REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fără SLUJBĂ de ÎNVIERE și anul acesta, ... virusul UMBLĂ mai mult noaptea

Fără SLUJBĂ de ÎNVIERE și anul acesta, ... virusul UMBLĂ mai mult noaptea

Replica API 6 martie 2021 | 00:38 6724

Din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurii conform căreia nu se circulă în intervalul orar 23-5, se pare că nici anul acesta credincioşii nu se vor bucura de slujba de Înviere. În 2020, IPS Teodosie a găsit o soluţie de „avarie”: a organizat Odovania, încheierea praznicului Învierii Domnului, când rânduiala slujbei prevede același început ca în noaptea Învierii, repetând astfel slujba. Cum o să se “descurce” anul acesta… rămâne de văzut.

Sperăm ca autorităţile să prevadă o excepţie

Contactat pentru un punct de vedere în privinţa organizării slujbei de Înviere din acesta an, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, a declarat: “Deocamdată slujbele sunt permise şi sperăm să rămână aşa. În privinţa slujbei de Înviere, sperăm ca autorităţile să prevadă o excepţie. E greu de explicat credincioșilor că virusul umblă mai mult noaptea”.

A doua slujbă de înviere

Vă reamintim că anul trecut Arhiepiscopia Tomisului a organizat slujba de Odovanie, când rânduiala slujbei prevede același început ca în noaptea Învierii. Motivarea Arhiepiscopiei a fost: “Urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă. Prin urmare, pentru a repara acest neajuns, (…) în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie, clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști”.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
II GREU DE EXPLICAT CREDINCIOSILOR CA VIRUSUL UMBLA MAI MULT NOAPTEA. DAAAA SIMPLU AR FIFOST SA LE EXPLICATI CUM TOT NOAPTEA SE FACEAU DIFERITE ACTIVITATI IN ACEL GARAJ. SPALAT MORTII VA AMINTESC POATE AVETI LAPSUS. VECINI NU MINT AU LUAT LEGATURA CU CINEVA VARE FACEA ACTIVITATI ACOLO. DECI DRAGULE POT SPUNE CU DRAG ALUPIGUS.
1
0
Alupigus cu darg
2
0
Eugene te ma doare .uru . Acuma de ai stiut in ce te bagi si pin la urma tre sa rec ca ti a placut nebuna barboasa.Faci o felatie cum nu am mai simtit draga mea
3
0
Draga dnl e Tanasescu daca glasuiesti asa apasat chesti.Care ii cauza de sa pus batista pe tambal in cazul spalari mortilor in acel garaj stire difuzata de presa la tv.Care care nu cumva sa fie vb de ochiul dkului banu fratica.Fara vr o legatura cunosc un lucrator care facea diverse in acel garaj.Credema omul ii la zi cu tooooate.Iii inocent partial nu stie ce inplica asta.Dumneata sti cu siguranta.Asa ca las o mai catinel cu harneala.
2
0
ba nebunilor nu vedeti ca cei de la putere isi bate joc de noi,nu biserica ,nu sarbatori, da cand a fost la alegeri atunci nu ne mai inchideau,umbla noaptea Covid atat de prosti ne cred asta e prosteala sa nu vedem ce magari fac ei ,acum un an umblau cu izoleta sa ne sperie sau chieltui la bani fara licitati si aciziti fara nr
0
0
Vai de noi cu asa conducatori! Sa ne bucuram macar de Sf. Inviere!
1
2
Citind cateva din comentarii, iti dai seama de gradul de 'cultura' din Romania. Traiasca media, traiasca scoala 'vietii'! Durere....
2
0
Umbla mai mult prin aglomeratie, nu noaptea.
4
3
rahan presedinte!
6
3
Fara actualii guvernanti dispare virusul. Carantina i-a umplut de bani.
4
4
Muie la toti prostanii si tampitii care pun botu la samanii asa zis popki.Spalati la creier si tampiti pupati p la popi si sugeti p ....la si pupati oase tampitilor care ati ramas.cu 1000 ani in urma.
6
16
Umbla degeaba prin capul prostilor si virusul si dzeu si nu gaseste opreliste. Jurnalismu de spiru loveste din nou so ziua si noaptea!
