REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Falșii producători au intrat în atenția OPC! Mint cu nerușinare că au producție proprie, dar de fapt este din import

Falșii producători au intrat în atenția OPC! Mint cu nerușinare că au producție proprie, dar de fapt este din import

Replica API 16 octombrie 2017 | 00:04 464

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a efectuat în ultima perioadă mai multe controale în piețele de legume și fructe pentru a verifica de unde au produsele vândute și dacă au condiții conforme pentru a le crește. Această verificare a scos la suprafață o problemă destul de gravă: falșii producători sau producători pe hârtie. Mai precis, aceștia precizează că legumele și fructele vin din grădinile personale sau solarele deținute și sunt scoase la comercializare sub brand românesc. Controlul a scos la iveală altceva: acești producători nu au grădini, nu au cum să aibă producție proprie, cel mai probabil legumele și fructele vândute sunt aduse din import sau cumpărate din alte centre comerciale și catalogate ca și producție proprie. Potrivit șefului OPC, Horia Constantinescu, 20 astfel de cazuri au fost descoperite prin piețele constănțene. Comisariatul a aplicat sancțiuni de 5.000 de lei pentru fiecare dintre cei care, achiziționând produse din import, pretind că sunt plantate de ei. Sancțiunile s-au aplicat pe Legea 363/2007 pentru practici comerciale incorecte.

