REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fanii americani stau deja la cozi, cu o săptămână înainte de lansarea unui nou film ''Star Wars''

Fanii americani stau deja la cozi, cu o săptămână înainte de lansarea unui nou film ''Star Wars''

Replica API 14 decembrie 2019 | 00:00 461

Fanii francizei "Star Wars", echipaţi cu saci de dormit şi un proiector portabil, au început de joi să îşi amplaseze corturile pe trotuarul din faţa legendarului cinematograf Chinese Theatre din Hollywood, cu o săptămână înainte de lansarea unui nou film în cadrul acestei serii cinematografice, informează AFP.

Joi, la prânz, jurnaliştii de la AFP numărau deja aproximativ 20 de fani care intenţionează să se afle printre primii spectatori care vor viziona pe 19 decembrie "The Rise of Skywalker", cel mai recent opus din această saga lansată în urmă cu 42 de ani.

Organizatorii estimează că în următoarele zile vor beneficia de sprijinul fanilor care vor sosi din Marea Britanie şi din Japonia, iar numărul lor va ajunge la un total de 150 de persoane în faţa cinematografului în care primul film "Star Wars" a fost proiectat în premieră mondială în public, în 1977.

"Când este lansat un film 'Star Wars', laşi totul de-o parte, e ca şi când ai avea un bebeluş", a declarat Nicolas Johnson, care a început această lungă aşteptare în faţa Chinese Theatre însoţit de câinele lui, Cookie.

"De fapt, am mult noroc pentru că pot să lucrez în timp ce stau la coadă", a adăugat Shing Hwong, o avocată de 39 de ani venită din regiunea San Francisco şi având asupra ei un laptop.

"Voi dormi aici, iar în timpul serii voi putea să stau cu prietenii, să vorbim despre 'Star Wars', să trăim experienţa 'Star Wars'", a adăugat ea.

1999, când a avut loc lansarea filmului "Ameninţarea fantomei", ce a marcat marea revenire a francizei "Star Wars" în cinematografe după trilogia originală, a fost anul în care comunitatea de fani a început să se organizeze pentru a sta la cozi în faţa Chinese Theatre. În epocă, cei mai determinaţi dintre ei au aşteptat până la 42 de zile dormind în corturi amplasate pe Hollywood Boulevard.

Studiourile hollywoodiene privilegiază sezonul sărbătorilor de sfârşit de an pentru lansarea superproducţiilor lor, însă chiar şi în California de Sud nopţile de iarnă pot fi foarte răcoroase. "Dacă va fi frig, am luat cu mine un sac de dormit, iar noaptea mă bag în el pentru a sta la cald", a explicat Erik Murillo, un tehnician în informatică de 47 de ani, care este unul dintre organizatorii acestei reuniuni a fanilor "Star Wars".

Participanţii îşi petrec zilele rămase până la premiera acestui film jucând jocuri de societate şi Lego, utilizând alteori un proiector portabil pentru a viziona precedentele filme din seria "Star Wars" sau episoadele dintr-un nou serial TV inspirat din acelaşi univers cinematografic, intitulat "The Mandalorian".

Erik Murillo recunoaşte că este mai mult interesat să cunoască alţi fani "Star Wars" decât de filmul în sine, însă a analizat totuşi în cele mai mici detalii orice trailer, interviu sau zvonuri apărute pe internet despre noua producţie cinematografică.

"Imaginaţi-vă o petrecere în pijama cu prieteni, care au cu toţii acelaşi centru de interes", a rezumat Justin Nunez, fotograf de modă în San Diego, care purta pe el joi seară trei perechi de pantaloni şi patru pulovere pentru a înfrunta mai uşor frigul din decembrie. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doin ce traiesc astia? Nu au servicii? sau sint platiti din bugetul filmului pentru publicitate.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920