REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Favipiravir, medicamentul vital pentru bolnavii de COVID, de negăsit în farmacii

Favipiravir, medicamentul vital pentru bolnavii de COVID, de negăsit în farmacii

Replica API 20 septembrie 2021 | 00:00 714

Un medicament esenţial pentru tratarea persoanelor infectate cu SARS-COV 2 este de negăsit în farmaciile din ţara noastră. Conform protocolului Ministerului Sănătăţii, acesta poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor aflaţi la domiciliu. Doar că oamenii nu au de unde să îl cumpere.

Favipiravirul, un medicament care poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de COVID, la domiciliu, în faza de debut a bolii, nu poate fi nici acum prescris, pentru că nu se găseşte în farmacii.

”Medicamenul este important pentru că oferă o șansă importantă pentru cei care au boli asociate. Am vorbit de comorbidități care pun pacienții la risc, pentru toți acești pacient se preferă administrarea precoce a unui antiviral care a dovedit că are efect bun, primul s-a administrat în spital, iar acesta care se dă ca medicamnet, din păcate acest medicament nu există în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie. Nu a fost în farmacii decât pe hârtie, doar în spitale.

Să se găsească de cumpărat, multe persoane ar prefera să îl cumpere, daca s-ar găsi o soluție de compensație, dar cel mai important: ar ține acasă persoanele cu forme ușoare, ar degreva spitalele, ar trebui să internăm doar cazurile complicate.

Din păcate acest medicament nu exista în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie, ar trebui să inernam doar cazurile complicate” a spus medicul Sandra Alexiu la Antena 3, conform antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614