REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fanta cu mai puțin suc de fructe, Milka cu mai multe E-uri în România

Fanta cu mai puțin suc de fructe, Milka cu mai multe E-uri în România

Replica API 24 iulie 2017 | 00:00 271

Dublu standard al calității:

Dublu standard al calității:

În urma unui studiu realizat de InfoCons au fost identificate două produse cu diferențe în lista de ingrediente și valori nutriționale, respectiv Fanta Portocale - băutura răcoritoare carbogazoasă cu suc de portocale și Milka Ciocolată cu lapte, se arată într-un comunicat al InfoCons, conform AGERPRES.

În cazul băuturii răcoritoare, în urma analizei produselor din trei țări, au fost sesizate diferențe cu privire la conținutul de suc de fructe: România: minim 5% suc de portocale, din concentrat; Marea Britanie: 3,7% suc de portocale și 1,7% suc de citrice, din concentrat; Spania: 8% suc de portocale, din concentrat.

O altă diferență sesizată este reprezentată de numărul de aditivi alimentari, în produsele din România regăsindu-se cinci aditivi, în cele din Marea Britanie opt aditivi și, respectiv, în Spania zece aditivi.

În ceea ce privește produsul Milka Ciocolată cu lapte alpin, în urma analizei produselor din două țări, principala diferență pe care o observăm se referă la numărul de aditivi alimentari.

Astfel, la produsul din România a fost adăugat suplimentar, pe lângă lecitina din soia, aditivul Poliglicerol (E476), acesta având rolul de a înlocui parțial ingredientul de o calitate superioară, dar mai costisitor, "unt de cacao".

Recomandăm evitarea consumul frecvent al aditivului E476 sau utilizarea acestuia în alimentația copiilor.

Cele două produse, chiar dacă aduc același aport caloric, 530kCal/100g, prezintă mici diferențe în ceea ce privește conținutul de nutrienți. Constatăm astfel că, deși conținutul de grăsimi este mai mic în cazul produsului găsit pe piața din România, respectiv 29g/100g, comparativ cu 29,5g/100g ce se regăsesc în produsul din Spania, acesta ascunde în fapt o cantitate mai mare de grăsimi saturate, respectiv 18g/100g, comparativ cu 17,5g/100g.

Făcând diferența, reiese un conținut diminuat al grăsimilor bune din produsul comercializat în România, respectiv 11g/100g, față de produsul echivalent din Spania (12g/100g). Diferențe pot fi sesizate și în ceea ce privește conținutul de glucide (mai mare la produsul comercializat în țara noastră), de proteine (mai mic la produsul comercializat în România) și sare (mai mic la produsul comercializat în țara noastră).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614