile, sa deraneze cu boxele la maxim un cartier intreg toata vara, toamna si primavara ?
012Boschet(28 iun 14:19)
Daniela Stamule, esti o boschetara, furi casele oamenilor si pui lumea interlopa sa-i ameninte. Ultima carpa esti, pregateste gentuta, fara sutien, haha.
610Mai aveti ceva....!(28 iun 14:00)
...dar pe la Starea Civila...acolo madam Craciun se crede pe mosia ei...stat in stat...!
59Cornel(28 iun 13:38)
De la SPIT il schimba pe Rares, dar cand si pe sefa si amanta lui Carmen Trentea, ca tot nu pot unul fara altul
315cta(28 iun 13:37)
BravoPrimare, fa curaratenie si treaba pt Constanta pt ca merita ! Asa vei castiga respectul si sprijinul nostru! Ai grija si la " dragutul" de Stroe, protejeaza-ti spatele!
19zabavschi(28 iun 13:35)
Foarte..bine..mult.. Noroc...
313As popa!(28 iun 13:30)
Afara cu Tramudana ecscrocu!
318Ion(28 iun 12:27)
Sunteti jalnici. Tramudana mai sta? A primit delegatia chineza in papuci , cu o tinuta jalnica. Imaginea urbei
410interesant(28 iun 12:11)
nu cumva primarul raspunde de politia locala? daca aia 2 au fost incompetenti, cine ia condus cum este? aici miroase a altceva!
317asociatia 72(28 iun 12:05)
ce ne facem cu prostituatele din zona Penny pina in Mamaia de pe bdul Aurel Vlaicu pentru care am sesizat politia locala si nu s-a luat nici o masura?Suntem nevoiti sa plimbam copiii printre prezervative si mizerii,numai pentru ca cineva nu isi face datoria.Oare viitorii vor avea grija de acest oras parasit?
714Fagau mopul(28 iun 11:36)
Pai el a fost matura lui Mazare si probabil a ramas cu resentimente pe toate maturile !
69succes(28 iun 11:15)
foarte bine!!!! Frumos si eficient!
513Rica(28 iun 10:54)
Un inceput bunicel aceasta curatenie de vara in gasca care sa creat in primarie, dar pe ce-a mai mare combinatoare MADAM ENACHE cand ii cereti demisia ? Sau pentru dansa asteptam DNA - ul ?
424alexe(28 iun 10:18)
Mi-e deja mila de Primarul Fagadau, asta daca nu ne ia de prosti! Sa-l credem? Da cu Ani Merla ce facem?
513Constantean(28 iun 10:08)
Speram ca toate aceste demiteri sa fie fondate si direct proportional cu schimbare in bine pentru constanteni i care au votat de 16 ani cu PSD partid din care faceti parte si dvs. Traim cu speranta sa nu ne mai regasim in proverbul batranesc ,dar f adevarat DESTEPTUL PROMITE SI PROSTUL TRAGE NADEJDE !
323gigi(28 iun 10:04)
nemernica de la casa de pensii cand pleaca , ca zici e este casa ei de pensii
1316primar jegos(28 iun 10:03)
Trebuia sa incepi cu tine lepra! Crezi ca lumea este proasta. Incerci sa faci reforma cu oamenii care te-au slugarit. Miselule!
420Florin(28 iun 09:33)
Evlavioasa de la impozite si Taxe, Uzun cea Dintai cand pleaca? Cea acre urla isteric si i njura angajatii cu icoanele deasupra capului? Ipocrita smerita care cere obligatoriu lunar bani angajatilor pentru a intretine biserici sau chiar camera copilului de pe la etajul unde s a mutat in SPIT?
1425Relu(28 iun 09:33)
Trebuia Mazare sa te omoare din fasa bai sarpe cu doua fete,ai dat oamenii vesnici din administratia Mazare afara dar tu nu ai fost slugoiul numarul unu sotia ta si combinatiile dubioase cu Constantinescu la Pozimed.Pacat ca te-au votat prostii esti un pitic frustat care se crede Alexandrul Cel Mare.
229vasile(28 iun 09:31)
sa umblati si ala fufele alea care plimba hirtii si cafele pe holuri si care daca le intrebi ceva se uita crucisi la tine ,amante bneveste nepoate etc angajate pe pile si relatii
25cernavodean...(28 iun 09:29)
necesar ar fi si la PRIMARIA-CERNAVODA...urgent afara : BARBULESCU- FLORIN...GUTU-NECULAI...IONELA-PLESEA...SADET-DEMENTA...TIRIPAN-ELENA...MORARU-MADALINA...ALECU-BOSCHETARU...IORDAN-TIGANU...DAN-FLORENTINA...TOATA POLITIA-LOCALA...BURCEA-PSD-ista.. si lista continua.....
221dragos(28 iun 09:20)
Buna ziua am facute de nenumarate ori sesizari catre serviciul de politie locala politia judetului politia municipiu si sectia 3politie in legatura cu romii care terorizeaza zona centru strada Atelierelor mai ales in principiu noaptea este foarte periculos sa te deplasezi pe strada Atelierelor din cauza romilor care fac ravagii nu sa luat nici o masura cu aceasta zona este de nedescris cu aceasta zona nea inpanzit romii care locuiesc pe strazile invecinate pe olteniei pe strada grivitei pe strada avram iancu pe strada sarmisegetuza care noaptea fac un mare dezastru pe strada ATELIERELOR .
231ana(28 iun 09:14)
Buna treaba cu Politia Locala! Dar, domnule primar, cand intrati si in Urbanism? Aveti atatea motive...
711Sa repare bd Tomis nu vrea??(28 iun 09:06)
Plin de masini trafic infernal si o banda pentru biciclisti absolut inutila!!! Mincinosul asta sa repare bd Tomis intre stefan cel mare si grand! Parca trebuia sa fie gata pana in alegeri
313vin ai nostri...(28 iun 08:39)
pleaca ai nostrii si constantenii raman ca inainte...fiecare cu gasca lui,si nu se rezolva nimic.
226cum?(28 iun 08:33)
pleaca Nache minunata ,mirobolanta,superba,devoratoarea de barbati casatoriti?Nu pot sa cred,ea era curva de serviciu a barbatilor casatoriti!Bravo Fagadau!,,,si cate mai sunt ca ea la Corpul de control!!!!!!!!!
mai mult...Replica
25 feb 21:48ReplicaISTERIA Coronavirus, la Constanța: oamenii au dat BULUC și au GOLIT RAFTURILE MAGAZINELOR!

