REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Falsificatorul de diplome de la Constanţa, lăsat în libertate!

Falsificatorul de diplome de la Constanţa, lăsat în libertate!

Replica API 18 februarie 2016 | 00:00 373

Ştefan Vasile Burlacu se poate bucura de libertate! Pe 15 februarie anul curent, magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins cererea procurorilor de prelungire a măsurii arestului preventiv în ceea ce-l priveşte pe Ştefan Vasile Burlacu şi au dispus înlocuirea măsurii cu cea controlului judiciar. Decizia nu a fost definitivă şi a urmat contestaţia, care a fost respinsă pe 17 februarie. Prin urmare, acesta va fi cercetat în libertate.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în perioada iulie 2014 - februarie 2016, Vasile Ştefan Burlacu, în calitate de administrator SC Fany B SRL, ce era autorizată drept centru de pregătire profesională în domeniu tehnician electromecanic, a emis certificate de pregătire profesională, către diverse persoane, fără ca acestea să încheie contract de studii, fără să se prezinte la cursurile de pregătire practică şi teoretică şi fără să susţină examenul de aptitudini, aşa cum prevedeau dispoziţiile legale.

Certificatele de pregătire profesională erau eliberate atât pentru meseria pentru care centrul de pregătire era autorizat să desfăşoare cursuri, cât şi pentru alte meserii, cum ar fi tubulator naval, tehnician agronom, confecţioner textile, barman-ospătar, tehnician mecanic, operator calculator etc. şi erau chiar antedatate, având vechime din anul 2014, sau chiar 2006, deşi cumpărătorii diplomelor l-au contactat pe Vasile Ştefan Burlacu pentru obţinerea acestora în cursul anului 2015.

În activitatea sa infracţională, Vasile Ştefan Burlacu a fost ajutat de fiica sa Cecilia Ana Burlacu, care deţinea funcţia de secretară în cadrul centrului de pregătire profesională, calitate în care semna certificatele eliberate, şi de Cezar Mihail Burlacu, fiul său, care intermedia vânzarea de astfel de diplome. Tot calitate de intermediari pentru vânzarea de diplome, aveau şi inculpaţii Ion Ghelase, Ion Vasea şi Romus Ionel Constantin, acesta din urmă fiind chiar anterior, în cursul anului 2013, angajat în funcţia de profesor în cadrul centrului de pregătire profesională. Precizăm că numele firmei a apărut şi în dosarul tragediei de la restaurantul Beirut din Constanţa. Ceilalţi inculpaţi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe varianta la cimitirul energia
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614