REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Familia lui George Floyd a obţinut 27 de milioane de dolari daune-interese

Familia lui George Floyd a obţinut 27 de milioane de dolari daune-interese

Replica API 15 martie 2021 | 16:46 1651

Familia lui George Floyd, un afro-american care a murit în cursul arestării în mai 2020, va primi 27 de milioane de dolari reprezentând daune-interese după ce a ajuns la un acord cu oraşul Minneapolis (nordul SUA), au declarat vineri avocaţii familiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

George Floyd

"Acest acord amiabil este cel mai important din istoria SUA într-o procedură privind drepturile fundamentale intentată pentru o moarte imputabilă unei abateri", au explicat avocaţii într-un comunicat.

Familia lui George Floyd a depus o plângere civilă în iunie 2020 împotriva municipalităţii şi a celor patru ofiţeri de poliţie implicaţi în moartea bărbatului afro-american. Procesul penal al unuia dintre ei s-a deschis marţi la Minneapolis.

Tribunalul din Minneapolis care judecă dosarul uciderii afro-americanului George Floyd a acceptat joi solicitarea procurorilor de a reinstitui acuzaţia de 'crimă de gradul trei' formulată pe numele lui Derek Chauvin, poliţistul alb deja acuzat de 'crimă de gradul doi' şi 'omucidere involuntară', notează Reuters.

La 25 mai 2020, Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul unui american de culoare timp de aproape nouă minute. Înregistrarea video a faptei, devenită virală, a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti în întreaga lume.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se exacerbeaza atat de mult problema rasismului de zici ca este o problema fundamentala.. Negroteiul, un infractor imputit care sa opus arestarii... A murit in urma interventiei.... S-a ajuns ca infractorii sa aiba mai multe drepturi decat un om normal... O sa mai vedem o interventie in forta a politiei, la anul si la multi ani. Se pune atata presiune pe aceasta institutie de forta , in primul rand de media, incat crezi ca toti din acest sistem sunt nelegiuti.... S-a apucat si ctp-ul sa vorbeasca.. Acest personaj care se pricepe la tot si la toate.... Hai sictir..
3
1
din cauza la chestii de astea apar alde hitler,himmler,stalin, mao,mussoloni etc
2
1
10 generatii de acum incolo, n-ar fi produs el si tot neamul lui nici jumatate din cat si-au luat de la stat...
4
1
Cata mizerie.oare cati oameni sunt omorati?primesc la fel de multi bani familiile lor?nu sunt rasist dar m-am saturat cu miscarea fundului turbat.cioara astazi este porumbel carbonizat.
7
1
Un negrotei infractor gunoi al societatii pe spinarea caruia vor trai mult si bine rudele in dauna celor care muncesc... De asta incep sa iubesc comunismul sau legionarismul...
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367