Isteria ce s-a creat în jurul Coronavirusului a ajuns și la Constanța. Oamenii au dat buluc în marile magazine și...11137

25 feb 20:52ReplicaUn șofer CERTAT cu LEGEA și-a DAT foc la MAȘINĂ în fața Poliției Rutiere din Constanța!1491
25 feb 19:24ReplicaLudovic Orban și-a anunțat retragerea din postura de premier desemnat750
25 feb 19:36ReplicaBOMBĂ cu CEAS! Constănțeni veniți cu AUTOCARE din Italia: Nu ne-a CONTROLAT nimeni!

Constănțenii întorși din Italia zilele acestea au intrat în panică! Zeci de sesizări au fost făcute numai către...2996

25 feb 17:46ReplicaSITUAȚIA CORONAVIRUS la Constanța: persoane sub supraveghere! Unde sunt spațiile de carantină3617
25 feb 15:07ReplicaAutoturism cu două persoane în el, dintre care un COPIL, CĂZUT în lac. VIDEO4091
25 feb 00:00ReplicaPERCHEZIȚII inclusiv la Constanța: `MANEVRE` cu mașinile second hand!

Poliția Română a efectuat 175 de percheziții domiciliare în București și 20 de județe, în cadrul a cinci dosare...3473

25 feb 11:51ReplicaȘerban Nicolae, propus pentru șefia Senatului755
25 feb 13:02ReplicaAccident rutier GRAV în Constanța: mai multe victime! VIDEO3922
25 feb 00:30ReplicaALERTĂ Organizația Mondială a Sănătății anunță că s-a creat medicamentul pentru tratarea coronaviruslui

Acțiunile companiei americane Gilead Sciences au crescut, luni, cu 4% după ce un oficial de la Organizația Mondială...7049

