REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FC dispare de pe scena politică. MRU i-a cedat lui Blaga

FC dispare de pe scena politică. MRU i-a cedat lui Blaga

Replica API 11 iulie 2014 | 00:00 198

PDL şi PNL s-au "bătut" teribil pentru partiduleţul Forţa Civică. Ambele formaţiuni politice l-au curtat în fel şi chip pe Mihai Răzvan Ungureanu, care a acceptat, într-un final, să adere la PDL. După ultimele discuţii din aceste zile, MRU s-a "înţeles" cu preşedintele PDL, Vasile Blaga şi decizia a fost luată: Forţa Civică va fuziona, prin absorbţie, cu PDL. PDL-ista Andreea Paul a declarat că "nimeni nu mai poate opri proiectul de fuziune al dreptei" şi că "negocierile s-au intensificat şi evoluează chiar mai bine decât ne-am aşteptat iniţial". "Preşedintele Vasile Blaga, cu o zi înaintea declaraţiei mele, a spus că sunt destul de avansate negocierile cu Mihai Răzvan Ungureanu. Acolo am fost toţi (la Congresul PNL - n.r.)! Scopul rămâne acesta, pe care ni l-am propus, de unificare a dreptei şi e foarte bine că toţi găsesc resurse de inteligenţă şi înţelepciune ca să lase orgoliile de-o parte şi să contribuie la proiectul de unificare, e nevoie de unificare", a precizat Andreea Paul, pentru "Replica", evitând să menţioneze şi ce funcţie îi va reveni lui MRU în PDL. "Foarte probabil, va primi şi o funcţie în PDL. Se ştie, dar nu vreau să o comunic încă, dar, cu certitudine, intră în BPN", a declarat aceasta.

Andreea Paul a oferit şi "programul fuziunii", care, de la prima vedere, se poate sesiza o mobilizare rapidă. Astfel, până pe 15 iulie se va stabili statutul noii formaţiuni politice, programul politic şi protocolul de fuziune; congresele PNL şi PDL de fuziune au fost decise pentru data de 26 iulie, dată la care, oficial, Forţa Civică va intra în proiectul de fuziune al dreptei prin absorbţie; evenimentul pentru anunţarea candidatului va avea loc în luna august şi, ca măsură tranzitorie, s-a stabilit conducere bicefală la nivel central şi local până în anul 2017.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614