REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Făgădău vrea să schimbe şi mătura din Primăria Constanţa!

Făgădău vrea să schimbe şi mătura din Primăria Constanţa!

Replica API 28 iunie 2016 | 22:19 633

Începe „dez-măzărificarea”

Începe „dez-măzărificarea”

Decebal Făgădău

Lovitură de graţie dată de noul primar al municipiului, Decebal Făgădău, unor pioni de rezistenţă din Primăria Constanţa: patru directori şi doi şefi de servicii “veşnici” în cadrul aparatului administrative au fost „traşi pe dreapta”! Şi, conform surselor noastre, „curăţenia” în primărie, direcţiile şi serviciile aflate în subordine nu se va opri aici, urmând să aibă loc şi alte „decapitări”.

Decebal Făgădău, până de curând primar interimar al Constanţei, iar anterior viceprimar în mandatul lui Radu Mazăre, s-a instalat oficial pe funcţia de primar, odată cu depunerea jurământului. Câştigătorul alegerilor din data de 5 iunie a decis că unii dintre cei cu care a colaborat până acum chiar nu mai fac faţă atribuţiilor şi nu se achită corespunzător de sarcini, aşa că a trecut la demiteri. Astfel, într-o singură zi au fost demişi patru directori şi doi şefi de servicii. Primul căruia i-a cerut demisia a fost lui Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa. Contactat imediat după veste, Pripişi a spus că nu cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei edilului, însă a afirmat, în primă fază. că se va gândi dacă va semna documentul sau nu. Conform surselor noastre, Pripişi a fost „zburat” ca urmare a nenumăratelor sesizări cu privire la activitatea acestuia – ca de exemplu faptul că au existat localuri care, deşi nu ar fi avut toate documentele în ordine, ar fi continuat să funcţioneze, fără să fie deranjate de şeful Corpului de Control.

De asemenea, şi Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale, a fost demis. Acesta din urmă spune că demisia ar avea legătură cu raportul Curţii de Conturi. Însă, spun sursele noastre, nu doar raportul în cauză ar fi motivul! Bunăoară, în urmă cu câteva zile, cotidianul “Replica” de Constanţa arăta că pe plaja din Mamaia continuă să vândă pufuleţi dioverşi ambulanţi, deşi este interzis! În ciuda semnalării, poliţiştii locali nu au întreprins nimic, probabil sub veşnica scuză: „este insuficient personalul”. Pe lângă Pripişi şi Bratu, Făgădău a anunţat, ieri, că au mai fost demişi directorul Direcţiei de Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente, Liviu Pătraşcu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Mădălina Laciu, directorul Direcţiei de Gospodărire Comunală, Aurora Traşcă şi şeful Serviciului Persoane Juridice, Sînziana Ene. El a mai spus că interimatul Georgianei Gospodaru de la şefia Direcţiei de Patrimoniu a expirat. „Am avut o primă şedinţă cu conducerea aparatului administrativ. Am luat o serie de măsuri şi am încetat colaborarea cu aceştia. Nu fac publice motivele pentru care i-am demis. Aşa este în viaţă. Nici unul dintre ei nu va rămâne în administraţie“, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Decebal Făgădău. Acesta a mai afirmat că primul pas s-a produs. „Vom fi consecvenţi şi vom aplica un proiect în trei paşi. În următoarele trei luni voi vom veni în faţa constănţenilor cu o nouă organigramă a instituţiei, iar până la sfârşitul anului ne dorim construirea unui aparat administrativ eficient, care să lucreze în folosul cetăţenilor”, a mai afirmat Făgădău. Totodată, edilul a precizat că au mai fost atenţionaţi şi Dudaş Dezideriu, Mihaela Nache şi Cristina Itoafă. În perioada următoare, primăria va prezenta un program de audienţe pentru ca să existe o mai bună colaborare între administraţia locală şi constănţeni. În ceea ce priveşte înlocuitorii celor demişi, se pare că încă sunt analizate mai multe variante. Însă, pentru început, spun sursele noastre, se pare că vor fi transferate o persoană de la Consiliul Judeţean la Primăria Constanţa, iar altele - de la Serviciul de Taxe şi Impozite la Gospodărire Comunală. Cel mai probabil, Rareş Iordache, şeful serviciului IT din cadrul SPIT va fi mutat la Gospodărire Comunală.

Mihaela UNGUREANU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar primarul Fagadau cand isi intra in treburi ?? in atributiuni ? In TOMIS NORD, vis a vis de sat Vcanta , trotuarele bulevardului sunt sparte si periculoase pt pietoni, asta datand de can nu mai e Mazare. Printre blocuri, la fel, trotuarele sunt gaunoase, ciment macinat, nici nu se mai banuieste ca au fost vreodata trotuare ! Iarba din spatiile verzi a devenit faneata !! Nici ultima comuna din judet nu arata ca aici, bdul Al Lapusneanu 193-195, si AL Margaritarelor . Parcarile auto pt care platim taxe mai m
0
0
dlui primar Fagadau, URGENTA generala ! nu se vede nimic despre zapada ce a blocat orasul ?? deblocati urgent orasul de nameti !! trotuare si marginile soselelor blocate. dl Fagadau e plecat ??
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218