REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Falezele de la Eforie, ÎN PUNCTUL CRITIC. Nu mai contează cine le reabilitează, important este să înceapă lucrările

Falezele de la Eforie, ÎN PUNCTUL CRITIC. Nu mai contează cine le reabilitează, important este să înceapă lucrările

Replica API 30 iunie 2018 | 00:00 316

În luna mai a acestui an, o ploaue torenţială „rupea” din faleza de la Eforie Nord. De altfel, la fiecare ploaie serioasă, faleza de la Eforie ajunge, bucată cu bucată, pe plajă. Situaţia este adusă în atenţia opiniei publice şi a autorităţilor centrale de ani de zile. Administraţian locală a avut mai multe tentative de a interveni în zonă, mai cu seamă că promenada a fost reabilitată, însă există o problemă: cine este administratorul falezelor?

Primăria sau Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral? ABADL, evident, numai că primăria, sătulă să aştepte, a intabulat terenul, cu intenţia de a-l consolida cu fonduri europene. „Suntem în instanţă. Primăria a intabulat ceva ce nu îi aparţine. Însă, şi dorinţa noastră, ca şi a lor, este de a consolida falezele, mai ales că există acea investiţie la promenadă, şi nu dorim să fie afectată”, a declarat Hristu Uzun, directorul ABADL.

Primarul oraşului Eforie, Robert Şerban, susţine că a avut, de dată recentă, o discuţie cu reprezentanţii ABADL, dar şi cu ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi a primit asigurări că în cel mai scurt timp situaţia va fi clarificată. „Să se decidă: ori se apucă de lucrări, ori ne dau nouă falezele, să le facem”, a declarat, pentru „Replica”, Robert Şerban, primarul din Eforie.

Conform unor surse din cadrul ministerului Apelor, s-ar fi ajuns la un „compromis” în cazul de la Eforie: „Dacă primăria reuşeşte să obţină fonduri pentru reabilitare, mai repede decât noi, lăsăm ca lucrurile să decurgă aşa. Adică, nu le punem piedici, chiar dacă există acel proces cu intabularea. Dacă reuşim să demarăm noi mai devreme lucrările de consolidare, atunci le facem noi. Important este să fie făcute cât mai repede, nu cine le face”, au precizat sursele noastre.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Salut Robert. Maine adun toate navetele care sunt pe locurile de parcare din Eforie. Ti le basculez in usa Primariei ?
5
3
Daca s ar introduce o taxa de 100ron pentru persoanele care fac comert si bani din turism nu vorbim de hotele sau pensiuni afiliate s ar strange un fond in fiecare an de cateva miliarde si nu ar mai depinde de ABADL si restu de soricei
7
0
Psiholog: Daca o comunitate mica unde oamenii se cunosc intre ei isi alege conducator un hot, un prost, un incapabil ,cei care-l aleg sunt de aceeasi natura.
10
6
Toti de la primarie sunt niste hoti Germambet a impanzit eforia cu tarabi de porumb nu mai poate face omul un ban de raul lor de capu vostru sa fie mai este un pic si scapam de voi huuuuuuu
7
7
Cat era Brailoiu de hot atat e de prost primarul asta nou. Pur si simplu nu- i bun de nimic. Falezele alea vor cadea sigur daca stati in baza incapabilului asta.
6
7
Ce sa faca maaaaa primaria Eforie ? Sa repare ei falezele?Pai ei nu sunt in stare sa:repare str garii surpata in Ef.sud....nu au bani si disponibilitate sa traga iluminat public in cartierul nou din Ef. sud...dar pentru cartierul lui Manea,Fasole...etc au gasit futui in gat bani sa puna transformator si alte alea....In cartierul proiect 12 nu asfalteaza strazile pentru ca se asteapta gazele...asta inseamna ca o sa vedem asfalt niciodata,ca si gaze de altfel...IN REST TOATE BUNE
13
1
cum ??? sa cada casa lui Manea Daniel??? nu pot sa cred,nu indrazneste Dumnezeul Nostru sa i faca o asemenea nenorocire dumnezeului din Eforie,nu se poate
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367