REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fântâni arteziene şi cişmele, puse în funcţiune la Constanţa!

Fântâni arteziene şi cişmele, puse în funcţiune la Constanţa!

Replica API 11 august 2017 | 00:00 427

Elemente de decor, dar şi de utilitate publică în zilele caniculare

Elemente de decor, dar şi de utilitate publică în zilele caniculare

Elemente ale patrimoniului municipal, fântânile arteziene sunt un simbol al urbanismului și civilizației, oferind zonei în care sunt amplasate un aspect estetic și relaxant. În plus, pentru că suntem sub cod de caniculă şi disconfort, în parcurile unde se află fântânile, dar nu numai, RAJA SA a montat cişmele pentru ca cei care se află în zonă să poată bea apă, pentru a combate efectele temperaturilor ridicate din această perioadă.

Amintim că, în urmă cu aproximativ două luni, compania RAJA a pus în funcțiune mai multe fântâni arteziene din municipiul Constanța. Aceste repere urbane au fost supuse unui amplu proces de reabilitare. Astfel, a fost refăcută hidroizolația, au fost reparate/înlocuite instalațiile electrice, pompele și automatizările, țâșnitorile, sistemele de alimentare cu apă și bineînțeles, cișmelele. În plus, aceste obiective, unele pentru prima dată, altele după mulți ani au fost modernizate cu instalații de lumini care dau un spactacol aparte odată cu lăsarea serii.

De asemenea, în zona fântânii din Parcul Gării, constănțenii, dar și turiștii care trec prin zonă, vor asculta și un scurt concert al fanfarei Muzica Apelor. Cei 28 de instrumentiști de la percuție, clarineți, trompete, tromboane, flauți, dar și cei doi tubiști îi vor încânta pe trecătorii de toate vârstele, dăruindu-le câteva momente de muzică bună. Concertul va cuprinde arii și melodii de muzică ușoară și populară celebre, valsuri, dar și binecunoscutele marșuri militărești.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
luna decembrie sa la reporniti.vara,la ce-ti trebuie fantana??huooooooo
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102