REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

FDA a aprobat primul joc video recomandat de medici pentru copiii cu deficit de atenţie şi hiperactivitate

FDA a aprobat primul joc video recomandat de medici pentru copiii cu deficit de atenţie şi hiperactivitate

Replica API 28 iulie 2020 | 00:00 917

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA (FDA) a dat marţi, în premieră, undă verde medicilor să poată prescrie ca tratament un joc video în cazul tulburării de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD), relatează EFE, citată de medichub.ro.

Este vorba de jocul video EndeavorRx, produs de Akili Interactive, care constă în completarea unor misiuni în diferite scenarii, trecând peste numeroase obstacole ce apar în calea protagonistului.

Autorizaţia FDA, acordată după şapte ani de studii clinice pe un număr de peste 600 de băieţi şi fete, permite ca jocul video să fie anunţat ca terapie digitală pentru a ameliora capacitatea de atenţie a copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani care suferă de ADHD.

„EndeavorRx oferă o opţiune care nu necesită medicaţie pentru a ameliora simptomele asociate tulburării ADHD la copii şi este un exemplu important de evoluţie în domeniul terapiilor digitale”, notează într-un comunicat directorul Centrului pentru Device-uri şi Sănătate Radiologică al FDA, Jeffrey Shuren, citat de Agerpres.

Jocul video va fi disponibil doar cu prescripţie medical, iar compania producătoare a deschis deja o listă pe site-ul său pentru a se putea înscrie cei care vor să aibă acces la acest tratament după lansarea sa pe piaţă.

Se estimează că tulburările ADHD afectează în prezent 4 milioane de fete şi băieţi cu vârste între 7 şi 11 ani din SUA, care prezintă simptome precum dificultatea de a rămâne concentraţi şi de controlarea comportamentului, precum şi un nivel foarte ridicat de activitate.

Unul dintre aceste studii desfăşurate timp de şapte ani, care s-a încheiat cu aprobarea jocului EndeavorRx ca tratament medical, arată că o treime dintre copiii care urmează această terapie (constând în practicarea acestui joc timp de 25 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână pe o perioadă de patru săptămâni) au înregistrat o creştere semnificativă a atenţiei.

Totuşi, studiul avertizează asupra unor posibile efecte secundare precum frustrare sau dureri de cap.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102