REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fata "rapita" din Mangalia a declarat la Politie ca e bine-mersi

Fata "rapita" din Mangalia a declarat la Politie ca e bine-mersi

Replica API 30 octombrie 2010 | 00:00 188

Luata in plasament, o minora vrea la concubine

Luata in plasament, o minora vrea la concubine

Poliţiştii din Mangalia nu pot întreprinde nici un demers legal în ceea ce priveşte cazul minorei răpite de un băiat din Săcele. Luni după-amiază, Luminiţa Zaharia, mama Laurei Maria Găvănaru, a reclamat la Poliţie dispariţia acesteia.

"În cursul dimineţii de vineri (n.r.- adică imediat după ce mama s-a adresat presei, disperată că ea nu mai vine acasă), fata mi-a trimis o declaraţie prin care spune că vrea să locuiască cu iubitul ei la Săcele. Are peste 16 ani şi legea apreciază că are capacitate de discernământ. Se poate mărita cu acte în regulă cu dispensă până la vârsta de 18 ani, dar până atunci nu o împiedică nimic să trăiască în concubinaj. Colegii mei au fost la Săcele, au verificat, fata este acolo şi este în regulă", a declarat şeful Poliţiei Mangalia, comisarul-şef Nicolae Pescaru, pentru "Replica" de Constanţa. Mama fetei, Luminiţa Zaharia, susţine că va încerca toate demersurile posibile pentru a-şi aduce fata înapoi, susţinând că tânărul la care aceasta locuieşte s-ar ocupa cu activităţi ilegale, fapt ce o determină să fie îngrijorată. Conform spuselor părţilor, fata se află în plasament la Luminiţa Zaharia, chiar aceasta afirmând că se află sub tutela ei până la vârsta de 18 ani. Femeia a mai declarat că va lua legătura cu cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa pentru a le cere ajutorul în acest caz. Faţă de această situaţie, reprezentanţii DGASPC au declarat pentru "Replica" de Constanţa, faptul că nu cunoaşte amănunte despre acest caz, însă urmează să deschidă o anchetă socială în acest caz, pentru a putea stabili măsurile legale pe care le pot întreprinde.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367