REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Familia Dușu și-a extins afacerile în turism printr-o firmă fără profit și cu datorii de 30 de milioane de lei

Familia Dușu și-a extins afacerile în turism printr-o firmă fără profit și cu datorii de 30 de milioane de lei

Replica API 17 august 2022 | 22:49 8703

Nu există cineva, mai ales din mediul de afaceri, care să nu fi auzit despre Ion și Nicolae Dușu de la Constanța. Pentru cei care nu-i știu, totuși, sunt afaceriștii care dețin fabrica Celco de BCA, Logistic Park din zona industrială, operatorul portuar SOCEP SA și multe alte companii pe care le controlează împreună sau separat. Familia Dușu activează și în turism, dețin în Mamaia complex Condor de 4 stele din Mamaia, lanțul 2D Hotels, cu 3 hoteluri de 3 și 4 stele în Neptun, hotelul Intim, din centrul istoric al Constanței, aflat acum în plin proces de reabilitare, precum și un alt hotel în Jupiter. Mai nou, marea familie Dușu și-a extins afacerile în turism și a pus bazele unei noi societăți cu funcțiunea cazare, aceasta fiind înființată în urmă cu câteva luni. Curios este faptul că noua societate a fost fondată de o altă firmă a familiei Dușu, care nu are profit, în schimba are datorii de peste 30 de milioane de lei.

Cele mai importante afaceri ale verilor Ion și Nicolae Dușu sunt fabricile Celco și operatorul portuar Socep, plus un pachet important de acțiuni la SIF Transilvania. Aflată pe locul 48 în topul celor mai bogați români, cu o avere estimată la peste 130 de milioane de euro, familia Dușu activează și în domeniul hotelier, cu spații de cazare în sudul litoralului, în Constanța, dar și în București. Anul trecut le-au bubuit afacerile din turism. Verii Ion și Nicolae Dușu dețin hotelul Condor, din Mamaia, care a avut anul trecut cifra de afaceri de 2,2 milioane de lei și 1,1 milioane de lei profit.

complex Condor

Mai controlează Sulina Estival 2002 SA, în baza căreia funcționează lanțul hotelier 2D Hotels din Neptun, a avut în 2021 7,7 milioane de lei cifra de afaceri și profit de 1, 2 milioane de lei. Rămânem tot în sudul litoralului, mai exact la Jupiter, unde Ion Dușu deține, alături de Dumitru Maca și fostul deputat Tănase Barde, hotelul Cometa, care funcționează prin AS 94 SRL. 5,1 milioane de lei a fost cifra de afaceri anul anterior și 1,6 milioane de lei profitul.

Și, pentru că tot am adus vorba despre Tănase Barde, vă reamintim că acesta este cu ștate vechi în politica locală, a fost deputat în legislatura 1996-2000, ales în județul Constanța pe listele partidului PNȚCD, iar apoi a migrat de la un partid la altul, ca un adevărat traseist politic.

Tănase Barde

Ion Dușu și-a mai tras o firmă în domeniul hotelier

Și, pentru că turism a înflorit după pandemie, familia Dușu și-a întins antenele în același domeniu și a mai deschis o firmă, DGN F & B SRL, ce are ca unic asociat firma DGN Romag SRL. Îl excludem, de data aceasta, pe Nicolae Dușu, dar rămânem la Ion Dușu, care e acționar la DGN Romag, alături de George Dușu, posibil fiul lui Ion Dușu, și Andra Elena Dușu.

George Dușu

Culmea este că societatea care a fondat DGN F& B SRL, care se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare, a avut anul trecut cifra de afaceri de 1 694 474, profitul pe minus și datorii de 30 335 162 lei.

Nu este atractivă hotelăria, nici măcar pe litoral, deși se investește masiv. Eu am hoteluri pe litoral și nu pot spune că sunt fericit, mai ales în aceste momente”, spunea, anul trecut Niculae Dușu. Cu toate acestea, afacerile înfloresc de la an la altul și, iată, sunt extinse.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spui evazionist, spui puscarias
2
0
Ce fata de droghi are, man. Baiatu lu tati!
2
1
Ce mai inseamna 30 de milioane
0
0
Costica Dusu. Atat ! Un brand al comertului
2
1
Amaratul ala de mitica dusu e neam cu ei? Ca pare p***t si superficial Doar se da mare si atat.
1
1
Daca erau toti oamenii de afaceri asa golani ca ei, era tara asta departe Sunt cei mai seriosi oameni, nu din Constanta, poate din Romania Replica a scris un articol din care nu ne spune nimic
2
1
niste golani
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920