REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

FARUL – Concordia Chiajna 3-1: Greu de ucis la Constanța!

FARUL – Concordia Chiajna 3-1: Greu de ucis la Constanța!

Replica API 22 februarie 2020 | 10:50 614

Sursa foto: Facebook FC Farul Constanța

În etapa a 22-a a ligii secunde de fotbal, FC Farul a învins pe teren propriu, formația ilfoveană, Concordia Chiajna cu scorul de 3-1. Formația antrenată de Ianis Zicu a continuat parcursul fulminant de pe teren propriu și a obținut a noua victorie din acest campionat pe teren propriu, din zece partide disputate. Singurii care au plecat cu punct de la Constanța sunt chiar viitorii adversari din etapa viitoare, cei de la Petrolul Ploiești (0-0).

Antonio Cruceru, triplă pentru constănțeni

Eroul partidei a fost pe departe, mijlocașul Farului, Antonio Cruceru, care a bifat și o premieră. A înscris primul hatt-trick din cariera sa de fotbalist și a pus umărul serios la o nouă demonstrație de forță a „marinarilor” pe teren propriu. Meciul de la Constanța a debutat într-o manieră destul de agresivă a oaspeților, care au primit un cartonaș roșu, încă din minutul 4, când, fundașul ilfovenilor, Bogdan Vișan l-a faultat din poziție de ultim apărător pe atacantul constănțenilor, Ionuț Stoica. În primă fază, Kanda a ratat lovitura de la 11 m, însă lovitura de pedeapsă s-a repetat și astfel, Antonio Cruceru și-a început recitalul de goluri. În minurul 14, același Cruceru înscria de la punctul cu var și astfel, Farul mergea la vestiare cu avantaj de două goluri pe tabelă (2-0). Repriza secundă, Farul a trecut din nou la cârma meciului, după ce se relaxase în prima parte a jocului, având un avantaj mulțumitor și un om în plus. Cruceru a marcat din nou pentru „marinari”, în minutul 58, din pasa lui Ionuț Stoica. În finalul partidei, oaspeții au înscris golul de onoare prin Stelian Cucu, în minutul 90.

Sursa foto: Facebook FC Farul Constanța

Florin Bratu: Farul Constanța este o echipă redutabilă pe teren propriu

Antrenorul ilfovenilor, Florin Bratu a lăudat evoluția Farului la conferința de presă de după meci și a recunoscut că Farul este o echipă redutabilă pe teren propriu. După spusele sale, obiectivul pentru Concordia Chiajna în acest moment este evitarea retrogradării „Meciul a avut un specific aparte deoarece a început complicat pentru noi, luând un cartonaș roșu și penalty. Practic, totul s-a dat peste cap. A fost greu după aceea pentru că pe teren propriu, Farul Constanța este o echipă redutabilă, o echipă care joacă fotbal, o echipă care nu este întâmplător pe poziția din clasament (locul 7 în acest moment). Noi am încercat să suplinim omul în minus, am avut momente bune de joc, dar a fost greu pentru că vă dați seama, pregătim de săptămâni întregi un modul de joc, cu anumiți jucători, iar într-o fracțiune de secundă se schimbă totul și este destul de complicat să rezolvi lucrurile la acest nivel împotriva unei echipe bune. Nu comentez arbitrajul, nu vreau să iau din merite celor de la Farul, spunând ceva despre arbitraj. Obiectivul nostru pe termen scurt este evitarea retrogradării”, a declarat Florin Bratu.

