REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Falezele din Eforie se PRĂBUŞESC! Odată cu ele se surpă şi străzile

Falezele din Eforie se PRĂBUŞESC! Odată cu ele se surpă şi străzile

Replica API 9 mai 2017 | 08:09 1534

Cantităţile însemnate de precipitaţii care au căzut în ultima perioadă, au făcut ca procesul de eroziune şi alunecare a falezelor din Eforie Nord şi Sud, să reînceapă şi să se accentueze. Ţinând cont de această situaţie de risc ce depăşeşte competenţă şi posibilităţile logistice şi financiare ale administraţiei publice locale, primarul oraşului Eforie, Robert Nicolae Şerban, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul şedinţei, edilul a prezentat situaţia din teren, respectiv faptul că, în acest moment, sunt afectate de alunecări de teren zonele din strada Gării (pe malul Lacului Techirghiol) şi faleză din zona Cazino – Capul Turcului ambele din Eforie Sud, dar şi Zona Belona – Complex Apolonia din Eforie Nord. Alarmant este faptul că procesul de alunecare a reînceput într-o zona în care, cu câţiva ani în urmă, ABADL a intervenit, prin lucrări de consolidare (Zona Cazino - Capul Turcului) şi este vizibil de la zi la zi mai mut.

Primarul oraşului Eforie a subliniat faptul că zonele afectate de alunecare sunt monitorizate în permanenţă. Luni, 8 mai, edilul, s-a deplasat personal pe stradă Gării, unde, a constatat că surparea străzii a avansat. Mai mult decât atât, a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice. Totodată, Robert Nicolae Şerban, a cerut să se intensifice, mai ales după ploi, lucrările de decolmatare a rigolelor din zonele afectate şi să fie montate panouri de avertizare a pericolului. S-a punctat faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, competenţa pentru soluţionarea acestor probleme nu este a autorităţilor locale.

Din acest motiv, Primăria Eforie revine cu adrese oficiale către toate instituţiile abilitate prin care prezintă complexitatea şi gravitatea situaţiei din teren şi solicită urgent alocarea de resurse tehnice, umane şi financiare pentru demararea unor lucrări ample şi reale de consolidare a falezelor din oraşul Eforie.

De menționat este faptul că în urmă cu câteva luni, primarul orașului Eforie a tras aceleași concluzii când s-a deplasat în teren să vadă situația alunecărilor din teren.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Robert e sluga interlopilor Saimanov si Toto prin intermediul lui Germambet spagarul. Cel mai de cacao premar pe care l-am avut la Eforie.
8
1
Halal primar
11
1
Decat cu Ovidiu mai bine cu Robert
2
11
bai oameni buni asta e la mana lu Saimanov,Robert asta e doar maimutoi imparte terenuri intre ei cu litigii poarta apelor si etc toto cu oznur strange bir pt taticu Saimanov si nancatu de Robert se multumeste cu prafurile
10
2
Mai Gigi tu crezi ca amai ramas ceva bun dupa 12 ani de Brailoiu?Noi suntem siguri ca noul primar o sa aduca eforia la un nivel rezonabil.
6
8
asigurarea echipei de la Satu Mare care a asigurat si finalizat lucrarea.
5
0
Serban e un zero absolut. Interlopii conduc Eforie. Au ingropat tot ce mai era bun in oras. De cand este el primar sau de fapt vicele interlopilor orasul se duce la vale. Pacat. E cel mai ineficient si slab primar dupa 1990.
15
4
Robert Serban primar infractor scapat ca prin urechile acului de dosarul Taraba 1. ALES prin VOT de locuitorii din Eforie! 4 ani va trebuii sa il pupati in fund! Si pe el si pe Crusoveanu-Saimanov si pe slugile lui Toto si Oznur Gelmambet. Noapte buna Eforie!
16
2
La Eforie nu exista lege este vestul salbatic oricine face ce vrea. Primarul este zero..pacat de ce ar fi putut fi Eforie Sud. Sa vina DNA!! vrem sa plateasca toti cei care au incalcat legea.
12
1
E cel mai bun Robert. Felicitari
5
13
o sa ajungeti la parnae cu totii
13
2
Pentru Giurgea.Sa ne sugi pula!
0
7
Comeptenta nu e a autoritatii locale pentru reparatii, ei dau doar autorizatii sa se construiasca mult si pros, numai sa fie acolo unde se darama, in buza marii. Uitati-va in Nord toti au supraetajat, unul consolideaza sa mai puna cateva etaje si unul construieste o magaoaie, etc. Indolenta e putin spus, cred ca e si neputinta de a spune nu dupa ce ai fost manjit, Dupa ce ai luat spaga cum sa-i mai refuzi autorizatia de a face ce vrea, de a sfioda tot, in vazul tuturor. De gaze nu ma9i zice nimeni nimis. Robert, parac spuneai ca pe 1 Iunie vrei sa vezi T Vladimirescu asfaltata, ai uitat?
11
4
TRAIASCA PRIMARUL DIN EFORIE CRUSOVEANU CU CONSILIERII LUI TOTO SI DILIMACHE
13
6
DNA stie de cel putin 2 ani cum au fost facute si cine a luat banii pentru lucrarile prost efectuate, recte Brailoiu si si ai lui, inclusiv "nestiutorul" sau "uitucul" Serban.
2
12
Intre hotul de Brailoiu si prostul de Serban, pe cine preferati? Pacat de asa statiune, numai gunoaie a avut la conducere
2
11
FRATILOR E DEZASTRU EFORIE SUD !!!!! SA NE SALVEZE CINEVA CA SUNTEM MAI RAU CA LA TARA, UN SAT UITAT DE TOTI.TOATE SUNT IN PARAGINA, GUNOAIE MIZERII PESTE TOT, NU AVEM O PIATA CA LUMEA, UN SPITAL CUM TREBUIE, DACA ITI E RAU ... MORI PANA VINE SALVAREA. ESTE O GASCA DOAR AI LOR CARE STAU LA GRATARE SI SPRITURI SI ATAT. RESTUL LUMII DIN EFORIE SUNTEM TERMINATI FRATILOR. SA FACA CINEVA CEVA CA NU SE MAI POATE.
11
1
asa primar asa statiune
14
1
Daca lucrarile facute de abadl au fost facute de mantuiala, cine si-a bagat banii in buzunar? Mitrea sau papari?
13
0
nu v-a placut cum am condus tara !
13
0
Doar falezele? Intreg orasul este o faleza in prabusire! Ne-am saturat sa auzim ca sunt de vina altii! Ne rupem picioarele in trotuarele pe care le avem! Tot aia de la Apele Romanesti sunt de vina?
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102