REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Familia lui Bercea Mondial şi-a mutat cortul la Tribunalul Constanţa

Familia lui Bercea Mondial şi-a mutat cortul la Tribunalul Constanţa

Replica API 26 iunie 2014 | 00:00 181

Rechizitoriu DNA: Băsescu a înregistrat şantajul cu telefonul mobil

Rechizitoriu DNA: Băsescu a înregistrat şantajul cu telefonul mobil

Membrii familiei lui Bercea Mondial au avut primul termen în procesul ce se află pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 25 iunie, motiv pentru care unii dintre ei, între care şi Izaura Anghel, au fost prezenţi la malul mării. Aceştia sunt trimişi în judecată de către procurorii DNA pentru şantaj, victimă fiind Mircea Băsescu. Însă, magistraţii au amânat pronunţarea pentru data de 26 iunie.

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel a ajuns încă de dimineaţă la Tribunalul Constanţa, chiar dacă termenul era fixat pentru orele 12.00. Aceasta a spus că este nevinovată, ca şi soţul ei, că nu au şantajat pe nimeni, ci doar au încercat să-şi recupereze banii. Prezent a fost şi avocatul Pavel Abraham, el menţionând că a făcut cerere să fie audiat şi preşedintele Traian Băsescu, dar şi soţia lui Mircea Băsescu şi că este posibil să ceară întoarcerea dosarului la DNA pentru refacerea urmăririi penale. Din rechizitoriul DNA reiese faptul că Mircea Băsescu a înregistrat cu telefonul mobil convorbirile purtate cu membrii familiei lui Bercea Mondial, în care aceştia îl şantajau să le dea suma de 280.000 de euro. Mircea Băsescu a înregistrat cu propriul telefon mobil convorbirile purtate cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la data de 1 noiembrie 2013 şi a depus la dosar înregistrarea. "Din cuprinsul acestora rezultă nemulţumirea inculpatului (Florin Anghel -n.r.) faţă de o presupusă inactivitate a persoanei vătămate (Mircea Băsescu -n.r.), dar şi ameninţarea ei de către inculpate", se arată în rechizitoriul DNA. Tot în rechizitoriu se spune că banii daţi pentru eliberarea lui Bercea Mondial nu au ajuns la Mircea Băsescu, ci la Marian Căpăţână, care a făcut investiţii într-o firmă. Reamintim că procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Marius Constantin, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, Izaura Anghel, concubina primului menţionat, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante, Ion Grinică Anghel, minor în vârstă de 17 ani - fiul celei de-a doua menionate, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante, Florin Anghel, aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusă într-o altă cauză, fratele celei de-a doua menţionate, pentru săvârşirea a 3 infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, Fănica Anghel, mama celei de-a doua menţionate, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Din câte se pare, aceştia l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, căruia îi cereau bani, în caz contrar vor da presei anumite înregistrări audio - video. De cealaltă parte, Florin Anghel a depus plângere pe numele lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi înşelăciune, dosarul fiind preluat de DNA Bucureşti, iar Mircea Băsescu arestat. Membrii familiei lui Bercea susţin că i-ar fi dat bani, acesta promiţându-le că va interveni pentru Sandu Anghel în vederea obţinerii unei soluţii favorabile în dosarul în care era anchetat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218