25 feb 00:00ReplicaFăgădău are POPRIRE pe conturi pentru NEEXECUTAREA unei hotărâri judecătorești2667
25 feb 00:00ReplicaSebastian Bodu a fost numit consilier de stat în Cancelaria primului ministru1585
Vremea
4.4°4.4° - 7° miercuri, 26 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 68%
Vânt: 4.32 m/s
Presiune: 1007 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 feb 00:00SportÎntâlnire a ministrului Tineretului şi Sportului cu federaţiile olimpice în perspectiva JO 2020

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, s-a întâlnit luni cu reprezentanţii a 23 de federaţii care au...306

25 feb 00:00SportEden Hazard ar putea fi operat şi riscă să rateze EURO 2020

Eden Hazard, fotbalistul belgian al lui Real Madrid, care s-a accidentat din nou la piciorul drept în meciul de...315

25 feb 00:00SportChelsea Londra a oficializat trasferul marocanului Hakim Ziyech (Ajax) pentru 40 milioane euro

Chelsea Londra a oficializat luni transferul mijlocaşului Hakim Ziyech (Ajax Amsterdam), după ce a îndeplinit...325

25 feb 00:00SportO nouă înfrângere la baschet - Israel-România, 87-63

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă luni, în deplasare, de reprezentativa Israelului, scor...329

Local
25 feb 00:00LocalExpiră termenul pentru depunerea dosarelor pentru locuințele ANL, la Cernavodă

Primăria orașului Cernavoda a anunțat, încă de luna trecută, că, în perioada perioada 28 ianuarie -28 februarie...287

25 feb 00:00LocalFemeie accidentată pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 51 de ani, luni, 24 februarie, în jurul orei 12.25, a condus un autoturism pe bulevardul I. C. Brătianu,...533

25 feb 00:00LocalMai multe localități din Constanța, în atenția OCPI

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va scoate la licitație, în 2020, lucrări de...745

25 feb 00:00LocalConcert Extraordinar de Mărțișor la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită să trăiți bucuria venirii primăverii. Doamnele și domnișoarele sunt...488

25 feb 00:00LocalȘoferi BEȚI și fără PERMIS, pe drumurile constănțene

Polițiștii rutieri s-au aflat și în acest weekend cu ochii pe șoferii care nu respectă legea. Astfel, au fost...417

25 feb 00:00LocalCurs de formare în Spania pentru cadrele didactice ale Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, Medgidia

În perioada 17-21 februarie 2020, Ilie Claudia şi Plugaru Rodica, cadre didactice la Liceul Teoretic “Nicolae...359

25 feb 00:00LocalPremii la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

În luna februarie în Constanța a avut loc OLIMPIADA NAȚIONALĂ A SPORTULUI ȘCOLAR, care s-a desfășurat pe...348

25 feb 00:00LocalÎn spatele gratiilor, după ce a furat peste 7000 de lei

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Postului de...506

25 feb 00:00LocalAcțiune a polițiștilor din cadrul Secției 1 Rurală Constanța

În noaptea de 22-23 februarie a.c., în intervalul orar 22:00 - 02:00, polițiști ai Secției 1 Rurală Constanța au...292

25 feb 00:00LocalOrdine de protecție, pe bandă rulantă. Femei BĂTUTE de bărbații lor

Tot mai multe femei din Constanța sunt victimele propriilor bărbați! Polițiștii au intervenit zilele acestea, după...311

Politică
25 feb 00:00PoliticăŞedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II nu s-a putut desfăşura din lipsa cvorumului

Şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II a fost închisă, luni, de preşedintele Camerei...309

25 feb 00:00PoliticăIohannis: Miercuri, şedinţă CSAT pe tema coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) miercuri...269

25 feb 00:00PoliticăKlaus Iohannis: NU avem niciun caz de coronavirus în România

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu există niciun caz de coronavirus în România. Iohannis a convocat o...264

25 feb 00:00PoliticăOrban: Până la publicarea în Monitorul Oficial, decizia CCR nu produce efecte

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, luni, că decizia CCR potrivit căreia există conflict juridic între...317

25 feb 00:00PoliticăCiolacu: Congresul PSD - pe 29 februarie, dacă în România nu apar cazuri confirmate cu noul coronavirus

