REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Făgădău vreau să preia Teatrul de Stat de la Consiliu Județean Constanța, cu promisiunea să îl reabiliteze!

Făgădău vreau să preia Teatrul de Stat de la Consiliu Județean Constanța, cu promisiunea să îl reabiliteze!

Replica API 1 martie 2019 | 00:00 430

Primarul Decebal Făgădău a anunţat după ședința de Consiliu Local ce a avut loc joi, 28 februarie, că intenționează să demareze procedura privind preluarea, de la Consiliul Județean, a Teatrului de Stat Constanța în administrarea CL. Teatrul de Stat are nevoie urgent de reabilitare și modernizare, spune Decebal Făgădău.

"Ne aflăm într-o situație anormală. Avem infrastructură culturală extrem de puțină iar, acolo unde o avem, lucrurile sunt complicate. Unul are casa, altul are activitatea. Când am scris acest proiect, am preferat să nu fac muncă milițian și să văd de ce au lăsat să cadă casa pe ei. Administratorul are drepturile și obligațiilor proprietarului, mai puțin acela de a-l înstrăina. Nu puteam să mă transformă într-un autist și să nu înțeleg restricțiile materiale pe care toată cultura materială le-a avut”, a explicat primarul. ”Am început un proiect în care facem de la 0 tot ce ține de teatrul nostru. Tot ceea ce înseamnă climatizare rece/cald, de instalații electrice și sanitare în conformitate cu standardele de protecție a mediului. Vom decoji pe interior și-l vom reface. Tot ceea ce ține de casă ne-am asumat prin acest proiect, ce ține de activitate va rămâne sub coordonarea CJC. Ba mai mult, am avut o discuție cu președintele CJC și i-am propus ca anul acesta să facem o analiză să vedem dacă nu ar fi mai bine să transferăm teatrul. Nu exclud o discuție aplicată cu președintele CJ și cu cei din conducerea lui ca, pentru anul viitor, să preiau în adminsitrarea CL Teatrul de Stat”, a explicat Decebal Făgădău. Când vor începe lucrările? ”Vor fi licitații, apoi urmează lucrările. Nu mă hazardez să anticipez un termen de finalizare a lucrărilor" a conchis Făgădău.

Menționăm că, tot joi, a fost anunțat noul director al Teatrului de stat, dar în ședința CJC, fiind vorba de Erwin Şimşensohn. Îl felicit și-i urez succes. Are o misiune, nu tocmai ușoară”, i-a transmis edilul.

M.P

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa-l sa bata campii in legealui, dar nu-l lasa sa ia teatrul. fagalake, daca si-a pus niste gresie prin apartament, crede ca se pricepe la orice. Nu-I da teatrul fantasio ! Se va allege praful de el, ca si de Cazino. Asta pur si simplu nu e in stare.
0
0
in primul rand machidonul sa se ia de mana cu jidanul si sa se duca dracu ! Sa fie redenumit Fantasio si apoi renovat !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218