3
6
Rituals last long after, the reasons have been forgotten!
1
4
Sa-i ceri scuze lu ma-ta ca te-a facut poponar prost. Iesi in mortii ma-tii de cacat vii tu sa ne spui noua cum sa vorbim. Ne cacam pe tine
6
10
pe mine m,a facut mama cu un tigan horahai din babadag...
4
4
Imi cer mii de scuze in numele celor cu un limbaj violent. La ce limbaj sub-urban se gaseste la sectiunea comentarii este clar ca nivelul de cultura lasa mult de dorit. Va doresc o zi buna celor care aveti un limbaj de ghetou.
15
2
Cacate in pizda mati de animal !
8
10
sa-mi lingeti cacatul !!! Pastele si cristosu mamii voastre de hoti !!!
3
17
Ia sa vedeti sinucideri in masa, popimea agata pe acoperisul bisericii urland ca iar nu se tine Pastele, ei ce fac cu ratele la mertzane si intretinerea la viloaie ?! Sper sa isi fi procurat saltele astia de la ISU, pt ca nu stiu cat pot tine rol de parasuta rochiile imbuibatilor, alea impopotonate cu kile de aur . Pentru indoctrinati, cititi despre afacerile BORului, nu le mai plangeti de mila, mai ales ca ei nu fac caritate, doar isi insusesc !
15
12
Sa ma cac in pastele vostru
5
40
Cine este credincios stie ca o slujba interzisa nu este nimic ,la fel si balelile anticristilor. Marile valori ale umanitatii,crestinismul,stiinta aia reala,nu cea inchipuita vanturata pe feisbuci de idioti,raman valide. Degeaba se strofoaca nulitatile vremii impotriva civilizatiei. Corect,multi vor pleca din tara asta mai mereu potrivnica celor buni,insa si asa,cei ticalosi nu vor fi decat dispretuiti ,ei doar se vor crede mari si tari,ca de obicei. Pleava imputita a existat mereu.Tragem apa dupa ea.
13
3
Daca o mai fi zapada poate mergem la schi. Acolo nu s-a inchis.
18
8
Aici nu este vorba de credinta sau nu, este vorba de controlul populatiei. Bolnavii psihic de la conducerea tarii au orgasme cand impun restrictii. Pana si fanaticul religios islamist homosexual Arafat se bucura din asta. Ei poarta masca atata timp cat se filmeaza dupa care o dau jos.
24
8
eugene pupa moaste lasa fundu lu teo
8
13
Eugen Tanasescu, acest "IULIA ALBU" a lu' popa Machedon. Stie El, de ce !
12
18
Teodosie mai are si el 2 securisti care il tin in brate, acest homosexual spagar si ciorditor trebuia sa stea in puscarie cel putin 10 ani !
17
23
Teodosie lupta impotriva sistemului , impotriva idioteniei mascate , lupta impotriva acestei mascarada mondiala ! Nu o fi el vreun un sfant , are pacatele lui , dar.....lupta pentu o cauza nobila si trebuie sa-l sustinem !
28
29
Platiti taxe bah Jegosilor cum platesc toti oamenii . Va imbracati in sutane si parazitati Romania .Lasa ca face Teodosie pastele de 5 ori si anul acest si o sa iesiti pe plus
21
18
Incidenta este in crestere,dar se organizeaza Tinimtex!?
24
3
Sa-ti iau fatza in pula mai cacat satanist !
17
12
Rugam covid sa circule noaptea si sa vina in 'amenajarile' rubinii nocturne, poate si diurne!
9
9
pai daca ne-a luat de fraieri.....si noi stam si inghitim toate bazaconiiile si imbecilitatile unora si altuoa,ca e tulpina din uk ,ca e din africa de sud ,ca e din pzdmasii ,ca-i tulpina plmele....
18
10
pt ce plm mai e vaccinul ala daca nr de cazuri e in crestere lumea se vaccineaza si aia o dau in valul 3 ,zona rosie, inchidere iar
25
11
@rahan... Mai bine iti puneai rahat cu mot..
19
9
esti un mare golan...
18
11
Pot sa iti iau familia in carici?... si tie sa iti dau salamul prin gura parazitul societatii.
19
15
sa te f... pe gura lu mata si pe toata familia ta
18
17
Sa ma f... pe slujba lor !
16
51

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920