REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Farul trece prin cea mai neagră perioadă din istoria sa. Marcel Lică: " Cei mai vinovaţi sunt jucătorii"

Farul trece prin cea mai neagră perioadă din istoria sa. Marcel Lică: " Cei mai vinovaţi sunt jucătorii"

Replica API 9 noiembrie 2012 | 00:00 240

Clubul încă aşteaptă ajutor de la Consiliul Judeţean

Clubul încă aşteaptă ajutor de la Consiliul Judeţean

Din păcate pentru constănţeni, echipa Farul trece prin cea mai neagră perioadă din istoria clubului, iar rezultatele vorbesc de la sine. După 11 etape disputate în Liga a II-a, constănţenii au doar 6 puncte acumulate după victoriile în faţa celor de la Delta Tulcea şi Dunărea Galaţi. În ultimul meci disputat în campionat, rechinii au pierdut cu 4-1 meciul disputat în deplasare în compania formaţiei Chindia Târgovişte. Situaţia este într-adevăr critică, iar fără investiţii şi sponsorizări, Farul Constanţa se va stinge puţin câte puţin. Echipa poate fi afectată şi de situaţia prezentă la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), care nu a dat nici până în acest moment un comunicat în care să precizeze câte echipe vor retrograda din Liga a II-a. Nu este cunoscut modul în care va fi organizat campionatul începând cu 2013, dar cert este că preşedintele clubului Farul Constanţa, Marcel Lică, îşi doreşte în Liga a II-a, 4 serii pe criterii geografice, cu câte două tururi şi două retururi. Criza financiară cu care se confruntă majoritatea cluburilor este motivul care a stat la baza acestei idei. Vom vedea în continuare care sunt problemele de la clubul constănţean, cine este de vină pentru locul din clasament, dar şi care sunt soluţiile pentru a ieşi din acest impas. Privind aceste teme, preşedintele clubului Farul Constanţa, Marcel Lică, a acordat un interviu cotidianului "Replica":

Reporter: Antrenorul Farului, Alin Artimon a declarat că este nevoie de linişte la echipă, că nu caută vinovaţi. Dumneavoastră consideraţi că există vinovaţi?

Marcel Lică: Sunt cel puţin intrigat, Farul trece prin cea mai neagră perioadă, iar vinovaţi suntem cu toţii, dar cei mai vinovaţi sunt jucătorii. În vară, am făcut o campanie de achiziţii cu nume, am adus golgeterii ultimelor două ediţii din Liga a 2-a, am adus de asemenea jucători cu nume din prima ligă, aici mă refer la Stoianov şi George Curcă, dar din păcate nu joacă numele.

Rep.: Vor exista schimbări în conducerea clubului?

M.L.: Eu pot să mă refer numai la mine. Am şi eu partea mea de vină, atât cât este, mai mare sau mai mică, asta decid patronii. Dacă vă referiţi la antrenor, eu vă spun că cel puţin suportul meu îl are, deoarece este un profesionist, dar din păcate răspunsul jucătorilor nu a fost pe măsură.

Rep.: Anul trecut au existat probleme cu căldura şi apa caldă la stadion. Care este situaţia în acest an?

M.L.: Nu este adevărat, noi am avut permanent apă şi căldură, nu a suferit nimeni. Acum au aer condiţionat, au salariile plătite, în afară de o lună, dar vor avea salariile la zi. Au condiţii, au trei mese pe zi, la deplasările lungi au plecat cu două zile înainte de desfăşurarea partidei. Dacă ne luăm după condiţii, clasarea noastră ar fi trebuit să fie în prima jumătate.

Rep.: Au mai avut loc discuţii cu CJC în legătură cu sponsorizarea echipei?

M.L.: Discuţia a fost de preluare a pachetului majoritar. Discuţia nu a fost de sponsorizare, ci de preluare. Noi aşteptăm oricând o sponsorizare din partea CJC. Fără sprijinul lor nu se va face performanţă, ne vom chinui.

Rep.: Care sunt posturile deficitare în echipă şi ce jucători vor veni în pauza dintre tur şi retur?

M.L.: Posturi deficitare sunt mai multe, dar cu precădere avem nevoie de oameni în zona apărării. De marcat, am marcat, însă compartimentul din zona apărării trebuie schimbat. Eu mă gândesc la 3 sau 4 jucători pentru defensivă, care să fie peste nivelul Ligii a 2-a, pentru a ieşi din zona în care ne aflăm.