Ianis Zicu: Vreau să mulțumesc jucătorilor că au luptat din primul minut până în ultima secundă

Antrenorul constănțenilor, Ianis Zicu și-a felicitat ca întotdeauna jucătorii după o evoluție bună pe teren propriu și a vorbit cu regret de faptul că la meciul următor, disputat la Ploiești, în fieful Petrolului, nu va putea conta pe cei doi mijlocași, eroul meciului de azi, Antonio Cruceru și Paul Antoche. „În primul rând vreau să mulțumesc jucătorilor pentru că au luptat din primul minut până în ultima secundă. Sunt fericit că am obținut această victorie. Aveam nevoie de cele trei puncte, le-am obținut, din păcate am pierdut doi jucători pentru meciul cu Petrolul. Cruceru și Antoche vor fi suspendați pentru acest joc, dar avem un lot mare și sunt mulțumit de toți jucătorii pe care îi am aici și sunt convins că cei care vor intra la partida de la Ploiești, vor face o treabă bună. Mă bucur pentru Cruceru. Este un jucător care are o calitate incredibilă. Trebuie însă să se limpezească un pic din punct de vedere al gândirii. Nu trebuie să se mai enerveze inutil. Fotbal știe foarte mult și ajută această echipă prin calitatea paselor și interpretează foarte bine fiecare moment al jocului”, a spus antrenorul Farului.

Încercăm să acumulăm mult mai multe puncte decât am făcut-o în prima parte a sezonului

Etapa următoare, Farul dă piept cu Petrolul, la Ploiești. Marinarii luptă pentru prima victorie din acest sezon, obținută în deplasare, împotriva „lupilor galbeni”. Cu un palmares favorabil pentru constănțeni în ultimele zece întâlniri, patru victorii, în detrimentul unei singure victorii a ploieștenilor, partida de la Ploiești se anunță una interesantă în evoluția luptei pentru locul al treilea, cel care duce la baraj. În acest moment, Farul se află pe poziția a 7-a în clasament, cu 32 de puncte, două mai puțin decât ploieștenii, care se află pe poziția a cincea. Cu o victorie, Farul ar trece peste ploieșteni și ar începe să se gândească serios la lupta pentru promovare. Însă, constănțenii antrenați de Ianis Zicu trebuie să spargă întâi gheața și să aducă primul succes pe teren străin. Antrenorul Farului speră la un teren mai bun la Ploiești decât la Constanța pentru a pune în valoare calitățile jucătorilor Farului. „Încercăm să acumulăm mult mai multe puncte decât am făcut-o în prima parte a campionatului. Va fi o partidă frumoasă, sper să fie un gazon bun ca să putem construi cu cât mai multă încredere și siguranță, deoarece aici, la Constanța, lucrurile nu sunt așa cum îmi doresc. Nu este un gazon foarte bun și sper să remediem și această problemă, pentru că în rest am toate condițiile și beneficiez de tot ceea ce trebuie să aibă un club profesionist de fotbal, atât din punct de vedere administrativ, cât și din punct de vedere al condițiilor de antrenament. Băieții sunt plătiți la zi și sunt mulțumit cu lucrul acesta”, a declarat Ianis Zicu.

Băieții au nevoie de mai multă susținere din partea fanilor

Antrenorul Farului așteaptă o prezență mai mare a spectatorilor la meciurile de pe teren propriu. „Este o bucurie să vedem oamenii la stadion. Sperăm să vină din ce în ce mai mulți. Sunt 10 meciuri jucate acasă, 9 victorii și un singur rezultat de egalitate cu Petrolul. Cred că acești băieți ar trebui să fie susținuți mai mult pentru că sunt jucători tineri și au nevoie. Așa va crește și evoluția lor, cu aportul fanilor, a mai spus Ianis Zicu.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cel mai bun reporter e Petrut asta , n ai ce sa ii zici are niste cuvinte in el de nici el nu stie de unde le scoate . Felicitari tinere , esti viitorul tarii noastre in materie de jurnalism.
1
0
Bravo, hai FARU!!!
1
0
Din poza nu vezi... Ala este un sector inchis... Sunt multe lucruri care trebuiesc pentru a aduce lumea la stadion. dar oricum sunt mai multi ca la viitorul
0
1
Spectatorii unde sunt?!? Si in cureta scolii vezi mai multi spectatori si persoane care urmaresc jocul
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102