REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Faţa pestriţă a Constanţei! Cromatica blocurilor, HAOTICĂ

Faţa pestriţă a Constanţei! Cromatica blocurilor, HAOTICĂ

Replica API 5 octombrie 2016 | 23:25 235

Ce se întâmplă când fiecare renovează „pe apucatelea”

Ce se întâmplă când fiecare renovează „pe apucatelea”

Legea junglei în Constanţa! Acest lucru este valabil şi în cazul blocurilor recent izolate termic şi care au un aspect de… curcubeu. Deşi proprietarii sunt obligaţi să confere culoarea iniţială blocului în care locuiesc, nu puţini sunt cei care aleg culorile după bunul plac ori după priceperea meseriaşilor. Un caz concret este blocul 7 aflat pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea, nr. 49. Cromatica imobilului este haotică!

Reporterii „Replica” au luat la pas străzile din municipiul Constanţa şi au remarcat aspectul hidos al mai multor blocuri. Printre acestea se numără şi blocul 7 aflat pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea. Exteriorul imobilului este vopsit în nu mai puţin de cinci nuanţe diferite. Ce spun reprezentanţii locali? „Proprietarii sunt obligaţi să îşi vopsească blocul cu culoarea pe care acesta a avut-o iniţial. Dacă vor să îşi schimbe culoarea, trebuie să ceară o autorizaţie de la Primărie în care să li se aprobe culoarea şi să fie toţi de acord. Dar când se fac renovări se păstrează culoarea iniţială.

O excepţie sunt cele metalice, de pe malul mării. Blocul când se dă în folosinţă se recepţionează, de exemplu, blocul U4 este culoarea bleu, deci nu poate să facă unul verde, unul roşu. Nu este în regulă dacă fac acest lucru”, a precizat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa. Precizăm că la faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al Corpului de Control, pentru a analiza situaţia. Amintim faptul că în luna noiembrie a anului 2015, Alexandru Bălan, şeful Ordinului Arhitecţilor din România - filiala Dobrogea, preciza faptul că orice clădire care este mai înaltă de 12 metri sau care se află într-o zonă protejată (aici nu mai contează înălţimea) are nevoie de autorizaţie pentru această placare a faţadei cu polistiren.

“Conform legii 50, privind autorizarea în construcţii, la clădirile mai înalte de 3 niveluri, adică P+2, trebuie să existe autorizaţie de construire, aici fiind inclusă şi izolarea termică. În al doilea rând, aceasta nu se face individual. Fiecare cum vrea, cu o altă culoare, cum vrea şi aşa mai departe. În al treilea rând, în zonele protejate, cum e şi zona Peninsulară, sau la case cu o anumită calitate de patrimoniu şi finisaje se face tot cu autorizare, indiferent de regimul de înălţime”, declara atunci Bălan.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102