Rep.: Ce buget de transferuri are Farul Constanţa pentru această iarnă?

M.L.: Acest lucru vă pot spune doar patronii. Nu cred că ne putem permite un buget de transferuri. Dorim să luăm jucători liberi de contract, poate vom face o colaborare cu Gică Hagi, să luăm jucători tineri, să-i rulăm la nivelul Ligii a 2-a.

Rep.: Ce jucători vor pleca de la club în această pauză?

M.L.: Cu siguranţă că vor pleca jucători în această iarnă. În urma unei analize pertinente şi obiective din partea antrenorului, vom decide care sunt jucătorii ce vor pleca. În mare, este vorba despre 4-5 jucători care vor pleca. Dacă ar fi după mine, 4-5 jucători ar fi liberi de contract începând de mâine.

Rep.: Antrenorul secund al echipei, Ion Barbu, a declarat că nu se pune problema retrogradării. Care este părerea dumneavoastră legată de acest subiect?

M.L.: Dacă ne uităm puţin la clasament, eu spun că se pune problema retrogradării. Când eşti pe ultimul loc, se cam pune problema retrogradării.

Rep.: Mai păstrează Farul şanse reale de menţinere în Liga a 2-a?

M.L.: Mă uit la suporteri, care încă mai speră, dar ce poţi să speri, atunci când etapă de etapă te faci de ruşine. Dacă nu intervine ceva în această iarnă, o schimbare importantă a lotului şi a mentalităţii jucătorilor, va fi foarte greu.

Rep.: Au fost băgaţi în şedinţă jucătorii Farului după ultima înfrângere din campionat?

M.L.: După fiecare joc se face câte o analiză, important este cu ce rămâi după aceste analize. S-au dat amenzi, s-au scos jucători din lot, mai mult de atât ce să le faci? Trebuie să se întâmple ceva, să intervină un şoc, să îi scoată din starea asta care trenează.

Rep.: În pauza competiţională dintre tur şi retur, va pleca echipa Farul în cantonament?

M.L.: Cu siguranţă că va pleca în cantonament, dar o să vedem. Încă este prematur, mai sunt trei etape de disputat. Eu mă gândesc la meciul de sâmbătă, nu mă gândesc ce va fi peste câteva luni.

Rep.: Fostul antrenor şi jucător al Farului, Petre Grigoraş a declarat că: "Poate se va găsi cineva vreodată să pună piciorul în prag". Ce părere aveţi despre această declaraţie?

M.L.: Păi el, săracul, are de tras de pe urma Farului, pentru că aici a jucat, aici a antrenat. El trage un semnal de alarmă, pentru că Farul este emblema judeţului, a Dobrogei. Suntem într-o mediocritate continuă, asta vrea să spună. El s-a referit la autorităţi şi la oamenii de afaceri, asta e clar. Ce, el nu ştie ce trebuie clubului? Ştie foarte clar. A fost solicitat acum 2 ani de zile de către domnul Nedelcu. A cerut să fie stabilitate, să existe condiţii de promovare, el voia în Liga 1, la fel ca noi toţi.

Rep.: Pe viitor, credeţi că este posibilă o colaborare cu Petre Grigoraş?

M.L.: În viitorul apropiat nu este posibil. Grig este în acest moment un antrenor de succes, un antrenor de top, iar drumul lui va fi către echipele care se bat la titlu şi în Europa.

Rep.: Joi s-a judecat la LFP cazul lui Alin Artimon. Care sunt aşteptările pe care le aveţi?

M.L.: Poate îi vor mai reduce două etape, dar cu ce schimbă asta situaţia? Evoluţia jucătorilor nu s-a datorat lipsei antrenorului de pe bancă. În Liga a 2-a, unde sunt 200 de spectatori pe meci, Alin se aude la fel de bine şi de la 3 metri de bancă, este ca şi când ar fi pe bancă.

Rep.: Ce credeţi că va face Farul în meciul de sâmbătă?

M.L.: Nu există alt pronostic decât 1 solist. Orice altceva, înseamnă un dezastru pentru club, dacă nu câştigăm. Dezastrul este că vom rămâne peste iarnă pe ultimul loc dacă nu vom câştiga, iar noi vrem să evadăm, să nu iernăm pe ultimul loc, pentru că ar fi ruşinos pentru Farul.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218