REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

FC Farul încearcă să revigoreze fotbalul pe plan local printr-un turneu de juniori

FC Farul încearcă să revigoreze fotbalul pe plan local printr-un turneu de juniori

Replica API 20 august 2014 | 00:00 611

Turneu, la Constanţa

Turneu, la Constanţa

Praf şi pulbere. Cam aşa poate fi catalogat fotbalul constănţean, situaţie din care reprezentanţii FC Farul se străduiesc să iasă. De mai mulţi ani, atracţia locală pentru sportul rege este în picaj liber. Ne aducem cu toţii aminte de meciurile FC Farul, echipă care reuşea să strângă mii de oameni, la fiecare partidă şi, de multe ori, reuşind chiar să învingă echipe de renume din ţară. Lipsa de investiţii ne-a aruncat echipa, în ultimii ani, pe locuri deloc onorabile ale eşalonului secund.

În anii 1990 şi 2000, înghesuiala la selecţii era teribilă. Copiii se înscriau cu sutele. Astăzi, reprezentanţii FC Farul constată cu îngrijorare lipsa de interes a tinerilor pentru fotbal şi încearcă să revigoreze fotbalul constănţean. Astfel, o tentativă serioasă în această perioadă se numeşte Tomis Challenge Cup, care se va desfăşura la stadionul Farul, în perioada vineri, 22 august - duminică, 24 august. Echipele înscrise sunt din Focşani, şcoala "Marius Lăcătuş", AFC Comprest (Bucureşti), FC Voluntari, Junior Galaţi, Luceafărul Brăila, Sporting şi Săgeata Năvodari CS Performer (Constanţa), FC Farul, ACSSF Farul 2010.

"Cu sprijinul Consiliului Judeţean organizăm acest turneu de fotbal pentru cei născuţi în anii 2003, 2004, 2005, 2006. Din punct de vedere organizatoric, nu ne-a fost chiar foarte uşor, fiind şi la prima ediţie. Pe parcurs, vom îndrepta greşelile care vor apărea. Probabil, vă întrebaţi, de ce se numeşte "Bebe Iovănescu". Am ales acest nume, pentru că este o fostă glorie a clubului Farul Constanţa, care a contribuit la dezvoltarea fotbalului constănţean. Conceptul nostru, al şcolii de fotbal, este să construim şi cred că am fi în acelaşi asentiment cu domnul Iovănescu, care astăzi nu mai este printre noi. Scopul turneului este de a testa echipele noastre. Vrem să testăm ca şi nivel de pregătire", a declarat managerul ACSF Farul, Bogdan Chiriţă, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată marţi, la stadionul Farul. La competiţie nu au fost invitate echipele de la academia lui Gheorghe Hagi, iar astfel ne dăm seama că divergenţele se răsfrâng şi când vine vorba de juniori. "Nu au fost invitate, noi suntem axaţi pe alt gen de competiţie. Cu ei o să ne măsurăm forţele, ca să zic aşa, în campionat", a concluzionat Chiriţă. Iniţiativa beneficiază şi de sprijinul Laguna Tour, al cărei manager, Lucian Chirilov, a precizat că se intenţionează şi extinderea ei, pe plan internaţional, inclusiv cu echipe din Ucraina, "dacă vom mai putea să discutăm cu cineva de acolo". De asemenea, Chirilov a precizat că modelul se mai regăseşte, la nivel european, doar în Spania. "Este un turneu care îmbină fotbalul cu relaxarea, cu diverse activităţi care să stimuleze copiii, nu numai vis-a-vis de fotbal, ci şi de alte activităţi. Suntem în poziţia geografică perfectă pentru aşa ceva. Avem şcoala de fotbal, avem posibilităţi în Constanţa", a declarat Chirilov.

Turneul vine ca o rază de speranţă şi pentru antrenorul centrului de copii şi jucători de la Farul Constanţa, Lucian Marinof, care speră la revenirea vremurilor în care copiii se înscriau la fotbal pe bandă rulantă. "Acest turneu este pentru a atrage cât mai mulţi copii, din Constanţa, către fotbal. Probabil, cunoaşteţi că eu sunt antrenor la centrul de copii încă din 1994. Pentru mine a fost o surpriză neplăcută să observ la o grupă de 2006 că vin de în ce mai puţini copii. Ca exemplu: când am format grupa 1989, au fost peste 1.200 de copii. Acum, dacă sunt 50... Cam asta este diferenţa", a precizat Marinof.

Sistemul va fi tip campionat, adică nu vor exista finale, iar formulele de joc vor fi de 5 + 1 şi de 7 + 1, în funcţie de terenul pe care echipele de junior îşi vor disputa partidele.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218