REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

"Falşii producători sunt mână în mână cu administraţia pieţelor"

"Falşii producători sunt mână în mână cu administraţia pieţelor"

Replica API 5 decembrie 2012 | 00:00 185

Iustin Fabian Roman, candidatul ARD Constanţa pe Colegiul 6 Camera Deputaţilor:

Iustin Fabian Roman, candidatul ARD Constanţa pe Colegiul 6 Camera Deputaţilor:

Iustin Fabian Roman este candidatul ARD pe Colegiul 6. Campania electorală l-a pus faţă în faţă cu oamenii, a aflat de la ei cu ce probleme se confruntă şi a venit cu idei şi propuneri de rezolvare. Între cei care i-au spus lui Roman că trebuie să se schimbe lucrurile şi că au nevoie de sprijin se numără şi micii producători, oamenii din mediul rural.

Reporter: Colegiul dvs. include şi zone rurale. În campania electorală, toată lumea vorbeşte despre problemele orăşenilor. Care sunt problemele celor de la ţară?

Iustin Fabian Roman: Este adevărat, toată lumea vorbeşte de problemele de la oraş, însă mie mi se par foarte importante şi problemele celor din mediul rural. Oamenii se plâng din cauza lipsei locurilor de muncă sau a salariilor mici. Susţin sprijinirea micilor fermieri. Cred că este soluţia cea mai bună pentru a crea noi locuri de muncă în mediul rural.

Rep.: Care sunt piedicile puse producătorilor autohtoni?

I.F.R.: Mi s-a povestit că, atunci când agricultorii din judeţ îşi duc recoltele la piaţă se lovesc de aşa-zişii producători, cu certificate mincinoase, care îi dau la o parte şi nu le permit să vândă. Astfel, recolta autohtonă se strică, iar noi cumpărăm fructe şi legume din import. Mai mult, falşii producători sunt mână în mână cu administraţia pieţelor, care îi protejează. Astfel, micii fermieri din judeţul nostru nu numai că nu sunt ajutaţi, ba chiar li se pun piedici. Produsele româneşti nu ajung pe rafturile supermagazinelor din cauza preţurilor practicate de acestea. Nu există nici o metodă de a-i proteja pe producătorii locali. Această situaţie trebuie să se schimbe.

Rep.: Cum se poate remedia această problemă?

I.F.R.: Situaţia este deosebit de gravă şi este nevoie de o intervenţie imediată. Din punctul meu de vedere, ar trebui să încurajăm micii producători agricoli şi să le facilităm accesul, prin Camerele Agricole, la fonduri europene. Astfel, localnicii care deţin teren agricol, dar nu au cum să-l folosească acum, ar putea să-şi asigure un venit din vânzarea recoltelor. Susţin înfiinţarea de Camere Agricole în localităţile rurale, prin intermediul cărora locuitorii vor fi îndrumaţi pentru accesarea rapidă de fonduri europene. Pentru a avea recolte bune, micii agricultori au nevoie de utilaje, de sisteme de irigare. Mai mult, oamenii spun că le lipsesc spaţiile de depozitare, silozuri sau depozite frig pentru legume şi fructe, dar şi pieţe amenajate pentru a-şi comercializa recoltele. Toate acestea se pot face cu fonduri europene, dar şi cu ajutorul Guvernului. Iar oamenii aceştia chiar au nevoie de ajutor.

Rep.: Ce le transmiteţi alegătorilor?

I.F.R.: Să aleagă înţelept, să se gândească nu numai la prezent, ci mai ales la viitor, la viitorul copiilor lor. Ştiu că oamenii sunt neîncrezători în politicieni, dar noi, cei tineri, trebuie să schimbăm această percepţie. Eu, ca tânăr politician, am simţit că trebuie să mă implic pentru a-mi ajuta concetăţenii. Nu este de ajuns ca un politician să promită în campanie, el trebuie să-şi ajute colegiul şi în cei patru ani pe care îi petrece în Parlament. Nu este firesc ca un candidat să ajungă deputat, iar apoi să slujească numai interesele partidului său, nicidecum pe cele ale oamenilor care l-au ajutat, prin votul lor, să ajungă în parlament. Colegiul trebuie să rămână prioritatea. S-a greşit mult în politică, iar aceste greşeli trebuie sancţionate. Şi cred cu tărie că este nevoie de politicieni tineri, asemenea mie, care să reprezinte oamenii, cetăţenii de rând, nu interesele vreunui grup. Numai aşa oamenii vor avea un trai mai bun. Vreau să trăim normal, într-o societate normală, aici, în România.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218