Congresul PSD va avea loc pe 29 februarie, dacă în România nu apar cazuri confirmate de îmbolnăviri cu noul...325

25 feb 00:00PoliticăOrban: Dacă vom considera că avem un temei solid, vom sesiza CCR pe tema absenteismului de la vot

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni că în cazul în care va exista un temei solid, liberalii vor sesiza...278

25 feb 00:00PoliticăCiolacu, despre decizia CCR în cazul Orban: Mă bucur că democraţia funcţionează încă în România

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a opinat luni că decizia Curţii Constituţionale cu privire la...269

25 feb 00:00PoliticăPonta: Preşedintele să facă urgent o propunere de premier care să se ocupe de situaţia din ţară

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat luni că este nevoie urgentă de un guvern care să se ocupe de...281

25 feb 00:00PoliticăOrban: Decizia Comisiei Europene în cazul CFR Marfă este din vina Guvernului PSD

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni că decizia Comisiei Europene în cazul CFR Marfă este din vina...303

25 feb 00:00PoliticăCoronavirus - Tomac: Îi îndemn pe români să îşi păstreze calmul; înţeleg că autorităţile au luat măsuri de control

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, face un apel la calm în ceea ce priveşte evoluţiile legate de...333

Monden
25 feb 00:00MondenCizmele Adelinei Pestrițu costă cât o mașină și cântăresc 7 kg. Vedeta, senzație la Milano în ținută de 13.000 de euro

Adelina Pestrițu continuă parcursul ascendent ca influencer și reușește să bifeze contracte dintre cele mai...706

25 feb 00:00MondenDaniela Crudu îşi ascunde cicatricile sub machiaj

Și-a început cariera ca asistentă tv la Antena 1 și a reușit să ajungă una dintre cele mai bine cotate femei din...377

25 feb 00:00MondenOana Pellea luptă pentru imaginea tatălui său. Actrița cere ca bustul ruginit al lui Amza să fie casat

Primăria Craiova a aşezat mai multe busturi ale unor personalităţi lângă o parcare din oraş. Printre ele se află...366

25 feb 20:06MondenKirk Douglas nu i-a lăsat nici măcar un singur dolar lui Michael! Cine a primit întreaga avere

Kirk Douglas, unul dintre cei mai longevivi actori de la Hollywood, s-a stins din viaţă pe 5 februarie la vârsta de...836

25 feb 00:00Monden„Changes”, al şaptelea album al lui Justin Bieber care se clasează pe primul loc în Billboard 200

„Changes” este al şaptelea album al lui Justin Bieber care se clasează pe primul loc în Billboard 200, iar...311

25 feb 00:00MondenHarvey Weinstein a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală și viol de gradul al treilea

...296

25 feb 00:00MondenO stradă din Londra a primit numele regretatului solist Queen, Freddie Mercury

O stradă din suburbia londoneză unde a trăit Freddie Mercury în perioada adolescenţei a fost redenumită ''Freddie...266

25 feb 00:00MondenQuentin Tarantino a devenit tată pentru prima dată, la vârsta de 56 de ani

Regizorul Quentin Tarantino a devenit pentru prima dată tată la vârsta de 56 de ani, după ce soţia sa,...395

25 feb 00:00MondenHarry şi soţia sa, Meghan, nu vor mai folosi denumirea de „Sussex Royal“

Ducii de Sussex, Harry şi Meghan, nu vor mai folosi denumirea de "Sussex Royal" din primăvara lui 2020, informează...312

25 feb 00:00Monden„Sonic the Hedgehog“ se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

Filmul de aventuri "Sonic the Hedgehog" se menţine în fruntea box-office-ului nord-american în acest weekend, urmat...241

Mapamond
25 feb 00:00MapamondVladimir Putin: Rusia va continua să-şi modernizeze forţele armate

Rusia va continua să-şi modernizeze forţele armate, dotându-le cu armament de ultimă generaţie, inclusiv sisteme...285

25 feb 00:00MapamondSUA şi India vor semna acorduri în sfera apărării în valoare de peste 3 miliarde de dolari, anunţă Trump

India şi SUA îşi vor extinde parteneriatul strategic prin cooperare în regiunea indo-pacifică şi acorduri în...255

25 feb 00:00MapamondUn cetăţean ungar a fost testat pozitiv pentru coronavirus în Japonia

