REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

FÂNTÂNELE a SCĂPAT de PERICOL. Ar putea IEȘI din CARANTINĂ la sfârșitul săptămânii

FÂNTÂNELE a SCĂPAT de PERICOL. Ar putea IEȘI din CARANTINĂ la sfârșitul săptămânii

Replica API 3 noiembrie 2020 | 13:21 2313

Fântânele este una dintre cele mai afectate localități din Constanța, aceasta intrând în carantină în data de 22 octombrie a.c.. Primarul, Adrian Roșu, a anunțat că la finele săptămânii localitatea va ieși din carantină și speră să nu mai apară cazuri noi. Totodată, cei care se află în dificultate în această perioadă pot apela fără probleme la primărie.

Printre toate localitățile din România ce se află în carantină din pricina virusului Sars-Cov2 se află și localitatea constănțeană Fântânele. Aici, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a decretat prin Ordinului DSU, carantinarea localităţii, la data de 22 octombrie a.c., din pricina faptului că incidența depășea cifra de 8 la mia de locuitori. La finele acestei săptămâni aceasta ar trebui să iasă din carantină. Primarul localității, Adrian Roșu, a declarat pentru Replica faptul că situația actuală este mult mai bună acum, însă cetățenii sunt speriați de patrulele mixte ce supraveghează comuna. „Suntem mai bine acum. Mă bucur că cetățenii au înțeles situația și și-au luat toate măsurile necesare. Bineînțeles că situația actuală îi face să fie puțin speriați pentru că sunt patrule de jandarmi pe toate străzile și nu cred că se simte cineva confortabil în acestă situație, însă, trecem peste toate. Mai avem puțin și ieșim din carantină și sper să nu mai apară noi cazuri” a declarat Adrian Roșu, primarul localității Fântânele.

Ion Roșu

Primarul face apel către cetățeni în privința aprovizionării cu alimente

Pentru că trec printr-o situație delicată primarul anunță locuitorii comunei să anunțe Primăria pentru orice problemă întâmpinată. De afltfel, primarul a declarat că a mai fost ajutată deja o familie ce era carantinată și nu aveau cum să își procure alimentele și medicamentele. „Dacă au dificultăți în aprovizionarea cu alimente, îi rog să sune la Primărie și imediat ne mobilizăm și îi ajutăm. Au mai fost cazuti în care nu au putut ieși din pricina faptului că era toată familia în carantină și ne-am mobilizat imediat și le-am dus alimente neperisabile și medicamente” a mai spus primarul.

Incidența a scăzut de la 8,41 la 1,8 la mia de locuitori

Conform informațiilor primite de la primarul localității, zilele trecute au ieșit trei persoane din carantină, luni, 2 noiembrie au mai ieșit cinci persoane, marți, 3 noiembrie va mai ieși o persoană iar pe data de 5 noiembrie vor ieși și ultimele 4 persoane. De cazuri noi, reprezentantul localității nu avea cunoștină însă ne-a menționat că ar mai fi în carantină, pe lângă cele enumerate deja, două persoane venite din străinătate.

Reprezentanții Instituției Prefectului ne-au declarat că incidența este în continuă scădere, în prezent aceasta fiind 1,8 la mia de locuitori, față de 8,41 cât era pe data de 22 octombrie atunci când au și intrat în carantină.

Direcția de Sănătate Pubică Constanța nu a putut fi contactată pentru a primi o situație actualizată a infectărilor din localitatea Fântânele.

Ce presupune carantina în localitatea Fântânele

Conform Ordinului DSU, carantinarea localităţii presupune, printre altele, limitarea la maximum a deplasării persoanelor, stabilirea unor rute ocolitoare, purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice închise şi deschise, interzicerea evenimentelor private şi a activităţii restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor; a sălilor de noroc, a cinematografelor şi ale instituţiilor organizatoare de spectacole şi/sau concerte. De asemenea, slujbele religioase se vor putea ţine doar în exteriorul clădirilor, cu prezenţa a maximum 20 de persoane.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614