REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Familia tinerei care a murit după ce a născut la Isis VA DEPUNE PLÂNGERE PENALĂ

Familia tinerei care a murit după ce a născut la Isis VA DEPUNE PLÂNGERE PENALĂ

Replica API 27 ianuarie 2018 | 00:00 393

Trupul neînsuflețit al tinerei mămici de 35 de ani, Teodora Mocanu, care a murit după ce a adus pe lume al doilea său copil, la Spitalul Privat Isis, urmează să fie transportat la Slobozia, în cursul zilei de vineri, 26 ianuarie a.c.. Acesta va fi depus, din această după-amiază, la Biserica Sfântul Prooroc Ilie, din Slobozia, urmând ca înmormântarea să aibă loc duminică, 28 ianuarie, la orele prânzului, la Biserica Mihail și Gavril din comuna Gheorghe Lazăr, județul Ialomița.

Reamintim că soțul tinerei, Gheorghe Mocanu, a povestit îndurerat că mămica a apucat să își cunoască pruncul, înainte de a muri. Inițial, după naștere, nimic nu părea să fie în neregulă. Mămica era fericită, îi repeta bebelușului cât de mult îl iubește, cadrele medicale o îndemnau să îi sărute, pentru prima dată, iar proaspătul tătic poate fi auzit, pe filmarea realizată în acele momente, cum râdea. După câteva minute, însă, au început problemele.

„La aproximativ două – trei minute, am auzit trei țipete puternice, de durere. Au început să se agite foarte tare, să ţipe doctora că femeia asta nu are tensiune şi că face stop cardiac”, își amintește soțul mămicii. El mai spus că, după naștere, a părăsit sala împreună cu bebelușul, iar când a revenit a constatat că soției îi era rău și avea o hemoragie puternică. O oră ar fi trecut de la naștere până la plecarea spre Spitalul Județean Constanța, mai estimează bărbatul. Iar la Spitalul Județean Constanța a fost băgată imediat în sala de operație, intervenția chirurgicală durând patru ore.

„Doctorul care a efectuat operația mi-a povestit că placenta a fost lipită de cicatricea vechii operații de cezariană”, mai spune Gheorghe Mocanu, adăugând că hemoragia ar fi apărut în momentul în care s-a încercat scoaterea placentei, iar uterul s-a rupt.

În prezent, rudele se pregătesc de înmormântare, dar sunt hotărâte ca după ce vor primi rezultatul necropsiei, să depună plângere penală la Poliție și Parchet, cât și la Colegiul Medicilor. Acestea au convingerea că femeia ar fi putut fi salvată dacă spitalul privat ar fi avut resursele necesare, adică dotările tehnico-medicale, pentru a interveni în complicații de genul celei suferite de mămica Teodora Mocanu.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,poftiti la monta! De calibru!sa va paraie!
0
0
Ne dati mai multe detalii despre infirmiera brunetica? Nu de alta ,dar ne vom feri de ea.
0
0
Chiar te freaca grija de noi ? Daca se platesc mizerabil garzile, macar sa avem satisfactii erotice.
1
0
politistii si doctorii se fut intre ei ca nebunii.Oficial vor si salarii mari pentru...munca depusa
4
1
In atentia asistentelor amintite de 15:46 : nu va mai futeti fetelor in timpul programului ca o sa apareti pe la tv
6
1
La Mangalia,cezariana ,si altii figuri,euromaterna
3
0
Fite ,privat,alea alea,poftim raspuns
3
2
Nu inteleg de ce 90% din femei aleg sa nasca la clinici private .. pe langa faptul ca te costa enorm in caz de ceva complicatii tot la spitalul mare ajungi ca si in cazul de mai sus... asa ca ... clinicile private va papa doar banii...
6
3
si infirmiera aia brunetica de la urgente care fura de la pacientii care vin fara apartinatori,aveti mare grija ca tipa rade tot ce prinde.
8
0
Soros a ordonat Redactiei sa nu se mai permita niciun comentariu la stirile despre Halep. Aboslut niciun comentariu. Serios acum: ce redactie penibila.
2
4
Zdrentelor din Anestezie Terapie Intensiva!!! La cacat cu asistentele care le vine randul o data pe saptamana sa le futa doctorii de garda, curvele si curvarii dracului!!!
14
6
De ce mananci rahat ? Spitalul Judetean Constanta are o super clinica pe partea de nasteri si de neonatologie .
9
10
Din lipsa de experienta si neglijenta atat din doctori si tot sistemul politic , ne omoara incet si sigur, pentru ca spitalul judetean jefuit de politic, nu au fost in stare in 27 de ani sa faca o sectie maternala ptr mamici si copii cu tot comfortul ce au cei de la privat, pacat de tineretea mamei pacat de familie si copilul care va traii fara mama ca asa a decis prin vot democratic toti cei ce au votat cu hotii de 27 de ani, condoleante ....
10
7
Cu ce te incalzeste ca ti se vorbeste ca unui star daca la sfarsit pleci intre 4 scanduri? Astia de la privat vorbesc frumos pe banii nostri, logic sa te pupe-n...ego de 8.000 ron sau cat mai e nasterea la privat. Am trecut prin judetean, am stat 2 luni jumate pe ginecologie, maternitate, neonato.Am intalnit asistente minunate dar si unele de nu stiu ce cautau acolo. Medicii, marea lor majoritate, f ok. Si am stat cu tiganci langa mine, cu varul cazand de pe pereti, cu bai vai si amar caci nu era terminat etajul 7. Dar am plecat acasa cu copilul sanatos, desi avea putine sanse sa traiasca.
19
2
In spitalul Judetean Constanta e pling de tiganci care nasc, si sa vrei sa nasti nu poti naste pentru ca medicul de acolo iti face indrumarea catre privat, ATI? scarbele alea? stii tu ce nenorocitele naibii sunt? cum trebuie sa te rogi de ele sa ti primeasca pacientul pe targa? tu stii ca nenorocitele alea de. numai medici nu sunt, femei sterg cu tine pe jos cand le duci un pacinet in stare grava? nu cumva sa le deranjezi, mergi noaptea, sa vezi vitele cum dorm, am vorbit urat? mergi sa vezi lista de morti din ATI, te ingrozesti, orice numai ATI nu..., ATI este stat in stat! ca biserica...
21
4
Fara terapie intensiva nu trebuia autorizat niciun spital privat.Ptr ca acolo se vede buna organizare.In sectia ATI.Si cu mamicile astea posesoare de banet al lor sau al sotilor sa mai lase moftul ca la privat e ca la hotel pt ca se poate intampla orice si drumul pana la un spital de stat cu ATI e fara intoarcere.Ar trebui un protocol pe propria raspundere cine alege un spital privat sa nu fie primit la urgente la stat pt ca vina va cadea pe cei care nu mai pot face nimic si nu din vina lor.De ce sunt vinovati cei de la stat ca nishte duduitze private fac medicina ,,de hotel"?
18
3
al sanatatii competent si va fi lasat sa faca treaba sper din tot sufletul sa ajute sistemul sanitar de stat,nu capusele cu clinicile lor private si spitalele private unde lucanii si burneii te pun sa-ti vinzi casa pentru un tratament.tragedia asta s-a intamplat si pentru ca nu au d-nii privati SECTII DE TERAPIE INTENSIVA.spitalul judetean trebuie decapusat de managementul defectuos si criminal pe linie de partid.inca avem medici excelenti!
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218