Piețele care au fost luate la puricat de către inspectori sunt cele din Tomis 3, Brotăcei, Cireșica și Grivița. Un astfel de exemplu din cei 20 este un bătrân care pretindea, pe foaia de inventar, că are o producție considerabilă de legume. Comisarii au decis să meargă să verifice direct de la sursă dacă acele legume sunt cultivate de bătrân, însă la fața locului, surpriză! Nu avea posibilitatea tehnică să scoată produsele în cantitățiile înscrise pe foaie, să aibă calitatea conformă și să fie comercializată ulterior.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suntem suspiciosi ranchiunosi ciudosi Am fost in piata OVIDIU de revelion am ciocnit un pahar de sampanie am ascultat muzica am vazut artificii si totul gratis ce tot palavragiti atata curaj d-le primar initiativa este f buna
0
0
Mie imi dau 2 lei pe frumusete Si bunatate de struguri de masa de la Ostrov, in piete se dau cu 5-7 lei, eu nu prind rand Sa vind in nici o piata ..., rusine
0
0
Mai si recunosc ca l-au verificat pe un batrin. Cu cine se lupta astia?!
5
0
veniti si la mangalia sa vedeti ce mizerie e in piata centrala,femeile de serviciu stau si gatesc pe bani ptr falsi producatori iar acestia vand marfa la suprapret luata din depozitele de legume
5
1
veniti in targuri !!! sa vedeti pe politistul Bozolan cum ameninta lumea si si pune gratarele unde vrea el vinde mici si nu da bonuri fiscale
4
1
Sin piata Mercur din Mangalia este aceeasi situatie ! dimineata se aprovizioneaza cu marfa de la un de3pozit de legume fructe de la fosta ghetarie si toata ziua vand aceasta marfa dar la pret dublu!rusine!sa dispara acest comert!
7
0
Verificati si producatoarele care stau seara pe varianta, au marfa proaspata, din productie interna si de buna calitate. Preturile sunt negociabile.
6
1
Ha, ha in piata Tomis III, au verificat actele unui batran care deranja probabil tiganii care au tarabe acolo. Toti au aceeasi marfa provenienta din tir-ul de la Poiana, acolo unde este en-gross de legume aduse de cine stie unde, dar vandute ca romanesti. Asta in timp ce politia comunitara fugareste adevaratii producatori, pe amaratii care vin cu 5 dovlecei, cateva bame si rosii. Hai sa fim seriosi domnilor, nu mai punem botul la propaganda de 2 lei.
12
0
Aia care nu sunt producatori ia cu un pret da cu altu . Aia scumpesc preturile din cauza lor sunt scumpe produsele
9
1
Nu facem controale! Luam doar spaga! Hahaaaa
7
6
Domnule comisar Horia Constantinescu de ce nu ati descins si la pavilionul expozitional unde se vindeau produse preparate pe loc de ziua recoltei.Sa fi vazut oalele in care se faceau sarmalele sau tochitura.Gratare necuratate de o saptamana.Mese nesterse niciodata,etc.Nu ati avut voie?Pentru ca societatile comerciale care-si desfasurau activitatea sunt ale psd-distilor?V-a speriat Moga ca veti avea soarta comisarului Cattani din La Piovra?
11
1
politia locala e de vina ptr ca ei gonesc pe cei care stau la margine sa-si vanda marfa muncita de ei,tarabele sunt cumparate de romi
24
2
Sa fie verificati si cei cu mezeluri care vand produse traditionale la targuri si in supermarket la preturi mari si ei aduc de la fox, meda etc
20
0
Maramureseni stau de 20 de ani in constanta dar unde au gradinile au rosii palinca carnaraie si au doar avertisment de la OPC .Daca dl.Horia este corect atunci legea este pentru fiecare nu doar pentru acel batranel din filmulet.
18
0
Acolo pe varianta aia ia cu un pret si da cu altu si in tomis 3 la fel bravo aia nu sunt producatori aia sunt sansari geambasi de cai cun era odata acum vinde legume in loc de cai
12
1
Asa omoritii pe aia mici ca marii evazionisti care dau tuniri de milioane dau spaga parazitilor ....cind te ai bagat peste mamaia ai luat bobirnace peste nad
2
17
mergeti la varianta ovidiu in targul fratelui primarului de la Agigea, Carjaliu acolo e mafie tiganeasca se fa miliardari! Nici ANAFUL nu are putere acol, mafia e in floare!
25
2
Sa fie interzisi cu d3savarsire acesti impostori care de ani de zile pozeaza in asa zisi producatori de la tara cand de fapt sunt niste impostori neplatitori de impozite care se erijeaza in spatele unor certificate de producatori false eliberate de functionari publici corupti din primarii !
22
1
Dar dle. Constantinescu, in piata Tomis e3 nu ati " observat " ca la arabele din lemn ale dlui primar Fagadau nu se dau bonuri fiscale, nu exista case de marcat, iar toate, dar absolut toate legumele si fructele sunt din " productie proprie " alias cartierul " Henri Coanda " ? Luati masuri urgente si schimbati numele cartierului rromizat cu cel al lui Bercea Mondial sau Nelson Mondialu, sau de ce nu Isaura Mondiala.
20
1
Bine ati facut domnule comisar ,in piata de la Ciresica nu dau bon fiscal si spun ca au marfa de la Oituz,mint cu nerusinare iau marfa de pe varianta si pe amaratii care vand pe langa piata marfa muncita de ei politia le da amenda si le mai arunca si marfa.
20
0
Asteptam controale si in Targul de pe varianta Ovidiu. Nu exista case de marcat,preturi. Ce taxe platesc comercianti de acolo? A cui este acel targ de nimeni nu intervine? Rusine in 2017 sa existe astfel de comert permanent. Sa fie legea pentru toata lumea.
23
0
dar la targul d elegume cand mergeti? ca acolo sunt numai tigani care se pretind producatori! mergeti si la targul de legume de pe varianta ovidiu!
25
1
In piata din km4-5 cand aveti de gand sa ajungeti ?
18
0
Am asistat intr-o zi cum un producator vndea struguri unui comerciantdin Piata din porbagajul masini cu 2,50 lei . Am avut rabdare si am asteptat sa vad cu ce pret il pune la vanzare ? Surpriza 5 lei .... deci dublu , fara sa miste un Pai ..Este legal ? ? Actele de provenienta la control va rog Domnilor Comercieanti .. Daca se poate ZILNIC ...
19
0
90% sunt falsi producatori
27
0
Gogosari cresc in balcon,,,ceapa in wc, si gogonele la bae..
12
1
Anghel din piata de la Cernavoda unde planteaza?
14
0
Tot respectul d- le Horia ptr aceasta actiune pe care ati desfasurat- o in piete era mare nevoie ! Ar trebui si ANAF sa se sesizeze , nu se elibereaza bonuri fiscale iar la cerere devin agresivi si jignesc intrebind daca o folosesc pe post de hirtie igienica .
27
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218