Un cetăţean ungar a fost testat pozitiv pentru coronavirus în Japonia, a anunţat luni un oficial guvernamental de la...257

25 feb 00:00MapamondItalia anunţă al şaptelea deces în urma epidemiei de coronavirus din nordul ţării

O a şaptea persoană a decedat în urma epidemiei de coronavirus din nordul Italiei, a relatat luni agenţia de presă...300

25 feb 19:07MapamondGermania: Zeci de răniţi după ce o maşină a intrat în mulţime la o paradă de carnaval

Numărul răniţilor după ce o maşină a intrat în mulţime la o paradă de carnaval în oraşul german Volkmarsen...295

25 feb 00:00MapamondCoronavirus - 2.592 de decese în China continentală, după anunţarea a 150 de decese suplimentare

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns luni 2.592 de decese în China continentală după anunţarea a 150 de...253

25 feb 00:00MapamondJustiţia britanică începe examinarea cererii de extrădare a lui Assange în SUA

Vizat de o cerere de extrădare din partea justiţiei americane pentru că a publicat în masă informaţii clasificate,...258

25 feb 00:00MapamondCoronavirus: ONU permite în mod excepţional Crucii Roşii să trimită ajutor în Coreea de Nord

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR) a transmis luni că a obţinut...272

25 feb 00:00MapamondViolenţe la New Delhi înainte de sosirea lui Donald Trump

Confruntări au avut loc luni la New Delhi între protestatari împotriva unei legi privind cetăţenia indiană şi...275

25 feb 00:00MapamondJulian Assange a pus în pericol surse care au ajutat Occidentul, afirmă un avocat al SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost inculpat în SUA nu pentru că a dezvăluit informaţii sensibile pentru...261

Sănătate
25 feb 00:00SănătateCum să limitezi gustările nesănătoase atunci când ești obosit

Deciziile noastre privind alimentația nu sunt mereu cele mai potrivite atunci când ne simțim obosiți și pare că...276

25 feb 16:48SănătateUn ou, consumat pe zi, nu crește riscul de boli de inimă

Sunt bune ouăle sau nu pentru sănătatea noastră cardiovasculară? Răspunsul la această întrebare a fost mereu...352

25 feb 00:00SănătateDependența de sport crește riscul de alcoolism

Se spune că un viciu îl atrage pe următorul, iar, potrivit celor mai noi cercetări, acest lucru este valabil și în...315

25 feb 00:00SănătateCele mai eficiente metode contraceptive

Bolile cu transmitere sexuală (BTS) se referă la afecțiunile care se transmit de la o persoană la alta prin contact...275

25 feb 00:00SănătateCe impact are poluarea asupra organismului

Pe măsură ce încălzirea globală își face, din ce în ce mai pregnant, simțită prezența, aerul pe care îl...287

25 feb 16:37SănătateCoronavirus: Italia anunţă al cincilea deces în nordul ţării şi 219 cazuri confirmate; mijloace de transport blocate

O a cincea persoană a decedat în Lombardia, în nordul Italiei, după ce a fost infectată cu coronavirus, în timp ce...464

25 feb 16:37SănătateCOVID-19: UE lucrează pe toate fronturile - 232 milioane de euro pentru eforturile globale de combatere a epidemiei

Comisia Europeană acționează fără încetare pentru a sprijini statele membre ale UE și a consolida eforturile...370

25 feb 16:37SănătateDecizie extremă de teama coronavirusului: O universitate din România suspendă cursurile din cauza numărului mare de studenți italieni

Cursurile Universității de Vest „Vasile Goldiș”din Arad sunt suspendate preventiv, de luni, din cauza numărului...419

25 feb 16:37SănătateSFATURILE Ministerului Sănătății: Cum te aperi de Coronavirus, cum se transmite și care sunt simptomele

Au aterizat duminică în România primele avioane cu pasageri veniți din Italia, unde 11 orașe se află în...1353

25 feb 16:38SănătateVeste bombă a experților: Coronavirusul NU a apărut în piaţa de pește din Wuhan

Analiza genomică pe baza a 93 de mostre ale noii tulpini de coronavirus a arătat că virusul nu provine din piaţa de...2660