REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fără mangalioţi în conducerea turismului de stat din Mangalia. Cine sunt şefii de la Neptun Olimp SA

Fără mangalioţi în conducerea turismului de stat din Mangalia. Cine sunt şefii de la Neptun Olimp SA

Replica API 16 martie 2013 | 00:00 1116

Patroni tineri, cu afaceri varză

Patroni tineri, cu afaceri varză

Societatea de stat Neptun Olimp SA şi-a definitivat structura de conducere, în urma unei şedinţe a Adunării Generale a Acţionarilor care a avut loc vineri, la a doua convocare. Cu această ocazie, a fost ales un nou auditor financiar extern, Ronial Expert SRL, pentru o perioadă de doi ani. De asemenea, a fost numit administrator al societăţii Florin Tănase, cel care ocupa interimar acest post, după demisia din noiembrie a liberalului mangaliot Sorin Cucoranu. În acest condiţii, Consiliul de Administraţie al SC Neptun Olimp SA are următoarea componenţă: Marius Horia Ţuţuianu, de 36 de ani, din Constanţa, Mariana Ancuţa Ion, de 32 de ani, din Constanţa, Florin Tănase, de 41 de ani, din Constanţa, Dragoş Călin, de 40 de ani, din Braşov şi Mihail Voicu, de 65 de ani, din Bucureşti, în timp ce director general al societăţii este Cătălin Mihai Caracostea, de 28 de ani, din Constanţa. După cum se poate vedea, din conducerea firmei de stat de turism din Mangalia nu face parte nici un mangaliot, acţionarul majoritar "importând" şefi din Constanţa, Bucureşti şi Braşov.

Componenţa Consiliului de Administraţie a SC Neptun Olimp SA este una destul de pestriţă, iar membrii acestuia nu se fac remarcaţi, cel puţin la prima vedere, prin cine ştie ce rezultate spectaculoase în afacerile lor personale, dimpotrivă. Astfel, dacă despre bucureşteanul Mihail Voicu (fost director general al ONT Carpaţi şi asociat al controversatului Fathi Taher), impus de ministerul de resort şi braşoveanul Dragoş Călin, reprezentant al acţionarului SIF Transilvania, putem spune că ar avea ceva experienţă managerială la activ, nu la fel stau lucrurile în privinţa constănţenilor. Foarte tânărul director general Cătălin Mihai Caracostea, numit de PSD, patronează alături de tatăl său, Hristu Caracostea, afaceri păguboase pe linie, precum Vlahos SRL, lichidată de câţiva ani, Daytona Beach SRL, cu o cifră de afaceri nesemnificativă în 2011, de doar 241.690 lei şi pierderi de 75.945 lei şi Daytona Internaţional SRL, cu 452.868 lei rulaţi în tot anul 2011 şi pierderi de 128.120. Asta deşi firmele Daytona administrează mai multe terase, baruri şi restaurante în Mamaia şi sudul litoralului, unde face afaceri inclusiv cu Neptun Olimp SA. Administratorul Marius Horia Ţuţuianu, consilier judeţean PSD, este director general în cadrul Euxin SA, deţinută de SIF Transilvania şi singurul care conduce o afacere pe plus, Euxin declarând pentru 2011 o cifră de afaceri de 2.557.472 lei şi un profit net de 306.309 lei. La rândul său, administratorul Florin Tănase deţine o firmă de consultanţă, Total Consulex SRL, care şi-a întrerupt temporar activitatea, după ce a funcţionat, încă de la înfiinţare, aproape mereu cu pierderi şi nici un angajat. Şi Mariana Ancuţa Ion are o poveste interesantă: şefa de cabinet a secretarului de stat din Turism, constănţeanul Cristian Bărhălescu, este angajata unui mare comerciant de cereale, Grani Comerţ SRL, al cărei patron, Raul Florinel Sava, este cercetat de DIICOT pentru o evaziune fiscală de câteva milioane de euro, alături de mai mulţi complici bulgari. Pe de altă parte, Mariana Ancuţa Ion este administratora Utilserv Bărăganu SRL, firmă de colectare a deşeurilor deţinută de Consiliul Local Bărăganu. De precizat că Florin Tănase şi Cătălin Mihai Caracostea, administrator, respectiv director general la Neptun Olimp SA, sunt şi administratori ai Carmen Silva 2000 SA Eforie, o altă firmă de stat din turism aflată pe butuci, alături de Oana Şerbu şi Emil Săvucă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367