REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Familiile nevoiaşe din Năvodari vor primi mese calde şi educaţie

Familiile nevoiaşe din Năvodari vor primi mese calde şi educaţie

Replica API 5 martie 2013 | 00:00 151

Proiect

Proiect

Primăria Năvodari urmează să demareze un proiect ambiţios ce vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale din localitate, cât şi ridicarea serviciilor la standarde europene, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale. Proiectul, în valoare de aproape 5 milioane de lei, are termen de implementare 18 luni, beneficiarii direcţi fiind 200 de familii nevoiaşe care vor primi o masă caldă pe zi, 25 de copii care vor beneficia de servicii socio-educative, dar şi 60 de persoane care vor avea acces zilnic la servicii sociale. "Acest proiect s-a născut din mai multe dorinţe legate de persoanele care au mari probleme din punct de vedere social. Mă refer la amărâţii care mănâncă, la acest moment, la cantina socială din spatele Bisericii Buna Vestire din Năvodari. Îmi doresc ca această cantină să fie inclusă într-o clădire mare. În cadrul acestui proiect vom avea un centru de zi pentru persoanele vârstnice şi două centre de zi pentru copii. Tot aici vom dori să facem un cabinet stomatologic şi un cabinet de medicină generală. Centrul de zi este proiectul care poate să adune toate problemele sociale ale acestei localităţi. Copiii au nevoie acum mai multe spaţii. Faptul că ele existau în mai multe zone ne-a determinat pe noi să demarăm un proiect prin care să-i aducem laolaltă, cu personal angajat, care poate să-i ajute pe năvodăreni. Vorbim despre un proiect de 4,7 milioane de lei, prin intermediul cărui se va amenaja un spaţiu pe care deja îl aveam. Contribuţia Primăriei Năvodari va fi de 77.000 de lei. O Primărie PSD poate să ajute cu adevărat oamenii cu nevoi speciale", a declarat viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru. Vicele a precizat că în ultima perioadă a primit tot mai multe cereri de la oameni care au rămas fără locuri de muncă şi care vor să mănânce la cantina socială. Reprezentanţii Primăriei Năvodari susţin că în prezent cantina socială hrăneşte 100 de suflete, iar numărul acestora urmează să se dubleze.

Costurile anuale pe care Primăria Năvodari ar urma să le suporte din bugetul local pentru centrele de zi se ridică la 200.000 de lei. "Vizavi de întreţinere sunt costuri pe care le vom descoperi pe parcurs. Este un proiect bun pentru chinuiţii oraşului Năvodari. Ne confruntăm cu o situaţie mai delicată şi anume sunt persoane de la Constanţa sau din alte localităţi care se mută la Năvodari, pentru că ştiu că proiectele noastre sociale îi pot ajuta. Sunt foarte multe persoane care abia ce şi-au făcut buletin de Năvodari şi deja vin la Primărie să ceară ajutor. Este o practică. Nu încurajez acest demers", a precizat Chelaru. Proiectul pe care Primăria Năvodari vrea să-l realizeze se bazează practic pe conceptul afterschool. Astfel, copiii vor avea posibilitatea să-şi facă temele sub supravegherea unui cadru didactic, dar vor avea posibilitatea să mănânce o masă caldă, dar şi să se trateze la cabinetele medicale. "Proiectul se află într-un stadiu destul de avansat. A avut loc licitaţia, avem un câştigător, şi trebuie să dăm drumul la lucrări", a spus Chelaru. Mai exact, lucrările vor debuta săptămâna viitoare, proiectul vizând amenajarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, două centre de zi pentru copii, cabinet psihologic, cabinet stomatologic, cabinet medicină generală, sală de tratament şi cantină socială. Constructorul îşi propune ca pe 15 iulie 2013 să taie panglica. "Vom trata lucrarea cu multă seriozitate şi în final lucrarea va fi de calitate", a dat asigurări o reprezentantă a firmei constructoare, care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Năvodari.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367