REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fântânile arteziene au intrat în proces de reabilitare: operaţiuni de curăţare şi vopsire

Fântânile arteziene au intrat în proces de reabilitare: operaţiuni de curăţare şi vopsire

Replica API 1 aprilie 2017 | 00:00 1171

Fântânile arteziene din stațiunea Mamaia și din municipiul Constanța au intrat în reabilitare. Spre exemplu, în cursul zilei de vineri, 31 martie a.c., o echipă din cadrul Primăriei Constanța a acționat pentru curățarea și deratizarea fântânii situate în parcul din zona Far din Constanța. “Efectuăm procesul de curățare și igienizare a fântânii, urmează mai apoi vopsirea ei. Cam așa se întâmplă cu toate fântânile arteziene din municipiu. Suntem deja la a treia acțiune de curățare a acestei fântâni.”, a precizat un angajat. Aceștia precizează că urmează să se acționeze și pentru vopsirea lor.

În scopul asigurării funcționării fântânilor arteziene la parametri optimi și asigurarea întreținerii acestora de către personal de specialitate, Primăria Constanța intenționează să achiziționeze serviciul de punere în funcțiune, întreținere, supraveghere și demontare fântâni arteziene și bazine ornamentale din următoarele locații: Piațeta Cazino (stațiunea Mamaia) - Fântână arteziană; Faleză Cazino Constanța - Bazin Pescarul; Faleză Cazino Constanța - Bazin Cascadă; Parc Arheologic - Fântâni arteziene și Parc Arheologic – fântână decorativă tip Wallace.

Astfel, zilnic, la fiecare fântână, se va curăţa suprafaţa apei şi preaplinurile de frunze, hârtii şi alte materiale și tot zilnic la fiecare fântână, se va aerisi spaţiul tehnic. Săptămânal, la fiecare fântână, se vor efectua următoarele operaţiuni: curăţarea coşurilor de pe fundul fântânilor, curăţirea manuală a nămolului din bazine și dezinfectarea rezervoarelor.

Aceste operaţiuni vor fi efectuate de către un drenor. Aceste operaţiuni se vor realiza după un grafic prezentat de prestator şi aprobat de beneficiar şi se vor efectua în intervalul orar 08:00 — 14:00. Durata contractului este de184 zile calendaristice de la data semnării şi înregistrării contractului , astfel: etapa I — 15 zile: punerea în funcţiune a fântânilor arteziene, etapa II 154 zile (22 săptămâni): întreţinere şi supraveghere fântâni arteziene și etapa III - 15 zile: demontare şi conservare fântâni arteziene.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In fiecare an aceste asa zise fantani arteziene sunt reparate chipurile dar ele tot nu functioneaza ..in fiecare vara ele sunt in paragina pline de balarii ..aici se spala bani .sume imense etc. unde sunt cei de la DNA si avocatul poporului ..in fiecare an aceasi poveste ...nu ne credeti prosti ca latul se strange ..se apropie finalul ..ptr toti cei care a-ti condus si conduceti acest oras ..batandu-va joc de populatia de buna credinta ..
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108